x

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

ΑΓΡΙΕΣ ΑΙΜΑΤΗΡΕΣ ΣΥΜΠΛΟΚΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΩΝ.


Picture
Αιματηρές συμπλοκές την Κυριακή στη Ναυαρίνου ανάμεσα σε ομάδες Ελλήνων και Αλβανών, με θεατές θαμώνες καταστημάτων, κατοίκους και περαστικούς
Άγριες και αιματηρές συμπλοκές ομάδας Ελλήνων με αλλοδαπούς, αλβανικής υπηκοότητας, όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες, σημειώθηκαν το βράδυ της Κυριακής στην παραλιακή της Καλαμάτας, ως αποκορύφωμα ενός ξεκαθαρίσματος λογαριασμών το οποίο σερνόταν τις τελευταίες ημέρες στην πόλη, μετά από επεισόδιο που συνέβη ανάμεσά τους την Πέμπτη.

Οι σκηνές που έζησαν καταστηματάρχες, θαμώνες και κάτοικοι της παραλίας ήταν πρωτόγνωρες. Η δε κατάσταση ήταν τόσο τεταμένη που κάποιοι κλείστηκαν στο σπίτι τους φοβούμενοι τα χειρότερα, ενώ πελάτες έφυγαν από τα καταστήματα ακόμα και χωρίς να πληρώσουν.

Η επέμβαση της Αστυνομίας ήταν καθυστερημένη, με τους κατοίκους της περιοχής να εκφράζουν, δικαιολογημένα, τα παράπονά τους, λέγοντας ότι τέτοια ώρα η παραλιακή αποτελεί το πλέον πολυσύχναστο σημείο της πόλης.

«Μπουλούκια» δεκάδων ανθρώπων κυνηγούσαν άλλα «μπουλούκια», ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις το ξύλο που «έπεσε» ήταν πρωτόγνωρο, με άλλους να προσπαθούν να ξεκολλήσουν στύλους σημάτων για να κυνηγήσουν τους «απέναντι» και ορισμένους να ξεκολλούν ακόμα και μάρμαρα από τοίχους!

Το παράδοξο είναι πως, ενώ όλοι στην περιοχή μιλούν τουλάχιστον για 2 Αλβανούς σοβαρά χτυπημένους, στο Νοσοκομείο Καλαμάτας δε φαίνεται να έχει φτάσει κανένα περιστατικό ξυλοδαρμού.

Η Αστυνομία ειδοποιήθηκε σε δύο περιστατικά στην παραλία της Καλαμάτας, χωρίς όμως να προκύψει κάτι, ενώ κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν ότι, αν και πρόκειται για το κεντρικότερο αυτή τη στιγμή σημείο της πόλης, η επέμβασή της ήταν καθυστερημένη.

Από παρεξήγηση

Οι πληροφορίες ακόμα και χθες εξακολουθούσαν να είναι συγκεχυμένες, ενώ κανείς δεν επιθυμεί να μιλήσει επίσημα για τα όσα διαδραματίσθηκαν στην παραλιακή τις τελευταίες ημέρες και ιδιαίτερα το βράδυ της Κυριακής, μετά τις 10.30.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, το βράδυ της Πέμπτης στην περιοχή της παραλίας, σε κεντρικό της σημείο, δημιουργήθηκε έντονη παρεξήγηση μεταξύ παρέας Ελλήνων με παρέα Αλβανών (οι οποίοι βρίσκονται παράνομα στην Ελλάδα και ίσως να κινούνται στο χώρο της παρανομίας). 

Ορισμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξαν έντονες διαμάχες και άλλοι μιλούν για το «πρώτο ξύλο» που έπεσε μεταξύ τους μετά από ύβρεις των Αλβανών κατά των Ελλήνων και της Ελλάδας.

Όλες τις ημέρες αυτές η ιστορία φούντωνε και κορυφώθηκε το βράδυ της Κυριακής. Η παρέα των Ελλήνων, ηλικίας από 25 - 35 περίπου χρόνων, αυξήθηκε εν ριπή οφθαλμού και ορισμένοι μιλούσαν για συγκέντρωση 100-150 ατόμων. 

Στην περιοχή Ναυαρίνου και Ηρώων άρχισαν να ψάχνουν τα καταστήματα, την παραλία και το μόλο για τον εντοπισμό της μικρής ομάδας των Αλβανών με την οποία είχαν διαφορές.

Όλα αυτά άρχισαν να διαδραματίζονται μετά τις 10.00 και οι πιο ανήσυχοι στην περιοχή ειδοποίησαν την Αστυνομία. Μάλιστα, κάτοικοι αναφέρουν ότι, παρά το γεγονός ότι αυτοκίνητο της Αστυνομίας πέρασε από την παραλιακή τη στιγμή που ήταν περισσότερα από 100 άτομα συγκεντρωμένα, δε σταμάτησε.

Όταν λίγο μετά τις 10.30 έφθασαν ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας στην περιοχή, οι «παρέες» διαλύθηκαν και όλα έδειχναν ότι τα πράγματα ηρέμησαν.

Ωστόσο, με την αποχώρηση των περιπολικών, της ΟΠΚΕ και της ΔΙΑΣ, η ομάδα των Ελλήνων συγκροτήθηκε και πάλι και άρχισε να αναζητά τους αλλοδαπούς.

Στα χέρια είχαν επιστρατευτεί ξύλα, πέτρες και ό,τι άλλο πρόσφορο. Σε σημείο της παραλίας και προς την ακροθαλασσιά, οδηγήθηκαν δύο από τους αλλοδαπούς που είχαν εντοπισθεί (μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ένας ήταν ανήλικος και δεν είχε εμπλακεί στα επεισόδια των προηγούμενων ημερών).

Οι μάρτυρες που έβλεπαν το περιστατικό από μακριά να εξελίσσεται και χωρίς να τολμούν να πλησιάσουν, κάνουν λόγο για άγριο ξύλο, που κατέληξε σε αρκετά σπασμένα οστά και μύτες να αιμορραγούν…
http://toklysma.weebly.com