x

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Το πρόβλημα είναι ότι οι δεξιοί κυβερνάνε κι όλοι εμείς πληρώνουμε!

Γράφει ο Δευκαλίωνας
http://stoxasmos-politikh.blogspot.gr/

«Μαύρη» ημέρα για την φιλομνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά εχθές. Πλήρης αποτυχία στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων αφού αποχώρησε από τον διαγωνισμό η ρωσική  Gaz Prom και δεν υπήρξε τελικά καμία δεσμευτική προσφορά. Το γεγονός αυτό οδήγησε στην κατάρρευση το Χρηματιστήριο και έθεσε σε απόλυτο κίνδυνο την επανακεφαλαιοποίηση της Εθνικής.
Τα πράγματα είναι απλά για τον Πρωθυπουργό κ. Α. Σαμαρά.Καλές είναι οι μεγάλες ιδεολογικές και πολιτικές εκστρατείες, αλλά το πεδίο είναι η...
Οικονομία. Εκεί πρέπει να καταγραφεί πραγματικό αποτέλεσμα. Άρα ο κ. Α. Σαμαράς είτε επιτυγχάνει πραγματικό αποτέλεσμα, που στην συγκεκριμένη χρονική συγκυρία ονομάζεται επανακεφαλαιοποίηση της Εθνικής, είτε μετράει ημέρες.
Θυμάστε την στήλη που πριν λίγο καιρό είχε τοποθετηθεί ορθά-κοφτά απέναντι στην υπό εκκόλαψη τότε κυβερνητική εκστρατεία πολιτικού και οργανωτικού διεμβολισμού της αντιμνημονιακής αντιπολίτευσης; Είχαμε πει τότε στα βλαχοτάγαρα του Μαξίμου: Προσέξτε γιατί έχετε κάνει ένα σοβαρό λάθος και θα την πατήσετε. Αργότερα το είχαμε επαναλάβει, επισημαίνοντας στους γκαιμπελίσκους του Μαξίμου ότι δεν είναι μόνοι τους στον κόσμο. Ήταν δραματική εκείνη η προειδοποίηση “έχετε τα κόλλυβα στο ζωνάρι σας” τους είχαμε πει.
Τέλος πάντων τα γεγονότα τώρα μας δικαιώνουν. Η κυβέρνηση βρίσκεται μπροστά σε μία οικονομική καταστροφή. Και η πολιτική τακτική της αισιοδοξίας και του πολιτικού διεμβολισμού της αντιμνημονιακής αντιπολίτευσης πάνε φυσιολογικά περίπατο. Αρκεί βέβαια και η αντιμνημονιακή αντιπολίτευση να κάνει αυτά που πρέπει. Δεν είναι δική μας δουλειά να υποδείξουμε το πρακτέο, αλλά είναι εμφανές το δέον γενέσθαι.
Πάμε τώρα στα καθ’ υμάς. Πως η στήλη πρόβλεψε και πάλι σωστά, σε ποιό σκεπτικό βασίσθηκε και τελικά δικαιώθηκε;
Η κυβέρνηση είχε πιστέψει στο “ρωσικό όνειρο”. Τους δεξιούς οποιασδήποτε απόχρωσης τους κατατρέχει η συμμαχία με την μεγάλη Ρωσία του Πούτιν. Κούνια που τους κούναγε. Ο Πρόεδρος Πούτιν αυτή την εποχή έχει ένα μεγάλο πρόβλημα που ονομάζεται Συρία. Έπεσε η Συρία, ο Ρώσικος Στόλος χάνει το μοναδικό λιμάνι που διαθέτει στην Μεσόγειο.
Τι γίνεται στην Συρία;
Οδεύουν στη νίκη οι δυνάμεις του προέδρου Άσσαντ. Άρα ο Πρόεδρος Πούτιν αισθάνεται ακόμα σχετικά σίγουρος και δεν προκαλεί το δυτικό στρατόπεδο με επιθετικές κινήσεις που θα ήταν δυνατόν να οδηγήσουν τις δυνάμεις της δύσης ακόμα και σε ωμή επέμβαση στα εσωτερικό της Συρίας.
Θυμηθείτε τι έγινε πριν από 2 μήνες στην Κύπρο. Η Ρωσία έβαζε πόδι στο νησί και καθοδηγούσε την εξωτερική πολιτική της Κυπριακής Δημοκρατίας, εφ’ όσον διέσωζε επενδύοντας μερικά δις ευρώ τις δύο κυπριακές τράπεζες. Με αυτό τον τρόπο σώζονταν η Κυπριακή Οικονομία από την περιβόητη τρόικα.
Προσέξτε… με μερικά δις ευρώ η Ρωσία έσωζε τους Ρώσους ολιγάρχες από τεράστια οικονομική ζημιά και είχε ταυτόχρονα μια βαρύνουσα άποψη στην εξωτερική πολιτική της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ελάχιστο το τίμημα και τεράστιο το κέρδος. Παρ’ όλα αυτά ο Πρόεδρος Πούτιν δεν πλήρωσε αυτό το ελάχιστο τίμημα.
Τώρα να μιλήσεις στους δεξιούς για γεωπολιτικές και γεωοικονομικές σφαίρες επιρροής και για την οικονομική θέση πως η Gaz Prom είναι προϊόν του παγκόσμιου συμβιβασμού, είναι σαν να μιλάς σε όλους εμάς τους κοινούς ανθρώπους για διαστημική τεχνολογία.
Κοιτάξτε για να είμαστε εξηγημένοι. Η στήλη παρά την σωστή της πρόβλεψη που επιβεβαιώθηκε από την ίδια την ζωή, ούτε χαίρεται ούτε κομπορρημονεί. Εχθές δεν έχασε μόνο ο Σαμαράς, χάσαμε όλοι.Το πρόβλημα είναι ότι οι δεξιοί κυβερνάνε κι όλοι εμείς πληρώνουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: