x

Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Επένδυση ύψους 171 εκ. ευρώ του υπ. Παιδείας



Συνολική επένδυση που ανέρχεται σε 171 εκατ. ευρώ, προχωρεί το υπουργείο Παιδείας, χρηματοδοτώντας όλες τις δράσεις, μέσω του ΕΣΠΑ 2007-2013 για την Έρευνα και την Τεχνολογία, ενώ παράλληλα αυξάνεται ο προϋπολογισμός δράσης που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Όπως ανακοινώθηκε από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, σε συνέντευξη Τύπου, το υπουργείο προχωρεί σε τρεις νέες δράσεις Έρευνας και Τεχνολογίας.

Οι δράσεις αυτές εντάσσονται στους τέσσερις στρατηγικούς πυλώνες που ανακοίνωσε η Άννα Διαμαντοπούλου και είναι: Ενίσχυση έρευνας, Σύνδεση έρευνας με Παραγωγή, Εξωστρέφεια, Επιστήμη και Κοινωνία.

Η υπουργός τόνισε χαρακτηριστικά: «Είμαστε σε μια δύσκολη εποχή, με την οικονομική κρίση στο ζενίθ. Όλοι μιλάμε -και σωστά- για ανάπτυξη. Έπρεπε να εκπονήσουμε ένα σχέδιο που να απαντά στις απαιτήσεις της εποχής, με κεντρική ιδέα τις μεγάλες αναπτυξιακές προτεραιότητες της χώρας και με στόχο νέα προϊόντα, υπηρεσίες, θέσεις απασχόλησης. Ο χώρος της Έρευνας και της Τεχνολογίας τίθεται σε επανεκκίνηση».zougla

Δεν υπάρχουν σχόλια: