x

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Απόλυτος άρχων ο Ε. Βενιζέλος – Ομόφωνα εγκρίθηκε ο εφαρμοστικός νόμος


Ομόφωνα εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο ο εφαρμοστικός νόμος που θα κατατεθεί την Παρασκευή στην Βουλή με τον Πρωθυπουργό να σημειώνει πως η κυβέρνηση έχει σχέδιο μέχρι το 2013 ενώ αποφασίστηκε ο Ε. Βενιζέλος να έχει πλήρη ευελιξία στην διαχείριση του μεσοπρόθεσμου που θα παρουσιαστεί αύριο στο ΚΤΕ του ΠΑΣΟΚ και το απόγευμα θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις.
Τα πρώτα σημάδια πάντως, από τις επαφές των τεχνοκρατών δεν είναι θετικά καθώς τα μέχρι τώρα αποτελέσματα της ελληνικής οικονομίας δεν ικανοποιούν τους Τροικανούς, ενώ ο κ. Βενιζέλος θα συναντηθεί αύριο, Πέμπτη, με τους επικεφαλής της τρόικας και σήμερα είχε τηλεφωνική συζήτηση με τον Επίτροπο κ. Όλι Ρεν.
Στόχος της κυβέρνησης είναι μέχρι αύριο το απόγευμα να έχουν οριστικοποιηθεί οι πίνακες Μεσοπρόθεσμου, ο Εφαρμοστικός Νόμος, και το επικαιροποιημένο Μνημόνιο μετά την ενημέρωση του αρμόδιου ΚΤΕ του ΠΑΣΟΚ.
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ το κείμενο του Εφαρμοστικού Νόμου θα δοθεί στα κόμματα την Παρασκευή, ώστε να μπορέσουν να το επεξεργαστούν με άνεση έως την έναρξη της κοινοβουλευτικής συζήτησης. Την Δευτέρα και την Τρίτη θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής το Μεσοπρόθεσμο. Την Τρίτη θα αρχίσει στην Διαρκή Επιτροπή η συζήτηση του Εφαρμοστικού Νόμου, ο οποίος θα πρέπει να ψηφιστεί έως τις 30 Ιουνίου.
Το επικαιροποιημένο Μνημόνιο, στη διαμόρφωση του οποίου είχαν συμμετάσχει όλα τα εμπλεκόμενα Υπουργεία, είχε ούτως ή άλλως συμφωνηθεί πριν τον ανασχηματισμό της Κυβέρνησης, με εξαίρεση ελάχιστα σημεία.
Ο Νίκος Σηφουνάκης ζήτησε πάντως κατα την συνεδρίαση του Υπουργικού να μεγαλώσει η φορολογία στην εκκλησία.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr