x

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Παιδιά της Ελλάδας παιδιά, που σκληρά πολεμάτε ... με τον εαυτό σας

Δεν είναι θάρρος,  το να υπομένεις  αγόγγυστα τα χαστούκια των τυράννων σου και να κλείνεις τα μάτια,  όταν βιάζονται τα παιδιά σου. Δεν είναι απόδειξη ότι διαθέτεις  χαρακτήρα και μυαλό , όταν  αναφέρεσαι  συνεχώς  στον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό και καυχέσαι για τα επιτεύγματα των προγόνων σου, όταν ταυτόχρονα αποδέχεσαι αμαχητί και επιτρέπεις  τον αφελληνισμό της ελληνικής γλώσσας  και τον εκφυλισμό της ελληνικής ιστορίας. Ποιο σεβασμό αναμένεις από τα παιδιά σου όταν εσύ δεν  σεβάστηκες τους κόπους μιας ζωής των γονιών σου και αποδέχτηκες με σκυφτό το κεφάλι την απαλλοτρίωση  της περιουσίας που κληρονόμησες. Γιατί να σεβαστεί ο αλλοδαπός μετανάστης τους νόμους, τα ήθη και τα έθιμα της πατρίδας σου, όταν εσύ επιτρέπεις στους κυβερνήτες σου να τους αλλάζουν σαν τα πουκάμισά τους και  ανάλογα με τα συμφέροντά τους;   Γιατί να σεβαστεί ο οχτρός την εθνική σου κυριαρχία και ανεξαρτησία όταν εσύ δεν έχεις τη διάθεση να υπερασπιστείς ούτε την οικογένεια και το σπιτικό σου;  Ποιός θα επενδύσει  στις εργασιακές σου ικανότητες και θα εμπιστευτεί το χαρακτήρα σου όταν εσύ υπερηφανεύεσαι για την κουτοπονηριά και τη λαμογιά σου;

Ο Γερμανός δεν επέλεξε τυχαία την Ελλάδα για να την κάνει αποικία του. Η σήψη της ελληνικής κοινωνίας μας τον προσκάλεσε με τη βρώμα που εξέπεμπε.  Κατασκευάσαμε επί πιστώσει μια ωραία βιτρίνα και έτσι καλύπταμε επί δεκαετίες  την πνευματική, την ηθική και τη ψυχική γύμνια μας. Αντί πινακίου φακής ξεπουλήσαμε το ήθος μας, ξεχάσαμε τις ρίζες μας, διαλύσαμε τους οικογενειακούς μας δεσμούς, αποδομήσαμε την εμπιστοσύνη που συνέθετε τον ιστό της κοινωνίας μας, καταργήσαμε τις αξίες και τα ιδεώδη μας, κτίσαμε  γιγαντιαίους φράχτες ανάμεσά μας και  αποξενωθήκαμε από την συνειδησή μας.

Οι χειρίστοι όλων μας, εκλέχθηκαν από εμάς τους ίδιους ως ικανοί  για να μας κυβερνήσουν. Η σήψη ανέβηκε αδιάντροπα γρήγορα από τη λαϊκή βάση προς τα ύψη της εξουσίας και διέλυσε στο διάβα της όλους τους θεσμούς και τους νόμους. Κάναμε πολιτικές επιλογές ανάλογα με το κουστούμι ή το χαμόγελο που φορούσε ο κάθε υποψήφιος και μπερδέψαμε τις ιδέες αξιών με την προσωπολατρεία και τον οπαδικό κομματισμό. Αντικαταστήσαμε την κρίση με τη σοβαροφάνεια και εμπιστευτήκαμε τις κρατικοδίαιτες "μετριότητες", μόνο και μόνο διότι κατείχαν πανεπιστημιακούς τίτλους ή επειδή προήρχοντο από μεγάλα "τζάκια". Καταργήσαμε την αυτοκριτική και τον αυτοσεβασμό και γίναμε οι "προαγωγοί" της ψυχής μας.

Μετά τον τελευταίο μεγάλο πόλεμο πήραμε σαν κοινωνία, σαν λαός και σαν έθνος την κατηφόρα της ιστορίας και το μόνο που τελικά  κατορθώσαμε, ήταν να διαλύσουμε το Ελληνικό κράτος που έκτισαν με το αίμα τους οι πρόγονοί μας. Δεν ντραπήκαμε για τα εγκλήματα του εμφυλίου ή  για τις  πατρίδες που χάσαμε αλλά ούτε καν σκεφθήκαμε να αντλήσουμε έστω κάποια διδάγματα, μαθαίνοντας  από τα λάθη μας  και τα παθήματα που βιώσαμε. Ο συνεχής εφησυχασμός που κάλυπτε  την προχειρότητα του κρατικού σχεδιασμού, η φατριοποίηση της πολιτικής συνείδησης, η ανικανότητα της ηγεσίας στην πρόβλεψη και στην διαχείρηση των κρίσεων, η επιβράβευση και η ατιμωρησία της διαφθοράς και η απαξίωση της αξιοκρατίας και της νομιμότητας, μας οδήγησαν στην καταστροφή και στην ξένη κατοχή. 

 Βυθισμένοι τώρα στο βούρκο της εξαθλίωσης, θάψαμε το όνειρο, συνηθήσαμε να μετράμε τους νεκρούς μας, να  χάνουμε τα παιδιά μας και  να κινδυνεύουμε καθημερινά, για λίγα κέρματα ,να χάσουμε την αξιοπρέπειά μας και τη ζωή μας. Η ανθρωπιστική κρίση στην πατρίδα μας και η κυνική αδιαφορία του συνολικού καθεστώτος ξεπέρασαν όλα τα όρια του υπαρκτού ανθρώπινου "πολιτισμού". Οι ανθρώπινες αξίες απαγορεύτηκαν δια νόμου και η  φτώχεια  ποινικοποιήθηκε. Ο Γερμανικός βούρδουλας επιβάλει ανενόχλητα και δια της βίας την καταστροφή σε  κάθε τι που θυμίζει το Ελληνικό κράτος ή τον  Ελληνισμό. Οι πολιτικοί του καθεστώτος συναγωνίζοντε αλλήλους στη δουλοπρέπεια και στην προδοσία και παρ΄ όλα αυτά  πολλοί είναι ακόμη εκείνοι οι συμπατριώτες μας που πιστεύουν ακόμη στην προσωπολατρεία και στο δογματισμό και αναμένουν να σωθούν από αυτό το καθεστώς που οδήγησε συνειδητά το λαό στην καταστροφή. Στην πρώην  χώρα του "φωτός" βασιλεύει τώρα η βία, η προδοσία, ο τρόμος,  η χυδαιότητα, ο κυνισμός, η βαρβαρότητα και  η εγκληματική  αδιαφορία. 

Είμαστε σαν λαός πέντε λεπτά πριν τη λήξη του συμβολαίου μας με την ιστορία.  Ο κακός "εαυτούλης" μας είναι ο εχθρός και η συνείδηση της ψυχής μας, το ζητούμενο. Οι ενωμένοι  Έλληνες είναι  ανίκητοι.

Στο τελεσίγραφο της κατοχικής γερμανικής κυβέρνησης απαντούμε απλά πάλι, με ένα

                                                                  ΟΧΙ 

Τώρα είναι η ώρα των συνειδήσεων.
Καλή Λευτεριά

Μας ενώνει ότι μας χώριζε.





Νέα Φιλική Εταιρεία



Η αναδημοσίευση επιτρέπεται μόνο με αναφορά στο συγγραφέα και στην πηγή, το ιστολόγιο: www.nea-filiki-eteria.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: