x

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Έντονη κινητικότητα στη Μεσόγειο – «Μύλος» για τη διοίκηση των επιχειρήσεων

«Μύλος» συνεχίζει να είναι η διοίκηση των επιχειρήσεων στη Λιβύη τη στιγμή που σε εξέλιξη βρίσκεται -εκτός από την «Οδύσσεια Αυγή»- και η κόντρα Γαλλίας – Βρετανίας, τόσο για το δικό τους ρόλο όσο και αυτόν του ΝΑΤΟ.


Σε πλήρη εξέλιξη η κόντρα Γαλλίας - Βρετανίας - Η ΕΕ διχασμένη όσο ποτέ


Ομιχλώδες παραμένει το τοπίο γύρω από...


την ανάληψη της ηγεσίας των στρατιωτικών επιχείρήσεων στη Λιβύη με την κόντρα Γαλλίας – Βρετανίας να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, την ώρα που η Αμερική μοιάζει να «κρύβεται» πίσω από τη στάση της Βρετανίας αλλά σε κάθε περίπτωση να θέλει να παραδώσει το γενικό πρόσταγμα εντός των επόμενων ημερών.



Από τη μία πλευρά, η Γαλλία επιθυμεί να αναλάβει την ηγεσία επί των χωρών που λαμβάνουν μέρος στην στρατιωτική επιχείρηση και συνεργασία με το ΝΑΤΟ αλλά επιθυμεί ο ρόλος της Συμμαχίας να είναι υποστηρικτικός.


Οι Βρετανοί, από την άλλη, θέλουν να χρησιμοποιούν τις υποδομές του ΝΑΤΟ αλλά χωρίς να φαίνεται η «σημαία» του, την ίδια ώρα που η Ευρωπαϊκή Ένωση μοιάζει διχασμένη όσο ποτέ και όλα δείχνουν ότι οι αποφάσεις θα λαμβάνονται από την επιτροπή υπουργών Εξωτερικών της Ένωσης.


Ξεκινά σήμερα η εμπλοκή του ΝΑΤΟ – Προσεγγίζει την Κρήτη το «Σαρλ ντε Γκωλ»



Παρά τις τρικυμίες στους κόλπους της Συμμαχίας, σήμερα στις 19:00 ξεκινάει επισήμως η εμπλοκή του ΝΑΤΟ, στην επιχείρηση του εμπάργκο μεταφοράς όπλων στη Λιβύη.


Την ίδια ώρα, το καμάρι του γαλλικού στόλου αεροπλανοφόρο «Σαρλ ντε Γκωλ» θα φθάνει σε διεθνή ύδατα νοτίως της Κρήτης. Το γαλλικό αεροπλανοφόρο μεταφέρει γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη, τα οποία θα εκτελούν αποστολές στη Λιβύη.


Ανησυχούν οι αντικαθεστωτικοί στη Λιβύη


Οι μεγάλες δυσκολίες (στο επιχειρησιακό πεδίο) στα μέτωπα της Αζνταμπίγια και της Μιζουράτα αλλά και οι νέες απειλές Καντάφι προβληματίζουν τους αντικαθεστωτικούς οι οποίοι ανησυχούν έντονα για παγίωση της κατάστασης στη Λιβύη, δεδομένου ότι οι δυτικοί έχουν τονίσει ότι ο Καντάφι δεν αποτελεί στόχο.


Με τους αντικαθεστωτικούς της Βεγγάζης να ζητούν επίμονα και άλλους βομβαρδισμούς κατά του καθεστώτους, στη Μιζουράτα μαίνονται σφοδρές μάχες τα τελευταία 24ωρα και υπάρχουν πληροφορίες για δεκάδες νεκρούς από τις επιδρομές του καθεστώτος.

.

Δεν υπάρχουν σχόλια: