x

Σάββατο, 29 Ιουνίου 2013

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΑΡΑΒΙΚΗΣ "ΑΝΟΙΞΗΣ" Στα πρόθυρα εμφυλίου η Αίγυπτος - Φοβούνται κλιμάκωση των συγκρούσεων στις 30 Ιουνίου


Στα πρόθυρα εμφυλίου βρίσκεται πλέον η Αίγυπτος μετά τις ανηλεείς συγκρούσεις μεταξύ φανατικών ισλαμιστών οπαδών του προέδρου Μόρσι (του υποστηριζόμενου από τις ΗΠΑ), και των οπαδών της αντιπολίτευσης, των υποστηρικτών ενός κοσμικού και όχι θεοκρατικού κράτους.
 
Δύο άνθρωποι, μεταξύ τους ένας αμερικανός, έχασαν τη ζωή τους όταν διαδηλωτές εισέβαλαν στα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος στην Αλεξάνδρεια, κατά τη διάρκεια των μαζικών συγκεντρώσεων που πραγματοποιήθηκαν σε ολόκληρη τη χώρα.
 
Ένας αμερικανός πολίτης έχασε τη ζωή του την Παρασκευή στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου στη διάρκεια ταραχών μεταξύ υποστηρικτών και αντιπάλων του ισλαμιστή αιγύπτιου προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, 'οπως επιβεβαίωσαν οι ΗΠΑ.
 
Ένας ακόμα άνθρωπος σκοτώθηκε και 10 τραυματίστηκαν όταν έκρηξη σημειώθηκε κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων στο Πόρτ Σάιντ, στη Διώρυγα του Σουέζ, δήλωσαν το Σάββατο οι αστυνομικές αρχές, αν και τα αίτια της έκρηξης παραμένουν ακόμα ασαφή. Διαδηλωτές που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στην περιοχή υποστήριξαν ότι η έκρηξη προκλήθηκε από βόμβα, αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερς.
 
Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι τουλάχιστον 70 άτομα τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων. Ένας άνδρας πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε ενώ ένας νεαρός αμερικανός, ο οποίος χρησιμοποιούσε μια μικρή φωτογραφική κάμερα υπέκυψε μετά από μαχαιριά που δέχτηκε στο στήθος.
 
Η θρησκευτική αρχή της Αιγύπτου προειδοποίησε για «εμφύλιο πόλεμο», εάν τα επεισόδια δεν τεθούν σύντομα υπό έλεγχο.
 
Τα Ηνωμένα Έθνη, η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Ηνωμένες Πολιτείες έκαναν έκκληση για αυτοσυγκράτηση, ενώ κάλεσαν τους πολιτικούς ηγέτες να αποφύγουν τις μεταξύ τους συγκρούσεις, οι οποίες απειλούν τη δημοκρατία της Αιγύπτου.
 
Σε ολόκληρη τη χώρα δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές υπέρ και κατά του Μόρσι κατέβηκαν σήμερα στους δρόμους, ενώ χθες και προχθές τέσσερις άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και εκατοντάδες τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις που σημειώθηκαν μεταξύ υποστηρικτών και αντιτιθέμενων στον πρόεδρο Μόρσι σε περιοχές του Δέλτα του Νείλου.
 
Όμως βρισκόμαστε μόλις στην αρχή, καθότι η 30ή Ιουνίου θα είναι καθοριστική μέρα για την ένταση που πιθανώς θα έχουν οι ταραχές στην Αίγυπτο.
 
Ο υπουργός Άμυνας της Αιγύπτου, Αμπντούλ Φάταχ αλ-Σίσι, επισήμανε το ενδεχόμενο επέμβασης του στρατού στην περίπτωση που ξεσπάσουν ταραχές στη χώρα με την ευκαιρία των συγκεντρώσεων που έχουν προγραμματιστεί τις προσεχείς ημέρες από τους αντιπάλους του προέδρου Μόρσι.
 
«Οι ένοπλες δυνάμεις έχουν καθήκον να επέμβουν για να εμποδίσουν την Αίγυπτο να βυθιστεί σε ένα σκοτεινό τούνελ συγκρούσεων και ταραχών», δήλωσε ο υπουργός, λίγες μέρες πριν την παραμονή της συμπλήρωσης ενός έτους από την εκλογή του Μόρσι.
 
Σημειώνεται ότι οι πολιτικοί αντίπαλοι του ισλαμιστή προέδρου καλούν σε μαζική κινητοποίηση στις 30 Ιουνίου, στην πρώτη επέτειο από την ορκωμοσία του στην προεδρία της χώρας.
 
Υπενθυμίζουμε ότι η εκλογή Μόρσι αμφισβητήθηκε έντονα ως μη "καθαρή". Τα καθεστώτα τύπου Μπεν Άλι, και Μουμπαρακ δημοκρατικά δεν ήταν. Όμως όταν τα αλλάζεις, φροντίζεις να έρθει κάτι καλύτερο. Υπενθυμίζουμε ότι από τότε που ανέβηκαν ισλαμιστές στην εξουσία των χωρών αυτών τα εγκλήματα κατά χριστιανών έχουν αυξηθεί τα μέγιστα.
 
Η κατάσταση στην Αίγυπτο είναι αποτέλεσμα της "μεγαλειώδους" αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής, όπου με υπόγειες διεργασίες ξεκίνησαν την αντικατάσταση αραβικών καθεστώτων, από Τυνησία, Λιβύη, Αίγυπτο, μέχρι και την πολύπαθη Συρία.Η περιλάλητη Αραβική "Άνοιξη" (πιο πολύ χειμώνας) στοίχισε-και στοιχίζει- την ζωή σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους, ενώ έφερε στην εξουσία φανατικούς ισλαμιστές και ανθρώπους με δεσμούς στην Αλ Κάιντα. 
 
Οι ΗΠΑ ακόμα δεν έχουν εξηγήσει πως ο υποτιθέμενος μεγαλύτερος εχθρός τους, η Αλ Κάιντα, λαμβάνει τέτοια υποστήριξη άμεσα ή έμμεσα, και έχουν αποκτήσει ουσιαστικά την εξουσία από Τυνησία μέχρι Αίγυπτο, και το επιδιώκουν τώρα και στη Συρία.
 
Το μεγάλο όνειρο των σαλαφιστών για ένα Μεγάλο Χαλιφάτο εν μέρει έχει πραγματοποιηθεί, με βοήθεια και χρηματοδότηση από την Δύση, συμμαχία με τον Διάβολο δηλαδή, ελπίζοντας ότι θα πετύχουν την εκπλήρωση των γεωπολιτικών τους συμφερόντων. Όμως ο Διάβολος δεν τηρεί ποτέ τον λόγο του. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: