x

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΑΡΑΒΛΕΠΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΓΟΡΑΣ Γιατί κλείνουν τις αμυντικές βιομηχανίες; Γιατί θέλουν την ΗΤΤΑ της Ελλάδας...


Οι εξελίξεις στο θέμα των τριών βιομηχανιών ΕΑΣ, ΕΛΒΟ και ΕΑΒ δεν συνιστούν τίποτα περισσότερο παρά μια συντονισμένη προσπάθεια αποβιομηχάνισης και των ελάχιστων τελευταίων ιχνών της βιομηχανίας της χώρας από την τρόικα.
Και αυτό είναι το πιο ύποπτο. Δεν ενδιαφέρονται μόνο για την λεηλασία συγκεκριμένων "φιλέτων" γης, ούτε να μην προκαλούν άλλα ελλείμματα οι συγκεκειμένες βιομηχανίες αφού μπορούν εύκολα να πωληθούναπό την στιγμή που υπάρξει συγκεκριμένο ενδιαφέρον.
Θέλουν να τις κλείσουν.
Για να μην έχει η χώρα δυνατότητα ούτε καν σφαίρες να κατασκευάσει, να μην μπορεί να συντηρήσει ή να εκσυγχρονίσει ούτε ένα όχημα, να μην παράγει το υπερπολύτιμο νικέλιο. Θέλουν την εν ψυχρώ παράδοσής της. Την ήττα της.
Και η κυβέρνηση το δέχεται συντελώντας στην εσχάτη προδοσία.
Δεν τίθεται θέμα "νοικοκυρέματος" των εν λόγω βιομηχανιών. Μπορούν να πωληθούν με πλειοδοτικούς διαγωνισμούς μέσα σε διάστημα 60 ημερών.
Η ρωσική Rosoboronexport και εγγράφως το έχε δηλώσει με επιστολή του γενικού διευθυντή της Α.Ισάακιν προς το υπουργείο Εθνικής Άμυνας: "Πείτε μας ποια θέλετε να αγοράσουμε εκ των ΕΑΣ και ΕΛΒΟ και θα τις αγοράσουμε".
Ενδιαφέρον υπάρχει και από αμερικανικής, αλλά και γερμανικής πλευράς έστω της "αμαρτωλής" Rheinmetall.
Αντ'αυτού τις κλείνουν. Αν τελικά τελεστεί το έγκλημα, να γνωρίζουν ότι έπεται και η τιμωρία...

Δεν υπάρχουν σχόλια: