x

Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΔΙΕΓΕΡΤΙΚΗ ΟΥΣΙΑ "ΔΥΝΑΜΙΤΗΣ" ΣΚΙΑΖΕΙ ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΥ ΠΑΟ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ. ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΠΡΟ ΤΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ ΤΟΥΣ


PAO OSFP BASKET
ΚΥΡΙΕ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΕ, ΕΙΣΤΕ ΓΝΩΣΤΗΣ;
ΚΥΡΙΟΙ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΙ, ΤΑ ΕΧΕΤΕ ΑΚΟΥΣΕΙ; ΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ
Ο υπογράφων ασχολείται με το θέμα πάνω από 20 χρόνια. Άρα δεν μπορεί να τον κοροϊδέψει κανένας. Δεν είναι περιαυτολογία(την οποία δεν συνηθίζω)αλλά προϊόν ρεπορτάζ. Οι πληροφορίες δεν επιδέχονται την παραμικρή αμφισβήτηση και είναι δεδομένες. Εαν θέλουμε καθαρό αθλητισμό, οφείλουμε να τα βγάζουμε όλα. Χωρίς οπαδικό πνεύμα και παρά τα συμφέροντα που διακυβεύονται. Σε λιγότερο από 70 ώρες δύο από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης, κατεβαίνουν για να δώσουν σημαντικά παιχνίδια για την απόκτηση του πρωταθλήματος στο μπάσκετ. Αίμα και άμμος, όπως λένε οι φίλοι και των δύο ομάδων. Την ίδια ώρα το makeleio έχει πληροφορίες ότι διεγερτικές ουσίες «δυναμίτες», πιο ισχυρές από τον κοκαΐνη που ξεσηκώνουν ακόμα και πεθαμένους ταύρους, διακινούνται ΚΑΙ στα γήπεδα του μπάσκετ, όπως και στο ποδόσφαιρο, στο βόλεϊ και σε άλλα ομαδικά αθλήματα. Οι συγκεκριμένες διεγερτικές ουσίες έχουν μπει στο "παιχνίδι" και οι διεθνείς οργανισμοί ανησυχούν ακόμη και για τη χώρα μας!
Τα «αγαθά» τους, εγγυώνται γρήγορο και άμεσο αποτέλεσμα και έχουν μπει στο ...μικροσκόπιο των ελληνικών αρχών και της WADA. Η οποία τις τελευταίες μέρες(και υποψιαζόμαστε το γιατί), ψάχνεται πολύ στην Ελλάδα. Η κινητικότητα μας θυμίζει την ξεφτίλα των παραμονών του 2004, όταν Κεντέρης και Θάνου, κρύβονταν για να μην δώσουν ούρα, γιατί θεωρούνταν ύποπτοι για ομαδικό ντοπάρισμα. Ερώτημα: Σε ένα τέτοιο κλίμα που διαμορφώνεται, με πιο σκεπτικό οι «αιώνιοι» ετοιμάζονται να ζητήσουν εισιτήριο από χιλιάδες οπαδούς(υστέρημα στους καιρούς που ζούμε)για να δουν παιχνίδια υπό την σκιά και την φημολογία νόθευσης των αγώνων όπως αφήνουν να εννοηθεί ξένοι ελεγκτικοί παράγοντες με τους οποίους ήδη έχουμε έρθει σε επαφή;
Επικίνδυνη «μόδα»
Η "μόδα" της ουσίας «φονιάς» έχει αρχίσει να εξαπλώνεται επικίνδυνα και ασύδοτα σύμφωνα με αρκετές καταγγελίες που έχουν έρθει στην κατοχή μας. Μάλιστα, φαίνεται να έχει αρχίσει εκτενής έλεγχος σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, ενώ στην Ελλάδα ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης στις 19 Μαΐου προειδοποίησε από τις Βρυξέλλες πως η χώρα μας θα κινηθεί κατά του ντόπινγκ λέγοντας χαρακτηριστικά: "Απαιτείται επιβράβευση για κάθε πληροφορία που προέρχεται από αθλητές και παράγοντες για περιπτώσεις ντόπινγκ. Θα πρέπει να υπάρχει αμοιβή και όχι δημοσιοποίηση του ονόματος του παρέχοντος την πληροφορία για να μην καταστεί λεία των συμφερόντων του ντόπινγκ". Γνωρίζει κάτι περισσότερο ο υπουργός που δεν μας το λέει;
Διμέθη μεθηλαμίνη : Κάνει τα άλογα να μην κοιμούνται ποτέ
Μια χαρακτηριστική διεγερτική και απαγορευμένη ουσία(από τις πολλές που έχουμε υπόψιν μας) είναι η διμέθη μεθηλαμίνη την οποία τη συναντάμε και με αρκετές παρεμφερείς ονομασίες. Γενικά οι γερανιούχες αμίνες είναι αυτές που προκαλούν τη διέγερση του οργανισμού και φυσικά απαγορεύονται σύμφωνα με τον επίσημο κατάλογο της WADA για το 2013. Υπάρχουν σε αρκετά σκευάσματα και υπάρχει προβληματισμός για τον τρόπο που ανιχνεύονται καθώς κατά τους ελέγχους περιλαμβάνονται στις "άλλες ουσίες" και όχι στα κλασσικά στεροειδή, εφεδρίνη, κοκαίνη.
Λίγο πριν τη μάχη!
Η χρήση των διεγερτικών ουσιών γίνεται περίπου 45 λεπτά πριν τη μάχη καθώς τόσος είναι ο χρόνος που απαιτείται για να δράσουν. Γι' αυτό σε κάποιες περιπτώσεις κορυφώνεται η απόδοση κατά τη διάρκεια ενός αγώνα, αν η λήψη γίνει πριν την έναρξη του. Η "διάρκεια" της διέγερσης φέρεται να είναι μεταξύ 2-3 ωρών, καθώς όσο πιο μυημένος είναι ο οργανισμός τόσο λιγότερη χρονικά είναι η δράση.
Αυτά είναι τα συμπτώματα
Οι παρενέργειες των διεγερτικών ουσιών είναι ιδιαιτέρως βλαβερές και μπορεί να αποβούν και μοιραίες για τον οργανισμό ενός αθλητή. Έχουν παρατηρηθεί στους αθλητές και γενικά στους χρήστες: η διαστολή των αγγείων που προκαλεί αιμορραγία, το υπογλυκαιμικό σοκ, η κρίση πανικού, η μανιοκατάθλιψη, η απώλεια αισθήσεων, η αρρυθμία κ.α. Αρκετά συμπτώματα που μολονότι δεν θα έπρεπε να συμβαίνουν σε αθλητές (λόγω διατροφής, ζωής, εκγύμνασης) το βλέπουμε να εμφανίζεται συχνά – πυκνά.
Η "ασφαλής" δειγματοληψία αίματος
Για την ανίχνευση των παράνομων και καταστροφικών για τον αθλητισμό ουσιών επιβάλλεται η δειγματοληψία αίματος. Εκεί, δεν μπορεί να γίνει "λάθος" ή να μην εμφανισθεί η ουσία. Σίγουρα, μια ασφαλέστερη διαδικασία σε σχέση με αυτή των ούρων που για πολλούς είναι και διαβλητή. Γι΄αυτό δεν θα αργήσει η στιγμή που οι αθλητές θα καλούνται να δίνουν αίμα αντί για τα συνηθισμένα ούρα.
Τι γίνεται στην Ελλάδα
Στην Ελλάδα έχει παρατηρηθεί σχετική χαλαρότητα στο υψηλότερο επίπεδο των ομαδικών αθλημάτων. Πολλά προβλήματα τα τελευταία χρόνια έχουν ελαχιστοποιήσει τους ελέγχους, ωστόσο, μετά την παρέμβαση Ιωαννίδη, υπάρχει περίπτωση κάποιοι αν πιαστούν να πάνε φυλακή. Η πρόεδρος του ΕΣΚΑΝ, Χαρά (Χάιδω) Σπηλιοπούλου, αποτελεί το μεγάλο ερωτηματικό. Θέλει; Μπορεί; Έχει καταλάβει;Το "παράδειγμα" μπορεί να δοθεί απο το υψηλότερο επίπεδο στα ομαδικά αθλήματα και κυρίως στον χώρο του ποδοσφαίρου και του μπάσκετ. Σίγουρα, πλέον οι ευκαιρίες δεν είναι πολλές αφού οδεύουμε προς τις καλοκαιρινές διακοπές (απομένει μονάχα να τελειώσει το Πρωτάθλημα μπάσκετ), αλλά είναι δεδομένο πως οι ελληνικές ομάδες θα δώσουν το "παράδειγμα" με τη δειγματοληψία. Θα το Δώσουν;
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΠΤΗ ΟΥΣΙΑ
ΕΧΕΙ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ ΜΕ ΕΝΑΝ ΧΡΟΝΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ
Σοκ στο χώρο του γυναικείου βόλεϊ, αφού όπως ανακοίνωσε το ΕΣΚΑΝ η κεντρική της ΑΕΚ, Γεωργία Τζανακάκη, βρέθηκε θετική σε έλεγχο ντόπινγκ, μετά το παιχνίδι των "κιτρινόμαυρων" με τον Ολυμπιακό για τους τελικούς της Α1, στις 4 Απριλίου Η Ελληνίδα αθλήτρια θεωρείται ως σημείο αναφοράς στο γυναικείο βόλεϊ, καθώς έχει καταφέρει να βρίσκεται στην δεύτερη θέση στις κατακτήσεις πρωταθλημάτων με 7 (μαζί με Μυλωνά, Ντουμιτρέσκου και Νίκη Γκαραγκούνη) και πίσω μόνο από τις Αγγελάκη και Μαρία Γκαραγκούνη. Η ουσία που βρέθηκε στον οργανισμό της αθλήτριας είναι η μεθυλεξανεμίνη, που δεν ανήκει στα στεροειδή, αλλά στις διεγερτικές ουσίες. Αξίζει να σημειωθεί πως η Τζανακάκη είχε δηλώσει τη λήψη του σκευάσματος (που περιέχει την ουσία) πριν τον έλεγχο. Η ανακοίνωση του ΕΣΚΑΝ έχει ως εξής: "Μετά από σχετική ενημέρωση από το ΕΣΚΑΝ, παραπέμπεται στο ΕΟΠΕ...
ΕΙΧΕ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ ΜΙΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΕΦΑ
6/102010
Η UEFA με ανακοίνωση την οποία ανάρτησε στην ιστοσελίδα της προειδοποιεί τους ποδοσφαιριστές ότι ορισμένα συμπληρώματα διατροφής μπορούν να περιέχουν απαγορευμένες ουσίες, ζητώντας να ενημερώνουν και να ενημερώνονται από τις ομοσπονδίες τους προτού χρησιμοποιήσουν οποιοδήποτε σκεύασμα. Η UEFA αναφέρει ότι τους τελευταίους μήνες σε διάφορες αθλητικές διοργανώσεις υψηλού επιπέδου διαπιστώθηκε ότι δόθηκαν δείγματα θετικά στην ουσία Methylhexaneamine (μεθυλεξαναμίνη), η οποία περιέχεται σε πολλά συμπληρώματα διατροφής που προορίζονται για αύξηση ενέργειας ή απώλεια βάρους, χωρίς να διευκρινίζει αν οι εκδηλώσεις αυτές ήταν ποδοσφαιρικές.
Κατά την UEFA ο κίνδυνος τα συγκεκριμένα συμπληρώματα να περιέχουν απαγορευμένες ουσίες που δεν αναγράφονται στην ετικέτα είναι υπαρκτός, και αυτό επειδή η Methylhexaneamine αναγράφεται με διάφορα ονόματα όπως 1,3-dimethylamylamine, dimethylamylamine, dimethylpentylamine, DMAA, forthan, forthane, floradrene, geranamine και geranium oil.
«Τα συμπληρώματα διατροφής δεν είναι απαγορευμένα στο ποδόσφαιρο, όμως πολλά από αυτά μπορούν να περιέχουν απαγορευμένες ουσίες» προειδοποιεί η UEFA, υπενθυμίζοντας παράλληλα στους ποδοσφαιριστές ότι ευθύνονται αποκλειστικά για οποιαδήποτε απαγορευμένη ουσία βρεθεί στον οργανισμό τους. Η μεθυλεξαναμίνη είναι μη απαγορευμένη διεγερτική ουσία, η οποία όμως το 2010 εντάχτηκε στο πρόγραμμα παρακολούθησης του παγκόσμιου οργανισμού αντιντόπινγκ (WADA).
19/5/2013
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΝΤΟΠΙΝΓΚ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ
Στις 19 Μαίου στις Βρυξέλες είχε πραγματοποιηθεί σύνοδος των Υπουργών Αθλητισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες, με κεντρικό θέμα την αντιμετώπιση της φαρμακοδιέγερσης. Εκεί, σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Γιάννης Ιωαννδίης είχε πάρει θέση κατά του ντόπινγκ κάνοντας λόγο για πάταξη του φαινομένου, για τους εκτεταμένους ελέγχους που γίνονται στην χώρα μας, για την «σκούπα» στα γυμναστήρια, αλλά και για την επιβράβευση που πρέπει να δίνεται σε όποιος βοηθούν με οποιοδήποτε τρόπο «εξαφάνιση» του ντόπνιγκ.
«Πρόκειται για ένα τεράστιο πρόβλημα, γιατί το ντόπινγκ αλλοιώνει τον αθλητισμό. Δεν παίζει ρόλο ποιος είσαι, ποιοι είναι οι γονείς σου, αλλά τι μπορείς να πετύχεις αθλητικά. Γι' αυτό πρέπει να κρατήσουμε καθαρό το παιχνίδι και απαιτείται νομικό έρεισμα και χρηματοδότηση. Το βασικότερο είναι να προσέχουμε το περιβάλλον του αθλητή, ο οποίος είναι συχνά θύμα αυτού του περιβάλλοντος». Όπως ανέφερε ο Γιάννης Ιωαννίδης «στην Ελλάδα έχουμε ποινικοποιήσει το ντόπινγκ και διεξάγουμε πολλούς και εκτεταμένους ελέγχους. Από τους παραβάτες αφαιρούμε όχι μόνο τα μετάλλια αλλά και τα χρήματα που τους είχαν δοθεί. Στα γυμναστήρια απαγορεύονται τα διατροφικά συμπληρώματα που συχνά βοηθούν στο ντόπινγκ».
Και ο Γιάννης Ιωαννίδης συνέχισε «Η ενημέρωση του αθλούμενου από μικρή ηλικία είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες καταστολής του φαινομένου. Γίνεται αντιληπτό ότι σε αυτόν τον σκοπό απαιτείται συνεργασία και με άλλους φορείς, όπως με την αστυνομία και τα τελωνεία, διότι όλα τα σκευάσματα εισάγονται και πρέπει να γίνεται ο απαιτούμενος έλεγχος». Σύμφωνα με τον κ. Ιωαννίδη «απαιτείται επιβράβευση για κάθε πληροφορία που προέρχεται από αθλητές και παράγοντες για περιπτώσεις ντόπινγκ. Θα πρέπει να υπάρχει αμοιβή και όχι δημοσιοποίηση του ονόματος του παρέχοντος την πληροφορία για να μην καταστεί λεία των συμφερόντων του ντόπινγκ».
«Στην Ελλάδα αθλητές με διακρίσεις επισκέπτονται σχολεία και ενημερώνουν τα παιδιά για τους κινδύνους του ντόπινγκ, ενώ συνεργαζόμαστε με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Αντιντόπινγκ (WADA). Το έργο μας είναι δύσκολο, γιατί ενώ τα ναρκωτικά απαξιώνουν, το ντόπινγκ καταξιώνει. Γι' αυτό και οφείλουμε όλοι να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί».
(*ΚΑΘΕ ΠΟΤΕ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΛΕΓΧΟΙ;
*ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΜΕΓΑΛΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΥΟΝΤΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ) ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΛΕΓΧΟΙ
ΤΑ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΑ)
Η μεθηλεξανεμινη στη ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ...
Methylhexaneamine (Forthan, Forthane, Floradrene, Geranamine), also known as dimethylamylamine (DMAA), is a drug and simple aliphatic amine used as a nasal decongestant, as well as treatment for hypertrophied or hyperplasic oral tissues, and as an active ingredient in party pills in New Zealand. Once trademarked under Forthane by Eli Lilly in 1971[3], the trademark has since expired, and so methylhexaneamine should not be confused with isoflurane, whose proprietary name in Australia is also Forthane. It is a vasoconstrictor, and can be administered by inhalation to the nasal mucosa to exert its effect. The trademark Geranamine is currently owned by Proviant Technologies. Methylhexaneamine is also a constituent of flower oil, sold as an integral component of nutritional supplements.
Συμπέρασμα: Την Παρασκευή οι δύο Τιτάνες του μπάσκετ, αναμετρώνται για την απόκτηση του τροπαίου. Όποιος χαθεί, χάνεται. Ρωτάμε δύο Έλληνες επιχειρηματίες, από την «αφρόκρεμα» των εγχώριων επενδύσεων. Τον κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλο, φαρμακοβιομήχανο και τους κυρίους Αγγελόπουλους. Πως στέκονται απέναντι στις πλήρως επιβεβαιωμένες πληροφορίες ότι «σκόνες-δυναμίτες» σκιάζουν τα ντέρμπυ; Ποιος εγγυάται ότι «φαρμακοτρίφτες» δεν έχουν βάλει τα «μαγικά τους» χέρια σε δράση; Μήπως οφείλει για όλα αυτά να ενημερωθεί η εισαγγελία; Ξημέρωσε το φάντασμα του 2004 και δεν το πήραμε χαμπάρι;
Το makeleio.gr, εαν δεν είχε ασφαλή πληροφόρηση δεν θα προέβαινε σε μια ανάλογη αποκάλυψη. Γνωρίζουμε ότι βάσει του νέου νόμου ποινικοποίησης του ντόπινγκ, το ΕΣΚΑΝ έχει το δικαίωμα και πριν αλλά και μετά τον αγώνα να πραγματοποιήσει ελέγχους ΛΗΨΗΣ ΑΙΜΑΤΟΣ σε αθλητές και εαν υπάρχει ειδικός λόγος και στους 24 παίκτες(12+12)εαν μιλάμε για μπάσκετ. Και εαν υπάρχουν έκδηλες υποψίες, μπορεί να το πράξει και αιφνιδιαστικά. Μοναδική προϋπόθεση να έχει ενημερωθεί η διοργανώτρια αρχή. Εμπρός λοιπόν κύριοι πρόεδροι και των δύο ομάδων: κάντε το. Τι έχετε να φοβηθείτε; ή μήπως έχετε; Ο ελληνικός λαός που παρακολουθεί ότι έχει απομείνει όρθιο, οφείλει να γνωρίζει ότι είστε όλοι καθαροί μέσα στη γενική σαπίλα του πολιτικού συστήματος. Εαν ο λαός αντιληφθεί ότι τους κοροϊδεύετε, θα σας αποβάλει από την συνείδηση του.
Αναμένουμε την δική σας αυτο-κάθαρση...
Στέφανος Χίος
ΜΑΚΕΛΕΙΟ-ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Δεν υπάρχουν σχόλια: