x

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Ποιός πολιτικός αρχηγός ευχήθηκε στους βουλευτές του καλό αγώνα

Η σκληρή στάση του πρωθυπουργού ο οποίος αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών φαίνεται πως προκαλεί την έντονη δυσφορία στο εσωτερικό της ΔΗΜΑΡ με τους κοντινούς συνεργάτες του κ. Κουβέλη να δείχνουν το δρόμο της αποχώρησης από την τριτοκομματική κυβέρνηση, με ότι..............
αυτό συνεπάγεται για τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα.

Το κλίμα αυτό φούντωσε και μετά την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στο ΕΒΕΑ όπου ξεκαθάρισε σε όλους τους τόνους πως δεν κάνει βήμα πίσω και στην ουσία πέταξε το μπαλάκι στους κυβερνητικούς εταίρους με το δίλημμα είτε της συμφωνίας είτε της αποχώρησης από την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Φώτης Κουβέλης μετά τη συνάντηση που είχε με τον Ευάγγελο Βενιζέλο συναντήθηκε άτυπα με τους βουλευτές του κόμματός του όπου ξεκαθαρίστηκε πως η ΔΗΜΑΡ δεν προτίθεται να ψηφίσει το σχέδιο νόμου της Νέας Δημοκρατίας.

Αυτό όμως που έχει προκαλέσει έντονη φημολογία τις τελευταίες ώρες είναι η φράση του Φώτη Κουβέλη ο οποίος φέρεται να είπε στους βουλευτές του "άντε και καλό μας αγώνα".
Την ίδια ώρα ο αναβρασμός φουντώνει στο εσωτερικό της ΔΗΜΑΡ με τα στελέχη κοντά στον πρόεδρο να ζητούν από τον κ. Κουβέλη να λάβει την απόφαση για αποχώρηση από την κυβέρνηση.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του στελέχους της ΔΗΜΑΡ μέσω Facebook του κ. Θεόδωρου Μαργαρίτη, ο οποίος αναφέρει χαρακτηριστικά πως η Νέα Δημοκρατία δεν κάνει πίσω στο θέμα της ΕΡΤ και έχει την απόλυτη ευθύνη που θα σύρει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές.

Σημειώνει επίσης πως "δυστυχώς τρίτη φορά εκλογική αναμέτρηση μέσα σε ένα χρόνο μετά τις δίδυμες εκλογές πέρυσι και τη χώρα σε οριακή οικονομική κατάσταση είναι μια ακραία επιλογή. Ας αναλάβουν οι κύριοι της Νέας Δημοκρατίας τις ευθύνες τους".

Χαρακτηριστικό είναι και το tweet του Βασίλη Οικονόμου ο οποίος στον λογαριασμό του έγραψε "νομίζω ότι πλησιάζουμε στο τέλος".

Λίγο αργότερα υπήρξε και η παραίτηση του από την Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ του συγγραφέα Χρήστου Χωμενίδη.

«Η στάση της ηγεσίας της Δημοκρατικής Αριστεράς απέναντι στις εξελίξεις στην ΕΡΤ με βρίσκει εντελώς αντίθετο. Ή θα έπρεπε να υποστηρίξει ευθαρσώς την απόφαση της κυβέρνησης, ως ένα επώδυνο πλην αναγκαίο μέτρο. Ή θα όφειλε να αποσύρει σήμερα κιόλας την κοινοβουλευτική της στήριξη και να επωμιστεί το βάρος της προσφυγής στις κάλπες» αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: