x

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

ΕΚΛΕΙΣΕ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΙΜΗΜΑ 14 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ Στον Ιβάν Σαββίδη περνά το Παλιούρι Χαλκιδικής


Η έκταση αν και κόστιζε 10 εκατ. ευρώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, τελικά αγοράζεται από τον Ρώσο επιχειρηματία έναντι 14 εκατ. ευρώ. Ο έτερος διεκδικητής, η εταιρία ΛΑΜΨΑ, αποχώρισε από τις διαδικασίες καθώς δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του Ταμείου που ζητούσε ελάχιστο τίμημα 10 εκατ. ευρώ.
 
Θα πρέπει να σημειώσουμε πως στη διαδικασία αρχικά συμμετείχαν εννέα επενδυτικά σχήματα με έντονη τη συμμετοχή Ελλήνων και Ρώσων.
 
Όπως φάνηκε, η συμμετοχή του επιχειρηματία στον διαγωνισμό του «Μακεδονία Παλάς» δεν είναι παρά μία μικρή ένδειξη του ενδιαφέροντός του για νέες επενδύσεις στον τουρισμό και το real estate. Πρόσφατα, ο κ. Σαββίδης εμφανιζόταν ως αγοραστής μιας τεράστιας έκτασης στην περιοχή Πόρτο Λάφια στην Εύβοια, με στόχο τη δημιουργία ενός πολυτελούς ξενοδοχείου, το οποίο θα απευθύνεται αποκλειστικά σε Ρώσους πελάτες. Κτηματομεσιτικοί κύκλοι υποστηρίζουν πως έχει κάνει κρούση και σε ιδιοκτήτες άλλων πολυτελών μονάδων, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, στις οποίες έχουν μπει πωλητήρια, για να τις εξαγοράσει.
 
Άλλωστε, ο όμιλος Σαββίδη δεν «λείπει» από τις τουριστικές επενδύσεις και το real estate, καθώς διαθέτει εταιρεία η οποία δραστηριοποιείται σε θεματικά πάρκα, ενώ ετοιμάζει και το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο στη Ρωσία, το «Bitza Park», όπου θα εγκατασταθούν και Έλληνες retailers.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: