x

Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ

Και τα αγροτικά αυτοκίνητα θα μπορούν πλέον, να ενταχθούν στο μέτρο της απόσυρσης.
Σε μια προσθήκη της τελευταίας στιγμής στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο που ψηφίζεται σήμερα, το Υπουργείο Οικονομικών δίνει μια νέα ανάσα στην αγορά αυτοκινήτου με αυτή την κίνηση.

Μέχρι στιγμής, στην απόσυρση μπορούσαν να ενταχθούν μόνο τα επιβατικά αυτοκίνητα με την προϋπόθεση να είναι εξοφλημένα τα τέλη κυκλοφορίας, αλλά και η αγορά νέου ΙΧ.

Την απόφαση ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Κουσελάς, με έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, σε απάντηση σχετική ερώτησης του βουλευτή της ΝΔ Μιχάλη Γιαννάκη.

Με αυτή την κίνηση στα κρατικά ταμεία, ενδεχομένως να προστεθούν ακόμα κάποια έσοδα, καθώς το πρώτο δίμηνο του έτους η «μαύρη τρύπα» άγγιζε το 1 δις, ενώ όπως φαίνεται ακόμα και τον Μάρτιο η μείωση ξεπερνά το 10%.

Χθες, υπήρξε έκτακτη σύσκεψη στο Υπουργείο Οικονομικών, υπό τον Υφυπουργό Δ. Κουσελά, με τους επικεφαλής των 30 μεγαλύτερων ΔΟΥ της χώρας, δίνοντάς τους νέες εντολές για την είσπραξη των εσόδων.

Αν δεν αλλάξει η εικόνα στον συγκεκριμένο τομέα, η πορεία είναι προδιαγεγραμμένη και ήδη γνωστή: νέα μέτρα στην επόμενη επίσκεψη της τρόϊκα

Δεν υπάρχουν σχόλια: