x

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Πρωτόγνωρη απάτη σε βάρος επιχειρηματία στο Ρέθυμνο


Μία απίστευτη υπόθεση απάτης με επίκεντρο το Ρέθυμνο αποκαλύφθηκε από τις αστυνομικές αρχές του Ρεθύμνου και της Αθήνας τις προηγούμενες ημέρες. 


«Πρωταγωνιστές» είναι ένας 38χρονος ρεθυμνιώτης επιχειρηματίας και δύο νεαροί, ένας 27χρονος από τη Νιγηρία και ένας 26χρονος από το Καμερούν, που συνελήφθησαν στην Αθήνα. 


Όλα ξεκίνησαν όταν...
πριν έξι ημέρες ο ρεθυμνιώτης επιχειρηματίας πέρασε το κατώφλι της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου και κατήγγειλε ότι οι δύο αλλοδαποί του είχαν κλέψει το ποσό των 50 χιλιάδων ευρώ, που είχε στο σπίτι του και, όπως ο ίδιος κατέθεσε, ήταν μοιρασμένο σε χαρτονομίσματα των 100 ευρώ, τα οποία μάλιστα είχε φροντίσει να «σημαδέψει» τρυπώντας τα με καρφίτσες. 


Ο επιχειρηματίας ανέφερε ότι οι δύο νεαροί αλλοδαποί είχαν έρθει από την Αθήνα τις προηγούμενες ημέρες στο Ρέθυμνο και ότι είχε επαγγελματικές επαφές μαζί τους, καθώς ο ένας τουλάχιστον από αυτούς είναι DJ. 


Μάλιστα, υποστήριξε ότι αυτοί διέμεναν σε ξενοδοχείο του Ρεθύμνου και είχαν διάφορες επαφές μαζί του για επαγγελματικούς λόγους. 


Μετά την καταγγελία, οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου ξεκίνησαν έρευνα για το περιστατικό και κατάφεραν να εντοπίσουν τα ίχνη των δύο νεαρών Αφρικανών. 


Έχοντας στα χέρια τους ελάχιστα στοιχεία για τους δύο αλλοδαπούς, οι ρεθυμνιώτες αστυνομικοί κατάφεραν να «ξετυλίξουν» το κουβάρι της περίεργης αυτής υπόθεσης και να διαβιβάσουν στους συναδέλφους τους από την Αθήνα στοιχεία ικανά για να συλληφθούν τελικά στην πρωτεύουσα οι δύο Αφρικανοί.


Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Ρεθύμνου διαπίστωσαν ότι λίγες ημέρες νωρίτερα, ο 26χρονος και ο 27χρονος, χρησιμοποιώντας ταξί από το Ρέθυμνο, μετέβησαν στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου, από όπου ταξίδεψαν προς την Αθήνα. 


Επίσης, από ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης κατάφεραν να εντοπίσουν την επαγγελματική δραστηριότητα του 26χρονου Καμερουνέζου, ο οποίος έπαιζε μουσική σε κλαμπ της Ομόνοιας. 


Όλα τα στοιχεία τα διαβίβασαν στους συναδέλφους τους στην Αθήνα, οι οποίοι κατάφεραν να εντοπίσουν τους δύο νεαρούς και να τους συλλάβουν στο κέντρο της Αθήνας. 


Σε έρευνα που έγινε στα σπίτια τους βρέθηκε ένα μεγάλο μέρος του ποσού, που είχε καταγγείλει ο ρεθυμνιώτης επιχειρηματίας ότι του είχαν κλέψει.


Ωστόσο, από την προανάκριση προέκυψε μία άλλη διάσταση της υπόθεσης, αφού, σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι δύο νεαροί φέρεται να είχαν «υποσχεθεί» στον επιχειρηματία ότι θα του …πολλαπλασίαζαν τα 50 χιλιάδες ευρώ, φτιάχνοντας πλαστά χαρτονομίσματα των 100 ευρώ με μία παράξενη μέθοδο. 


Φέρονται να τοποθέτησαν σε ένα κουτί τα χαρτονομίσματα και ανάμεσα τους απλά χαρτιά και υποστήριξαν ότι με την προσθήκη κάποιων χημικών και χρωστικών ουσιών, θα μπορούσαν να δημιουργήσουν πλαστά χαρτονομίσματα! 


Μάλιστα, είπαν στον ρεθυμνιώτη να μην ανοίξει το κουτί πριν περάσουν 24 ώρες. Αυτή η διαδικασία έγινε στο σπίτι του επιχειρηματία, τον οποίο οι δύο νεαροί παρακολούθησαν και όταν αυτός έφυγε, μπήκαν μέσα, απέσπασαν τα 50 χιλιάδες ευρώ και έγιναν καπνός…


Οι δύο νεαροί συνελήφθησαν τα ξημερώματα του Σαββάτου και κατηγορούνται για απόπειρα απάτης και πλαστογραφία, καθώς και για κατοχή ναρκωτικών ουσιών, αφού πάνω τους είχαν και πλαστές ταυτότητες και ναρκωτικά χάπια. 


Επίσης, δικογραφία για απόπειρα απάτης σχηματίστηκε και σε βάρος του ρεθυμνιώτη.






goodnet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: