x

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑ, ΗΛΕΙΑ, ΑΤΤΙΚΗ, ΧΙΟ ΚΑΙ ΧΑΝΙΑ Πύρινα μέτωπα σε όλη την Ελλάδα


«Πύρινος εφιάλτης» σε Κορινθία, Ηλεία, Αττική, Χίο και Χανιά. Με τον υδράργυρο να «σκαρφαλώνει» στους 36 βαθμούς Κελσίου, οι Πυροσβεστικές Δυνάμεις είναι επί ποδός, προσπαθώντας να θέσουν υπό έλεγχο όλα τα μέτωπα.
 
Συγκεκριμένα, από το απόγευμα της Τετάρτης έκαιγε φωτιά που εκδηλώθηκε στις περιοχές Πετρί και Αηδόνια, στη Νεμέα Κορινθίας, η οποία πήρε γρήγορα διαστάσεις. Στο σημείο έσπευσαν 28 πυροσβέστες με 14 οχήματα, 8 άτομα πεζοπόρου τμήματος, 5 υδροφόρες των δήμων, ενώ μέχρι να πέσει το σκοτάδι επιχειρούσαν 4 αεροσκάφη, 2 πεζετέλ και ένα ελικόπτερο. Τελικά η πυρκαγιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο.
 
Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που ξέσπασε τα ξημερώματα της Πέμπτης σε δύσβατη περιοχή σε ρεματιά στην Άνδρο. Η φωτιά εκδηλώθηκε κοντά στην περιοχή Μπατσί, ενώ απειλεί παραθεριστικές κατοικίες. Στην περιοχή επιχειρούν 12 πυροσβέστες, πέντε εθελοντές, τρία πυροσβεστικά οχήματα και τρία οχήματα ΟΤΑ. Μέχρι στιγμής δεν έχουν συνδράμει στην κατάσβεση της φωτιά τα εναέρια μέσα.  
 
Λίγο μετά το μεσημέρι, σήμερα, μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε σε έκταση με ξερά χόρτα, βάτα και καλαμιώνες, δίπλα στις εργατικές κατοικίες της ΣΕΤΤΗΛ στον Πύργο. Η φωτιά έχει φτάσει στις αυλές των σπιτιών και ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής και οχήματα του δήμου επιχειρούν στο σημείο. Οργή εκφράζουν οι κάτοικοι στην περιοχή που μιλάνε για μια έκταση που ανήκει στην Εργατική Εστία, αλλά έχει εγκαταλειφθεί και ποτέ δεν έχει καθαριστεί.
 
Την ίδια στιγμή νέο πύρινο μέτωπο ξέσπασε λίγο μετά τις 13:00, αυτή τη φορά στα Μέγαρα Αττικής, και συγκεκριμένα στην περιοχή Λούμπα. Η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση, σύμφωνα με την πυροσβεστική, και δεν απειλούνται κατοικίες. Επί τόπου επιχειρούν 28 πυροσβέστες με 14 οχήματα, 10 άτομα πεζοπόρο τμήμα, επτά οχήματα από τους  γειτονικούς ΟΤΑ, ενώ από αέρος συνδράμει ένα ελικόπτερο. 
 
Σε εξέλιξη όμως είναι και μεγάλη πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Πιτύος στην Χίο. Στο σημείο επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 11 οχήματα και ένα ελικόπερο.
 
Συναγερμός έχει σημάνει επίσης στην Πυροσβεστική Υπηρεσία στα Χανιά από φωτιά που ξέσπασε μέσα στο φαράγγι της Ίμπρου στα Σφακιά. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι μέσα στο φαράγγι στο οποίο βρίσκονται κυπαρρίσια και υψηλή βλάστηση. Στο σημείο έχει σπεύσει δύναμη της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: