x

Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

ΣΤΟ 3% ΤΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ ΤΗΣ ΙΡΛΑΝΔΙΑΣ:ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΣΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΤΑ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ,ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΣ ΩΣ "ΕΠΙΤΥΧΙΑ" ΤΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ 4,2% ΜΕ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ 50 ΔΙΣ. ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ

ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ,ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΔΕΝ ΔΕΧΤΗΚΑΝ ΟΙ ΙΡΛΑΝΔΟΙ!

Το επιτόκιο που πληρώνει η Ιρλανδία στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο πλαίσιο της έκτακτης οικονομικής βοήθειας που λαμβάνει η χώρα θα υποχωρήσει καθώς τίθεται σε ισχύ η συμφωνία του 2008 για την ενίσχυση της συνεισφοράς της χώρας στο Ταμείο, όπως ανακοίνωσε το ΔΝΤ.

Το μέσο επιτόκιο "στην κορύφωση της πρόσβασης" στο πλαίσιο του δανείου θα είναι 3,04% σε χρηματοδότηση για ανεξόφλητο υπόλοιπο οφειλών (credit outstanding) διάρκειας λιγότερο από τρία έτη, από 3,17%, ανακοίνωσε το ΔΝΤ όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Το επιτόκιο θα είναι 3,85% σε χρηματοδότηση για το ανεξόφλητο υπόλοιπο σε δάνεια διάρκειας άνω των τριών ετών από 4,04% προηγουμένως.

Στο πλαίσιο των αλλαγών που συμφωνήθηκαν το 2008, η Ιρλανδία και άλλες χώρες θα γνωρίσουν αλλαγές στις λεγόμενες ποσοστώσεις τους, ήτοι στα ποσά που καταβάλουν και καθορίζουν τα δικαιώματα ψήφου και την πρόσβαση τους σε δάνεια του ΔΝΤ.

Η ποσόστωση της Ιρλανδίας στο ΔΝΤ θα αυξηθεί κατά 50% στο ισοδύναμο των περίπου 1,4 δισ. ευρώ.

"Η μείωση του μέσου επιτοκίου είναι το αποτέλεσμα της εφαρμογής των υφιστάμενων πολιτικών χρηματοδότησης στο πλαίσιο της συμφωνηθείσας αύξησης των ποσοστώσεων και δεν αποτελεί αλλαγή πολιτικής", διευκρίνισε το ΔΝΤ.

Πηγή:www.capital.gr

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ,ΤΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ ΤΗΣ ΙΡΛΑΝΔΙΑΣ ΠΟΥ ΜΠΗΚΕ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΤΟ ΔΝΤ,ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ!

Αν λοιπόν εμείς πρέπει να...πανηγυρίζουμε,εκείνοι τι πρέπει να κάνουν;ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΣΑΜΠΑΝΙΕΣ;

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ:Στο Μνημόνιο που υπέγραψε η Ιρλανδία με το ΔΝΤ ΔΕΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ!

ΕΠΙΣΗΣ,ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΓΙΑ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ!

Μάλιστα,ο νεοεκλεγείς Ιρλανδός Πρωθυπουργός Έντα Κένι,κόντεψε να τινάξει στον αέρα τη "Σύνοδο",αφού δεν δεχόταν σε καμία περίπτωση αύξηση της ευνοικής φορολογίας που δίνει η χώρα του σε επιχειρήσεις ξένων κρατών!

Πώς το ερμήνευσαν αυτό τα εγχώρια παπαγαλάκια;Πως "η Ιρλανδία δεν πήρε τίποτα"!!!

ΝΑΙ ΡΕ ΒΛΑΚΕΣ,ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΑΣΕ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ!

ΕΜΕΙΣ,"ΠΗΡΑΜΕ" ΤΗ ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΑ ΜΕΙΩΣΗ ΚΑΙ ΧΑΣΑΜΕ 50 ΔΙΣ. ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ!

Είναι σαν να πουλάς...χαβιάρι για φασόλια!

Και την παραπάνω ΕΘΝΙΚΗ ΗΤΤΑ,μας την παρουσιάζουν ως "Εθνική Επιτυχία"!

Είναι ΟΙ ΙΔΙΟΙ που μας παρουσίαζαν ως...επιτυχία το ΔΝΤ,τον περασμένο Μάιο!

Προς το παρόν,ο κόσμος απλά κάθεται και παρακολουθεί τις κωλοτούμπες τους:Δεν αργεί η στιγμή όμως,που θα ξεσηκωθεί και θα τους πάρει στο κυνήγι!

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ:ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΑΚΡΙΒΩΣ,είχε ξεσπάσει σάλος με την περιβόητη συνέντευξη της Τρόικας,όπου ζητούσαν να ξεπουλήσουμε δημόσια περιουσία.Μάλιστα,ο Τζέφρυ και τα πορνοκάναλα μίλαγαν για "ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ" στον ΔΝΤ,ενώ ο λαοπλάνος του Πασοκ είχε φτάσει στο σημείο να υποσχεθεί "συνταγματική ρύθμιση" για να αποτραπεί στο μέλλον το οποιοδήποτε ξεπούλημα!

Γιατί τα λέμε όλα αυτά;Απλά,για να μη νομίζουν ορισμένοι πως ξεχνάμε και είμαστε ηλίθιοι.