x

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Παρέλυσε η Βέροια - Ανθρώπινο ποτάμι πλημμύρισε το κέντρο της πόλης


apergia_erg
Η
μεγαλύτερη απεργιακή συγκέντρωση της τελευταίας δεκαετίας σημειώθηκε την Τετάρτη στην Βέροια. Η προσέλευση του κόσμου ήταν μαζική και για αρκετές ώρες παρέλυσε το κέντρο της πόλης. Δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι καθώς επίσης και ελεύθεροι επαγγελματίες άφησαν τις δουλειές τους και συμμετείχαν στην απεργία. Τα καταστήματα έμειναν κλειστά όπως και οι δημόσιες υπηρεσίες. Οι απεργοί διατράνωσαν την αντίθεση τους στα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης και ζήτησαν την απομάκρυνση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Το μόνο αρνητικό ήταν η διάσπαση των διαδηλωτών σε τρεις συγκεντρώσεις. Στην πλατεία Ωρολογίου συγκεντρώθηκαν τα μέλη του ΠΑΜΕ, στο κέντρο της αγοράς μαζεύτηκαν οι έμποροι και στο Εργατικό Κέντρο Βέροιας ιδιωτικοί και δημόσιοι υπάλληλοι.
Μετά το τέλος των ομιλιών, οι τρεις συγκεντρώσεις συναντήθηκαν στον οδό Μητροπόλεως και αποτέλεσαν ένα ανθρώπινο ποτάμι που εξέφραζε την οργή του στα κυβερνητικά μέτρα που πλήτουν μισθωτούς, συνταξιούχους και ελεύθερους επαγγελματίες. 
Μάλιστα, μέλη του ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν συμβολικό αποκλεισμό σούπερ μάρκετ της αλυσίδας "Αρβανιτίδη" υποκατάστημα της Eurobank στην οδό Μ. Αλεξάνδρου που βρίσκονταν σε λειτουργία.
Η κινητοποίηση της Τετάρτης, μπορεί να συγκριθεί με αυτή που πραγματοποιήθηκε στην Βέροια το 2001, όταν ο κόσμος είχε ξεσηκωθεί στο νομοσχέδιο Γιαννίτση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: