x

Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ «ΞΕΧΑΣΜΕΝΟΙ» ΔΡΑΠΕΤΕΣ ΚΥΡΙΕ ΔΕΝΔΙΑ; ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΚΟΛΑ ΚΑΙ ΚΟΥΠΑ ΨΑΧΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ;


XEXASMENOIDRAPETES
Τις τελευταίες ημέρες η αστυνομία οργώνει σπιθαμή προς σπιθαμή τα Ηπειρωτικά Βουνά, προκειμένου να εντοπίσει τον 35χρονο επικίνδυνο κακοποιό Μάριο Κόλα που ευθύνεται για τον θάνατο της 25χρονης στα Ίσθμια και του 38χρονου αστυνομικού στη Λιβαδειά και τον 27χρονο Ιλίρ Κούπα.
Όμως κανένας δεν μιλάει για τους... «ξεχασμένους» δραπέτες, οι οποίοι θεωρούνται ακόμη πιο επικίνδυνοι. Πρόκειται για τον 27χρονο Λούλι Φλολάντ που κατηγορήθηκε ως αρχηγός συμμορίας η οποία την περίοδο 2009-2011 είχε διαπράξει συνολικά 38 ληστείες σε σπίτια ηλικιωμένων σε Λάρισα και Βόλο, σε τρεις από τις οποίες διεπράχθη και ανθρωποκτονία.
Η συνολική λεία ήταν μετρητά 45.000 ευρώ και χρυσαφικά αξίας 560.000 ευρώ. Ο Φλολάντ έχει καταδικασθεί σε ποινή κάθειρξης τρεις φορές σε ισόβια κι επιπρόσθετη ποινή 141 χρόνων.
Ο άλλος «ξεχασμένος» δραπέτης είναι ο 31χρονος σερβιτόρος Σούλαχ Φάτος που διέμενε κυρίως στην Κέρκυρα. Εξέτιε ποινή πολυετούς κάθειρξης ως αρχηγός συμμορίας που προχώρησε σε 27 ληστείες στο νησί των Φαιάκων, στην Ηγουμενίτσα και σε άλλες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας. Μάλιστα η ίδια συμμορία είχε κατηγορηθεί ότι έκλεβε λουόμενους στην περιοχή της Πάργας. Ο Φάτος είχε συλληφθεί έπειτα από πολυετείς έρευνες αστυνομικών της Ασφάλειας Ηγουμενίτσας οι οποίοι μιλούν για έναν «κακοποιό- φάντασμα που ξέφευγε πάντα από τους αστυνομικούς κλοιούς».
Κανένα στέλεχος της ΕΛΑΣ, κανένας εκπρόσωπος του Υπουργού Νίκου Δένδια όμως δεν κάνει την παραμικρή αναφορά σε αυτούς! Ποιες είναι οι εκτιμήσεις της αστυνομίας; Είναι χαμένοι ακόμα στα βουνά της Νότιας Πίνδου; Έχουν φύγει για την Αλβανία και απολαμβάνουν την ελευθερία τους;

Δεν υπάρχουν σχόλια: