x

Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΤΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ Φορτίο 400 τόνων όπλων-αντιαεροπορικών στους ισλαμιστές αντάρτες μέσω Τουρκίας


Η Δύση εξοπλίζει του αντικαθεστωτικούς της Συρίας με αντιαεροπορικά συστήματα και όπλα μέσω της Τουρκίας. Είκοσι νταλίκες πέρασαν τα τουρκοσυριακά σύνορα με περίπου 400 τόνους όπλων και πυρομαχικών με σκοπό να προωθηθούν στις αποθήκες των ανταρτών και εν συνεχεία στα ορμητήρια τους. Προφανώς τους ενισχύουν με σκοπό να ξεκινήσει ένα συντονισμένο χτύπημα κατά του καθεστώτος Άσαντ.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Figaro η ποσότητα των όπλων που διοχετεύθηκαν με εντολή των ΗΠΑ από τις χώρες του Κόλπου στους ισλαμιστές αντάρτες του Άσαντ, είναι η μεγαλύτερη που έχει περάσει στα χέρια τους από τότε που ξεκίνησαν οι εχθροπραξίες. Το παραδέχονται οι ίδιοι οι εξεγερθέντες.
Την ίδια στιγμή, το πρακτορείο Reuters δίνει ως χώρα προέλευσης του οπλισμού την Τουρκία. Η παράδοση του φορτίου έγινε τα τελευταία δύο 24ωρα στον βορρά της Συρίας μέσω της τουρκικής επαρχίας Hatay.
Πρόκειται για μία περιοχή η οποία ελέγχεται από τους ισλαμιστές. Άρα οι 20 νταλίκες φορτωμένες με ελαφρύ οπλισμό, σφαίρες, πυρομαχικά, αλλά και αντιαεροπορικά συστήματα με ευκολία κατευθύνθηκαν στις αποθήκες που διατηρούν οι αντάρτες. Από εκεί θα διοχετευθούν προς σημεία που σχεδιάζουν να ξεκινήσουν επίθεση σε βάρος του Στρατού ή να ενισχύσουν τα μέτωπα τους.
Η παράδοση του φορτίου ξεκίνησε σχεδόν αμέσως μετά την προβοκάτσια περί χρήσης χημικών όπλων από τον Άσαντ στα περίχωρα της Δαμασκού και σχεδόν ταυτόχρονα με την κλιμάκωση που επιχειρούν οι ΗΠΑ, βάζοντας, ως φαίνεται, τις τελευταίες πινελιές στο σχέδιο της επέμβασης στη Συρία. Αυτός ήταν το αντικείμενο των συνομιλιών Ομπάμα-Κάμερον-Ολάντ.
Είναι σχέδιο δηλαδή εκ προμελέτης με σκοπό να ενισχυθούν οι ισλαμιστές-αντικαθεστωτικοί, ούτως ώστε όταν ξεκινήσουν οι βομβαρδισμοί σε βάρος των θέσεων μάχης και των πόλεων που ελέγχει το καθεστώς Άσαντ να είναι εξοπλισμένοι και οι αντάρτες να εξαπολύσουν τη δική τους επίθεση από το έδαφος.
Γνωρίζουν πολύ καλά οι Αμερικανοί πώς αν επιχειρήσουν χερσαίες επιχειρήσεις στη Συρία τότε μπορεί να μετατραπεί η εμπλοκή τους σε όλεθρο τύπου Βιετνάμ. Ακόμη όμως και οι αεροπορικές επιδρομές δεν θα είναι καθόλου εύκολες για τους Συμμάχους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: