x

Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

ΤΟΥΣ ΕΠΙΑΣΑΝ ΣΤΟΝ... ΥΠΝΟ (UPD) Στο Σούλι οι Αλβανοί δραπέτες - "Γάζωσαν" με AK-47 περιπολικό - Επιχείρηση ΜΥΑ/ΛΣ & ΕΚΑΜ


Μονάδες της ΜΥΑ/ΛΣ και των ΕΚΑΜ μετακινούνται σύμφωνα με πληροφορίες στην περιοχή της Ηπείρου μετά το συναγερμό που δόθηκε ότι οι Αλβανοί δραπέτες δεν σταμάτησαν τα ξημερώματα σε μπλόκο αστυνομικών στην Άρτα και «γάζωσαν» με AK-47 περιπολικό χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν νέα θύματα.
Στόχος τους είναι να αποτρέψουν στους επικίνδυνους δραπέτες των φυλακών Τρικάλων να περάσουν τα σύνορα και να χαθούν στην Αλβανία, όπου πλέον εξανεμίζονται οι ελπίδες για τον εντοπισμό του δολοφόνου Μάριον Κόλα (βαρύνεται με τη δολοφονία του αστυνομικού και της κοπέλας στην Κόρινθο) και των άλλων δύο ή τριών συνεργών του.
Για το λόγο αυτό έχουν κινητοποιηθεί και ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ. που "χτενίζουν" απο αέρος την περιοχή της Λάκκας Σουλίου. Τα τελευταία λεπτά εκτιμάται πώς κινούνται με τα πόδια στις πηγές του Αχέροντα.
Ερωτήματα ωστόσο προκαλεί το πώς κατάφεραν οι Αλβανοί οπλοφόροι να "σπάσουν"¨τον κλοιό που είχαν στήσει οι Αστυνομικές αρχές στην περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας και της Ευρυτανίας, εκεί όπου εξόντωσαν τους άλλους δύο Αλβανούς και να διαφύγουν ανενόχλητοι προς την Ήπειρο.
Πληροφορίες αναφέρουν πώς, κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι δράστες έκλεψαν ένα αγροτικό αυτοκίνητο τύπου Navara απο το χωριό Παραβόλα της Αιτωλοακαρνανίας και διέφυγαν απο την περιοχή χωρίς να γίνουν αντιληπτοί. Στην Άρτα μπλοκο της Αστυνομίας έκανε σήμα στους Αλβανούς δραπέτες να σταματήσουν. Αυτοί όμως ανέπτυξαν ταχύτητα και με ΑΚ-47 και ''γάζωσαν'' το περιπολικό των Αστυνομικών.
Οι δράστες, κατάφεραν να διαφύγουν αλλά δεν σταμάτησαν εκεί. Στη συνέχεια, έκλεψαν αυτοκίνητο από τη Φιλιππιάδα και κατευθύνθηκαν προς τα χωριά Λάκκα Σουλίου, όπου η περιοχή είναι δύσβατη. Προς αυτή την κατεύθυνση έχουν μετακινηθεί οι δυνάμεις από την Αιτωλοακαρνανία, μεταξύ των οποίων η μονάδα της ΜΥΑ/ΛΣ και βέβαια τα ΕΚΑΜ. Έχουν μάλιστα ενισχυθει και με δυνάμεις από τα Γιάννενα.
Στην 'Ηπειρο έσπευσε και ο επιθεωρητής Βορείου Ελλάδας αντιστράτηγος Δημήτρης Τσακνάκης για να συντονίσει τις έρευνες. Οι αξιωματικοί της αστυνομίας εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα, ενώ θεωρούν ότι, αν πρόκειται για τους δραπέτες, αυτοί θα επιχειρήσουν να διαφύγουν προς την Αλβανία, γι αυτό έχουν τεθεί σε συναγερμό και οι δυνάμεις της Θεσπρωτίας.
Η εξέλιξη αυτή βέβαια αλλάζει τα δεδομένα και δίνει πλεονέκτημα στους Αλβανούς δολοφόνους, αφού γνωρίζουν καλύτερα την περιοχή και ίσως τύχουν της βοήθειας συνεργατών τους. Το σημαντικότερο είναι πώς βρίσκονται μία ανάσα απο την Αλβανία και αυτό τους δίνει αυτοπεποίθηση και τους κάνεις ταυτόχρονα ακόμη πιο επικίνδυνους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: