x

Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

Οι Δείκτες Πεισματικής Σχιζοφρένειας. Oι Εκβιασμοί Αποβολής από την Εδέμ του Ευρώ. Kαι η ΕΡΤ ως Υποθηκευμένο Αντίδοτο.

Του Μιχαήλ Στυλιανού
Μετά εξάμηνη εντατική θεραπεία ηλεκτροσόκ, από θεραπευτές της Σχολής Μέγκελε* του Βερολίνου και των Βρυξελλών, έρευνες δοκιμασμένων δημοσκόπων (!)εμφανίζουν τους τροφίμους του ελλαδικού θεραπευτηρίου να παραμένουν πάντοτε σχιζοφρενικά αγκιστρωμένοι στην επιλογή : κυβέρνηση Σύριζα-ΑΝ.ΕΛ.– με ευρώ!
Η αντοχή αυτής της μαζικής ψυχασθένειας στην ισχυρή δόση ηλεκτροσόκ τρόμου και στέρησης προκαλεί νευρικές κρίσεις στους κ. κ. Γιούνκερ, Σούλτς, Ολάντ και Στουρνάρα -που προφανώς περίμεναν ταχύτερο κλείσιμο της «παρένθεσης», με απόρριψη του πρώτου συνθετικού στην αντιφατική επιλογή των πειραματόζωων του στρατοπέδου.
Αλλά και από την άλλη πλευρά, οι δημοσκοπικοί δείκτες φαίνεται να συντηρούν ψευδαισθήσεις στον ηγετικό πυρήνα της κυβέρνησης, με τον κ. Τσίπρα να αναφέρεται πλέον σε «ορίζοντα τετραετίας», για την εκπλήρωση του οποιουδήποτε ράκους από το κυβερνητικό πρόγραμμα, που θα έχει ίσως διασωθεί στην διαπραγματευτική απογύμνωση του από τους «εταίρους».
Σε περίπτωση όμως παράτασης αυτού του -αφόρητου στη θέα- στριπτήζ και αισίας… κατάληξής του σε συμφωνία/συνθηκολόγηση, εντός ελάχιστου χρόνου θα έχει διαλυθεί κάθε τέτοια ψευδαίσθηση και μαζί θα έχουν αρχίσει να καταρρέουν και τα κεραμίδια σ’ αυτόν τον τόπο.
Σοφότερη αντιμετώπιση της κατάρρευσης των ψευδαισθήσεών της, αυτό το πεντάμηνο συγχρωτισμού με τους «εταίρους», θα όφειλε να είχε αφυπνίσει την κυβέρνηση στην ανάγκη της ταχύρρυθμης «αποτοξίνωσης» της φαιάς ουσίας του εκλογικού σώματος, με αντίδοτο την καθυστερημένη θεραπευτική πληροφόρηση ότι υπάρχουν και άλλες επιλογές εκτός από τον αργό θάνατο στην εξαθλίωση με ευρώ -που μας συνταγογραφούν. Μια τέτοια ψυχοθεραπευτική πληροφόρηση είναι σήμερα προσιτή μόνο στους ελάχιστους ιχνηλάτες του ξένου Τύπου, στο διαδίκτυο.
Κυβέρνηση που συνεργεί στην ανατροπή της!
Επειδή όχι απλώς με την ανοχή, αλλά με την συνέργεια «ριζοσπαστικής» κυβέρνησης και μάλιστα σε Ελλάδα που βομβαρδίζεται συνεχώς με τελεσίγραφα έξωσης από την Εδέμ του Ευρώ, το ουσιαστικό μονοπώλιο πληροφόρησης ελέγχει πάντα το σύστημα μαζικής πλύσης εγκεφάλων, στα ποικιλώνυμα κανάλια του οποίου λειτουργεί φίμωτρο λογοκρισίας σε κάθε απόπειρα συγκροτημένου αντίλογου στο «πολιτικώς ορθό» δόγμα πίστεως: Την εκδοχή, που θωρακίζουν κραυγαλέα και επιθετικά πολιτικό-«δημοσιογραφικά» ΜΑΤ, ότι «επιστροφή στη δραχμή σημαίνει κόλαση υποτίμησης 70%, δελτίο σε τρόφιμα-καύσιμα, κλειστές τράπεζες και επιθέσεις στα σουπερ-μάρκετ» – ιστορία τρόμου που παπαγαλίζουν πλέον και οι «απεργοί» άνεργοι εργάτες του Νεωρίου της Σύρου…!
Καθόλου παράδοξο έτσι το φαινόμενο συγκεντρώσεων όπως της Πέμπτης, αφού, αντί της οφειλόμενης προτεραιότητας στη κατάργηση του πλήρους ελέγχου της «ενημέρωσης»/ χειραγώγησης του πολίτη από τον ραδιοτηλεοπτικό μηχανισμό της διαπλοκής, πρώτη κίνηση βουλευτών και υπουργών της κυβέρνησης ήταν να τρέξουν να θρονιαστούν μπροστά στους φακούς και στα φερέφωνα του συστήματος, η λαϊκή απέχθεια και καταφρόνηση προς τα οποία μόλις τους είχε φέρει στην εξουσία.
Η επαναλειτουργία της ΕΡΤ, η οποία προσφερόταν ως ευκαιρία δημιουργίας οχυρού και προτύπου της έντιμης και ποιοτικής ενημέρωσης, της «διαβασμένης» και αντικειμενικής ανάλυσης εσωτερικών και διεθνών θεμάτων και της αντιπροσωπευτικής, πολιτισμένης και διαφωτιστικής συζήτησης ειδικών, ανατέθηκε σε χρονοβόρες διαδικασίες εξασφάλισης πολιτικών ισορροπιών και ποσοστώσεων και ρουτινιέρικες παλαιοκομματικές αντιλήψεις, ως προς τους στόχους, την στελέχωση και τον προγραμματισμό του Ιδρύματος.
Κορυφαία επιλογή-σύμβολο ριζοσπαστικού οπισθοδρομισμού (!): η επανατοποθέτηση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της ημέρας, όχι στην ώρα που θα το προικοδοτούσε με πλούτο ευκαιριών εναλλακτικής ποιοτικής προσφοράς, απέναντι στην μισητή προπαγανδιστική πραμάτεια του πειρατικού τηλεοπτικού κατεστημένου, (δηλαδή στις 8, μέση ώρα του οικογενειακού δείπνου -και των πλείστων άλλων δελτίων), αλλά μια ώρα αργότερα, όταν ο μέσος τηλεθεατής, αποκαμωμένος από τον καταιονισμό προπαγάνδας από τα ρυπογόνα κανάλια της διαπλοκής, επιζητεί τη διαφυγή και την ηρεμία σε σήριαλ, ταινίες, την οποιαδήποτε προσφερόμενη «ψυχαγωγία».
Αυτή η, στρατηγικής σημασίας, καταστροφική επιλογή υποσκάπτει πρόρριζα κάθε δυνατότητα του εθνικού δικτύου να συναγωνισθεί σε ακροαματικότητα και σε διαφημιστικά έσοδα το υπόλογο προπαγανδιστικό σύστημα υπεράσπισης των μνημονίων και υπονόμευσης της αντίστασης στο καθεστώς υποτέλειας. Επιπλέον ματαιώνει μια μοναδική ευκαιρία να καταστεί η αναγεννημένη ΕΡΤ –μαζί με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων- φυτώριο καλλιέργειας μιας νέας ποιοτικής, υπεύθυνης και έγκυρης δημοσιογραφίας και εφαλτήριο γενικότερης ανύψωσης του μέσου κατά κεφαλήν μορφωτικού και πολιτιστικού κεφαλαίου στη χώρα…
Επισύρουν γι’ αυτό μειδίαμα πικρής ειρωνείας οι πρωθυπουργικές φράσεις στην ομιλία των –μετά πεντάμηνη κυοφορία– εγκαινίων ότι «καλύπτεται πλέον η ανάγκη του ελληνικού λαού για έγκυρη και…έγκαιρη ενημέρωση». Προφανώς αγνοούν στην κυβέρνηση ότι η απουσία της ιδιότητας έγκαιρη, καταδικάζει κάθε απόπειρα ενημέρωσης -οσοδήποτε έγκυρης- σε αστοχία και απώλεια κόπου, χρόνου και χρήματος.
Σε συνέπεια τόσου αριστερού ριζοσπαστισμού, οι διψασμένοι τηλεθεατές θα περιμένουν επ’ άπειρον την απάντηση του οικονομολόγου κ. Λαπαβίτσα στην ερώτηση που του υπέβαλε ο κ. Παπαδάκης για το τι πράγματι θα συμβεί σε περίπτωση αναγκαστικής καταφυγής στη δραχμή, απάντηση που ο ίδιος ο ερωτών παρεμπόδισε, με παραπομπή σε διάλειμμα, μετά το οποίο η απάντηση, ο κ. Λαπαβίτσας και το όλο θέμα εξαφανίσθηκαν από το στούντιο Κυριακού, χωρίς εξήγηση… Περιστατικό με παραλλαγές επαναλαμβανόμενο εδώ και χρόνια σε όλα τα κανάλια του συστήματος.
Τι αλλάζει αν, στα περιθώρια του παρόντος, σημειώσουμε εμείς ότι πάρα πολλοί ξένοι οικονομολόγοι και εντελώς πρόσφατα οι διαπρεπείς οικονομικοί αναλυτές συντηρητικών ξένων φύλλων: ο Βόλφγκαγκ Μύνχάου στους Φαϊνάνσιαλ Τάϊμς, ο Ήβανς-Πρίτσαρντ στην Νταίηλυ Τέλεγκραφ και ο Λάρυ Έλιοτ στην Γκάρντιαν συγκλίνουν στη διάγνωση του τελευταίου ότι «ύστερα από πέντε χρόνων καταναγκαστικά έργα ,παραμονή μέσα (στο ευρώ) ισοδυναμεί με επιλογή για ισόβια, με αποκλεισμένη την απονομή χάριτος.»
Το μήνυμα χάνεται στη χλαλοή των κραυγών της λοξής φάλαγγας των λογχοφόρων του Ευρώ, που την περασμένη Πέμπτη στην Πλατεία Συντάγματος , μέχρι τα προπύλαια της Βουλής, ύψωσαν και συνθήματα υπέρ του κ. Γιούνκερ:
*Μέγκελε Τζόζεφ: Γερμανός γιατρός «ερευνητής», αξιωματικός των Ες Ες στο ΄Αουσβιτς, πραγματοποιούσε πειράματα ευγονικής και αντοχής σε κρατουμένους ανίκανους για εργασία και προορισμένους για τα κρεματόρια.
Πηγή: Το Παρόν

Δεν υπάρχουν σχόλια: