x

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ (ΠΑΛΙ) ΓΙΑ ΤΑ 8,1 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ "Κλινικά νεκρός" ο ΕΟΠΥΥ - Η κυβέρνηση τραβάει... τα σωληνάκια των ασφαλισμένων


Η τρόικα επέστρεψε στην Ελλάδα και άρχισε τους εκβιασμούς. Ή θα προχωρήστε στις απολύσεις και την κινητικότητα δημοσίων υπαλλήλων, αλλά και μείωση των δαπανών για την υγεία, ή ξεχάστε τη δόση των 8,1 δις ευρώ που επρόκειτο να εκταμιευθεί τον Ιούλιο, είναι το μήνυμα που έχει στείλει.
Η κυβέρνηση από την πλευρά της, επί της ουσίας είναι αποφασισμένη να κάνει τα πάντα για να ικανοποιήσει την τρόικα, έστω και αν προβάλει κάποιες ψευδεπίγραφες αντιστάσεις. Για τα μάτια του κόσμου.
Οι δανειστές που επανήλθαν για τη συνέχιση της αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας δεν κάνουν ούτε βήμα πίσω στην αναβολή της κινητικότητας των 12.500 δημοσίων υπαλλήλων και ζητούν άμεσα να γίνουν οι υπόλοιπες 1.344 απολύσεις προκειμένου με τους 2.656 απολυμένους της ΕΡΤ να συμπληρωθεί ο αριθμός των 4.000 που προβλέπονται για το 2013.
Το επιχείρημα που διαρρέει η κυβέρνηση πώς θα προβάλει ο νέος υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ. Μητσοτάκης για να κερδίσει απλά χρόνο είναι αστείο. Η κυβέρνηση έχει υπογράψει δια του κ. Μανιτάκη (ο οποίος ασκεί σήμερα και κριτική) πώς 12.500 δημόσιοι υπάλληλοι θα μπουν σε κινητικότητα (υποψήφιοι προς απόλυση δηλαδή) εντός του τρίτου τριμήνου του 2013. Η τρόικα δεν θέλει ούτε να ακούσει κάτι διαφορετικό.
Επιμένει επίσης πως πρέπει να καλυφθεί η «μαύρη τρύπα» του ΕΟΠΥΥ, η οποία ξεπερνάει το 1 δις ευρώ. Για να επιτευχθεί αυτό η κυβέρνηση, σκέφτεται να περικόψει κατά 400 εκατ. ευρώ τη φαρμακευτική δαπάνη. Αυτό σημαίνει νέες επιβαρύνσεις για τους ασφαλισμένους, η οποία μπορεί να εκφραστεί ή με νέα αύξηση στη συμμετοχή των φαρμάκων ή με νέες περικοπές στις διαγνωστικές εξετάσεις.
Ο ΕΟΠΥΥ είναι «κλινικά νεκρός» και η κυβέρνηση πιστεύει πώς μπορεί να τον επαναφέρει τραβώντας όμως τα σωληνάκια των εκατομμυρίων ασφαλισμένων.
Πόσο μάλλον όταν θέλει να κόψει και τη νοσοκομειακή δαπάνη κατά 300 εκατ. ευρώ. Η τρόικα ζητάει να μειωθεί από το 1,9 δις ευρώ στο 1,6 δις ευρώ το 2014 ο προϋπολογισμός για τα νοσοκομεία. Αυτό για να γίνει πρέπει να κλείσουν κάποια από αυτά που… λειτουργούν. Ο νέος υπουργός Υγείας Α. Γεωργιάδης έχει δηλώσει πρόθυμος να βάλει «λουκέτο» σε νοσοκομεία. Για τους ασθενείς ούτε λόγος.
Η τρόικα απειλεί πως αν δεν γίνουν αυτά και δεν βρεθεί φόρμουλα που να την ικανοποιεί για τον ενιαίο φόρο ακινήτων (ιδανικά θα ήθελε το χαράτσι της ΔΕΗ να έχει μόνιμο χαρακτήρα) δεν πρόκειται να εκταμιευθεί η δόση των 8,1 δις ευρώ που είναι να λάβει η Ελλάδα τον Ιούλιο.
Στην καλύτερη των περιπτώσεων αυτή θα γίνει σταδιακά. Έτσι για να έχει συνέχεια η τρομοκρατία σε βάρος των Ελλήνων.
Υπό τους εκβιασμούς της τρόικας πραγματοποιείται στις 12 το μεσημέρι σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών με επικεφαλής το Γ. Στουρνάρα και συμμετέχοντες τους υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κ. Μητσοτάκη, Εσωτερικών Γ. Μιχελάκη, Υγείας Α. Γεωργιάδη και τους υφυπουργούς Υγείας Α. Μπέζα και Ζέτα Μακρή.
Αυτοί θα αποφασίσουν τον εκβιασμό των πολιτών και την εκτέλεση του συμβολαίου… θανάτου τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: