x

Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

" Ο Δούρειος Ίππος, ... ΕΡΤ " Η Μέρκελ δεν εμπιστεύεται τους Έλληνες!!!

 Μια φορά και έναν καιρό ήταν ....

.... μία πέννα  που έγραψε το " διάγγελμα " του κ. Κεδίκογλου και την ομιλία του κ. Σαμαρά με θέμα  το "κλείσιμο της ΕΡΤ ".  Είναι ευδιάκριτο  ότι ήταν από το ίδιο"σκληρό χέρι" .... που γαλουχήθηκε και μεγάλωσε στην"Δημοκρατία των κ.κ. μπαρμπάδων Βαρδή και Γιώργου",  όπου ως γνωστόν, τίποτε δεν αφήνεται στην τύχη του....!!!

ΑΝ η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη ήθελε πράγματι να κλείσει την ΕΡΤ, δεν θα περιοριζόταν μόνο στην αρχική "μαύρη οθόνη" και στο "ρίξιμο του σήματος" της. Ο κ. Υπουργός των Οικονομικών, σαν νέο αφεντικό του φορέα, θα μπορούσε να ζητήσει από τους παρόχους τηνδιακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος, των τηλεφωνικών και διαδικτυακών συνδέσεων και του νερού. Οι απεργοί δεν θα είχαν την δυνατότητα πλέον να παράγουν το"πρόγραμμά" τους, πόσο μάλλον, τελείως ξαφνικά, τώρα σε μια  "πανελλαδική εμβέλεια"! 

Ποιός μουρλός στην κυβέρνηση θα αποφάσιζε να απαγόρεύσει τον λόγο και την ύπαρξη στο καλύτερό του κομματόσκυλο; Πότε αναφέρθηκε η ΕΡΤ με εικόνα και ήχο στην φτώχεια, στην πείνα, στην ανεργία, στην εξαθλίωση και στην απόγνωση που μαστίζει τον λαό; Την πάπια έκαναν όλοι τους στην ΕΡΤ και "πουλούσαν" στον θεατή και στον ακροατή των προγραμμάτων τους, μια Ελλάδα σαν την χώρα των θαυμάτων μέσα από  έναν κόσμο μυθικό, φανταστικό και αντάξιο της  γκαιμπελικής προπαγάνδας τους.

 Ποιός από εμάς πήρε είδηση στις 10 Ιουνίου 2013 ότι ψηφίστηκε από την Βουλή το νομοσχέδιο που σχετίζεται με τους δανειολήπτες, τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς των σπιτιών μας; Το ίδιο θα συμβεί και με το νομοσχέδιο που θα προβλέπει συντάξεις πάνω σε ένα μπλαφόν των 360,- € και επίδομα ανεργίας στα 215,- € και ακόμη χειρότερο θα είναι αυτό που έρχεται ....  Το νομοσχέδιο δηλαδή του Υπουργείου της Εθνικής Άμυνας που προβέπει τις"Μπονζάϊ Ε.Δ." Οι τοκογλύφοι δανειστές μας αποφάσισαν ότι οι Ελληνικές Ε.Δ πρέπει να μικρύνουν στο ένα τρίτο (1/3) της σημερινής τους δύναμης και να συνεργαστούν δομικά και οργανωτικά, κατά το πρότυπο του ολλανδογερμανικού σώματος στρατού, με μια άλλη σύμμαχη χώρα, λ.χ. τη Γερμανία! Την  ιδέα επεξεργάσθηκε το"think tank"  EUISS ( European Union Institute for Security Studies)  και προέρχεται από τον πρώην αρχηγό της Επιτροπής για στρατιωτικά θέματα της Ε.Ε. , το Σουηδό, Hakan Syren για τους σχηματισμούς των εθνικών στρατών(Bonsai Armee). Η κυβέρνηση Σαμαρά είναι "έτοιμη" να αποδεχτεί τις αποφάσεις της Τρόϊκα για την μετατροπή των Ε.Δ. σε μια δύναμη των 55-60.000 ενστόλων, το δε νομοσχέδιο που πρέπει να περάσει από την Βουλή και να ψηφιστεί... , οφείλει να γίνει στα μουλωχτά και απαρατήρητα! Η ΕΡΤ, το μέχρι πρότινος "κακό" παιδί του λαού, συγκεντρώνει σήμερα την προσοχή των λαϊκών μαζών και το κλείσιμό της δεν μας επιτρέπει να κάνουμε ... άλλες σκέψεις για θέματα όπως τα κόκκινα δάνεια, τις συντάξεις- και τα επιδόματα- ελεημοσύνες και για ένα στρατό που η δύναμη πυρός του θα συγκρίνεται με αυτή του κάθε κυνηγετικού συλλόγου της χώρας μας.

Όλοι οι αρχηγοί των κομμάτων γνώριζαν από τον Μάρτιο του 2013 για  τον φόβο της Γερμανικής Καγκελαρίας, ότι οι Έλληνες πολιτικοί δεν έχουν "μπέσα και λόγο" που αυτό εγκυμονεί τον κίνδυνο της προκήρυξης πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα σε μια ημερομηνία που θα προηγείτο των Γερμανικών ομοσπονδιακών εκλογών. Οi υπουργoί της καγκελαρίας, Ronald Pofalla και  Eckart Klaeden και η ομάδα εργασίας τους θεωρούσαν ότι μια επίσημη παύση της λειτουργίας της ΕΡΤ, που θα εξέπεμπε όμως πανελλαδικά το "απεργιακό της πρόγραμμα", θα έκανε αδύνατη την διενέργεια πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα. Οι Γερμανοί πίστευαν ότι η Τρόϊκα και κατ' ακολουθία η "ελληνική"κυβέρνηση θα υιοθετούσαν την ιδέα και θα άρπαζαν την ευκαιρία ταυτόχρονα για να περάσουν τα "προβληματικά"νομοσχέδια απαρατήρητα από την κοινή γνώμη και να τα ψηφίσουν με την διαδικασία του κατεπείγοντος, χωρίς συζήτηση,  στη Βουλή των Ελλήνων! 

Οι τεχνικοί, βάσει του αρχικού σχεδίου, έβαλαν το χεράκι τους για να αποκτήσει το "απεργιακό πρόγραμμα" της ΕΡΤ την πανελλαδική εμβέλεια. Η "διαρροή" της είδησης, για το επικείμενο κλείσιμο της ΕΡΤ, από τους γνωστούς κύκλους της Πρεσβείας στην Αθήνα προς τα συγκεκριμμένα ΜΜΕ, είχε ήδη γίνει  και αυτή στην ώρα της.

ΤΟ ΛΑΘΟΣ έγινε σ' ένα ΛΑΜΔΑ (L/Λ) της μετάφρασης.

 Όχι την 10η Ιούνη ( Juni )  κ. Κεδίκογλου αλλά για την ....   10η Ιουλίου (Juli ) ήταν προγραμματισμένο το κλείσιμο! 

Περαστικά Μας και καλά μπάνια και ... αν συνεχίσουν να ζουν αυτοί καλά, θα ζούμε εμείς χειρότερα μέχρι να πιάσουμε πάτο ... !!!

Από το Βερολίνο! 
Φιλικός, Πάνος Γιαννακουλόπουλος

Νέα Φιλική Εταιρεία


Η αναδημοσίευση επιτρέπεται μόνο με αναφορά στο συγγραφέα και στην πηγή, το ιστολόγιο: www.nea-filiki-eteria.blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια: