x

Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Είναι πολλά τα λεφτά, Άρη!

Γράφει ο Δευκαλίωνας
http://stoxasmos-politikh.blogspot.gr/

Πιστοί στην γραμμή καλοκαίρι θα καθίσουμε ήσυχα…Παρατηρούσαμε ήσυχα-ήσυχα σήμερα τον δείκτη του Χρηματιστηρίου Αθηνών που έπεσε κάτω από τις 830 μονάδες. Συγκεκριμένα, σήμερα 2 Ιουλίου 2013, καταγράφηκε πτώση ποσοστιαία -3,24%, ή αριθμητική 27.59 μονάδες.
Για να είμαστε φίλοι και εξηγημένοι, αδέρφια δεξιοί και λοιποί μνημονιακοί εάν το Χρηματιστήριο σας πέσει κάτω από τις 800 μονάδες μην κοιτάξετε προς τα κάτω θα πάθετε ίλιγγο. Εμείς σας προειδοποιήσαμε τον χειμώνα ότι...
το Χρηματιστήριο δεν θα σηκώσει κεφάλι και για την παρούσα συγκυρία σας είπαμε σήμερα την γνώμη μας. Από εδώ και πέρα κάντε τα κουμάντα σας.
Πάμε τώρα σε ακόμα πιο light θέματα. Δεν θα μιλήσουμε για την επίσκεψη και τις απαιτήσεις της τρόικας. Είναι γνωστά από την πρώτη ήμερα που ήρθε στην χώρα μας. Η τωρινή version έχει τίτλο: «Κάντε απολύσεις και βάλτε φόρους». Κι έτσι θα γίνει!
Άρα η ύφεση θα ενταθεί αφού θα αυξηθεί κι άλλο η ανεργία. Άρα σας απαντήσαμε γιατί δεν θα σηκώσει κεφάλι το Χρηματιστήριο.
Κοιτάξτε, ζούμε σε μία χώρα που την δέρνει η μιζέρια και την σκιάζει η εξαθλίωση. Πάρτε το απόφαση. Χάλασε η συνταγή. Όσοι λένε ότι η οικονομία είναι κλίμα και ψυχολογία τώρα θα ζήσουν τις καλύτερες ημέρες τους. Όπου και να πας κατεβασμένα κεφάλια θα δεις. Όσοι χαμογελάνε είναι είτε χαζοί, είτε τοκογλύφοι. Τώρα όποιος έχει αντίρρηση και μας φέρει σαν παράδειγμα τον κυρ-Γιάννη, θα του απαντήσουμε: Είναι σίγουρος ότι ο κυρ-γιάννης δεν είναι άκρα-δεξιός;
Σήμερα το κακό νέο ήταν το Χρηματιστήριο, αύριο θα είναι οι απαιτήσεις της τρόικας που έγιναν πράξη και έφεραν την δυστυχία σε μερικούς ακόμα χιλιάδες Έλληνες, μεθαύριο οι ανακοινώσεις για την ανεργία και την ύφεση που θα είναι ακόμα χειρότερες από τις προηγούμενες κ.ο.κ.
Εκεί που γίνεται χαμός αυτές τις ημέρες, εκτός προγράμματος και πρόβλεψης, είναι στην διοίκηση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Παραιτούνται μέλη της Διοίκησης, ακούγονται καταγγελίες για τον τρόπο που διορίζονται Διοικήσεις στα Διοικητικά Συμβούλια των τραπεζών που ανήκουν στο ταμείο κ.λπ.
Μην ανησυχείτε όμως αδέρφια δεξιοί και λοιποί μνημονιακοί.Θα ηρεμήσουν τα πράγματα κι εκεί. Η ρήση του συμπαθέστατου Χρήστου Καλογήρου προς τον αξέχαστο Νίκο Κούρκουλο στην κινηματογραφική ταινία «Λόλα» είναι γνωστή σε όλους και ισχύει διαχρονικά: Είναι πολλά τα λεφτά, Άρη!


Δεν υπάρχουν σχόλια: