x

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

ΤΑΡ, οι χοντρές μάσες των Τυράννων συνεχίζονται ...και το παραμύθιασμα του λαού επίσης!!!

Ο λαός είναι καταδικασμένος για τις επόμενες σαρακοστιανές δεκαετίες στην πείνα και στην επετεία αλλά η μάσα των τυράννων παραμένει μάσα και συνεχίζεται ακάθεκτη ...

Το ΤΑΡ (Trans Adriatic Pipeline ) είναι ένας αγωγός φυσικού αερίου που θα αρχίσει να κτίζεται το 2015 από τα ελληνικά σύνορα προς την Τουρκία, θα διασχίζει οριζόντια την Θράκη και την Μακεδονία και θα καταλήγει μέσω της Αλβανίας στην Ιταλία και μακροπρόθεσμα στην κεντρική Ευρώπη.
H εταιρεία  Trans Adric Pipeline (TAP) AG αποτελεί κοινοπραξία που συστάθηκε με σκοπό τον σχεδιασμό, την ανάπτυξη και την κατασκευή του Αδριατικού Αγωγού φυσικού αερίου (TAP).
Ο Αδριατικός Αγωγός θα μεταφέρει φυσικό αέριο από την περιοχή της Κασπίας Θάλασσας  στην Ευρώπη.
Τη μετοχική βάση του Αδριατικού Αγωγού φυσικού αερίου συνθέτουν η ελβετική Axpo (42,5%), η νορβηγική Statoil(42,5%) και η γερμανική E.ON (15%).

Σήμερα έγινε γνωστό ότι το αζέρικο φυσικό αέριο θα μεταφέρεται στις ευρωπαϊκές αγορές μέσω αυτού του αγωγού. Η ελληνική κυβέρνηση πανηγυρίζει γι αυτή την μεγάλη "επένδυση" αλλά εμείς δεν γνωρίζουμε ή δεν καταλαβαίνουμε το γιατί.

Οι μόνοι που έχουν το δικαίωμα να πανηγυρίζουν είναι αυτοί που εισέπραξαν τις προκαταβολές από τις μίζες και θα έχουν στο προσεχές μέλλον να εισπράξουν τα υπολοιπόμενα ποσά ...  

Οι Αζέροι έβλεπαν εξ αρχής τον  αγωγό ΤΑΡ  πάντα σαν πακέτο μαζί με την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΣΦΑ. Η ελληνική κυβέρνηση έπρεπε όμως, εκτός από την παραχώρηση της ΔΕΣΦΑ, να τροποποιήσει τους νόμους του κράτους ανάλογα με τα συμφέροντα των επενδυτών, που σημαίνει ότι:
.
 
1.Η κοινοπραξία ΤΑΡ θα πληρώσει για την αδειοδότηση του αγωγού 1.000.000.- € στο ελληνικό κράτος.2. Οι φόροι και η συνήθης  εισφορά (μίσθωμα) ανά 1000 κυβικά μέτρα διερχομένου αερίου, εκπίπτουν.
3. Στην περίπτωση που η Ελλάδα παράγει το δικό της φυσικό αέριο, υποχρεούται να χρησιμοποιεί για την εξαγωγή του,  μόνο τον αγωγό ΤΑΡ έναντι μισθώματος διέλευσης ανά 1000 κυβικά μέτρα.
4. Η κοινοπραξία υποχρεούται να δημιουργήσει έως το 2020 τουλάχιστον 4760 νέες θέσεις εργασίας στην Ελλάδα, που θα "προστατεύονται" από ένα ειδικό εργασιακό και φορολογικό  νομοθετικό πλαίσιο (ΕΟΖ).

Το ελληνικό κράτος τροποποίησε όλους τους νόμους που αφορούσαν την αδειοδότηση, το κτίσιμο και την χρήση του αγωγού ΤΑΡ και μάλιστα σύμφωνα με τα γούστα και τα συμφέροντα της κοινοπραξίας. (λ.χ. Ν. 3943, ΦΕΚ/31 Μαρτίου 2011/τεύχος πρώτο/ αριθμός φύλλου 66).
Η ΔΕΣΦΑ θα παραχωρηθεί τελικά, μετά από "δύσκολες" διαπραγματεύσεις ...στους Αζέρους, που αποκτούν ταυτόχρονα το μονοπώλιο σε ολόκληρο το ελληνικό δίκτυο για το φυσικό αέριο. Οι Έλληνες καταναλωτές θα συνεχίσουν να πληρώνουν για τη χρήση του φυσικού αερίου μια τιμή που θα είναι τουλάχιστον κατά 40% ακριβότερηαπ' αυτή που καλείται να πληρώσει ο μέσος Ευρωπαίος!!!

Δεν είναι τυχαίο ότι ό νέος Έλληνας υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ονομάζεται σήμερα Μιχάλης Χρυσοχοϊδης. Είναι ο ίδιος κύριος που στις 13 Δεκεμβρίου 2011, με την ιδιότητα του τότε υπουργού Ανάπτυξης,  συναντήθηκε σε μυστικές συνομιλίες στο μέγαρο του συνδέσμου των Γερμανών βιομηχάνων στο Βερολίνο με την κοινοπραξία ΤΑΡ και τους Αζέρους που αντιπροσωπεύτηκαν στη συνάντηση αυτή από την εξουσιοδοτημένη  εταιρεία CEE. Οι συνομιλίες έλαβαν χώρα παρουσία των αντιπροσώπων της γερμανικής κυβέρνησης, της ευρωπαϊκής επιτροπής, του συνδέσμου των Γερμανών Βιομηχάνων και της Ύπατης Αρμοστείας στην Ελλάδα.
Παραθέτουμαι αυτούσια την λίστα των ατόμων που έλαβαν μέρος στις μυστικές συνομιλίες του Βερολίνου, όπου πάρθηκαν οι απόφάσεις που μόλις σήμερα έγιναν γνωστές και δώθηκαν από την "ελληνική" κυβέρνηση με πανηγυρικό τρόπο στην δημοσιότητα.

( "Δανειστήκαμε" την λίστα των επισκεπτών από τα επίσημα πρακτικά της υπηρεσίας ασφαλείας του κτιρίου του συνδέσμου των Γερμανών βιομηχάνων ).


List of participants:

High-level discussion round: Next steps in Greece

13 December 2011, BDI, room 3.050

 1. Bartzokas, Anthony

Chief Economist

Ministry for Development,
Competitiveness and Shipping

2. Berresheim, Dr. Volker
Head of division export promotion

Federal Foreign Office

3. Chrissochoidis, Michalis
Minister of Regional Development
and Competitiveness

Hellenic Government

4. Dörr, Claudia
Head of the department European
Affairs

Federal Ministry of Economy and
Technology

5. Elbling, Viktor
Head of Economic department

Federal Foreign Office

6. Gouglas, Athanassios
Political and Policy Adviser

Ministry for Development,

Competitiveness and Shipping

7. Hoffmann, Michael
Director External Relations and
Communications

Trans Adriatic Pipeline - TAP

8. Hofmann, Klaus Bernhard
Director Corporate Public Relations
and Spokesman Schott Group

Schott AG

9. Hoyer, Dr. Werner
Minister of State

Federal Foreign Office

10. Huppertz, Marie-Therese
Vice President Government Rela-
tions and Global Communications

SAP AG

11. Keitel, Prof. Dr.-Ing. Hans-
Peter
President

BDI

12. Kerber, Dr. Markus
CEO and Member of the Presidential
Board

BDI

13. Kopf, Wolfgang
Senior Vice President Public &
Regulatory Affairs

Deutsche Telekom AG

14. Kormos, Miklos
Managing Director (responsible for
CEE, Greece, Israel and Turkey)

Deutsche Bank London

15. Mair, Dr. Stefan
Member of the Executive Board

BDI

16. Rammler, Winfried
Member of the Board of Manage-
ment PPP

Hochtief

17. Raptopoulos, Emmanouel
Managing Director

SAP Greece

18. Sahl, Daniel
Manager European Affairs

BDI

19. Schöning, Frank
President & CEO

Bayer Hellas

20. Syngros, Aristomenis
Chairman

Invest in Greece Agency

21. Tsopelas, George
CEO

McKinsey Greece

22. Wagner, Dr. Peter
Adviser to the European
Commision's Task Force for Greece

23. Weyand, Martin
Member of the Executive Board

BDEW – Association for Energy and
Water Management

24. Weiher, Georg
Head of Strategy Europe

Siemens AG


Το κατοχικό καθεστώς των Τυράννων συνεχίζει, υπό την εκκωφαντική "σιωπή" σύσσωμης της αντιπολίτευσης,  το αδιάντροπο φαγοπότι....

Πόσο καιρό ακόμη θα παραμείνουμε εμείς ... απλοί  θεατές;

Φιλικός, Πάνος Γιαννακουλόπουλος

Νέα Φιλική Εταιρεία


Η αναδημοσίευση επιτρέπεται μόνο με αναφορά στο συγγραφέα και στην πηγή, το ιστολόγιο: www.nea-filiki-eteria.blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια: