x

Τρίτη, 6 Αυγούστου 2013

ΠΩΣ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΑΛΟ ΔΡΟΜΟ… ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΡΙΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΘΑΝΑΤΟΠΟΙΝΙΤΕΣ – Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ


inter1
ALERT της ΙΝΤΕRPOL / TOP SECRET της Σαουδικής Αραβίας
Από τις Βρυξέλλες, Δ.Πορφύρης/Π.Σταφυλά
Η Ουάσιγκτον σε μια προσπάθεια συγκάλυψης της επιχειρησιακής εμπλοκής της στις συντονισμένες αποδράσεις χιλιάδων θανατοποινιτών τζιχαιστών της Ανατολής, όπως αυτές ανακοινώθηκαν από την Interpol, έκλεισε 22 πρεσβείες της, προσποιούμενη επαπειλούμενο κίνδυνο από επίθεση της Αλ Κάιντα . Στη συνέχεια μιας σειράς αποδράσεων από φυλακές σε εννιά χώρες-μέλη της Interpol μόνο τον τελευταίο μήνα, κυρίως σε Ιράκ, Λιβύη και Πακιστάν η Γενική Γραμματεία τoυ Οργανισμού σήμανε συναγερμό για την ασφάλεια σε παγκόσμιο επίπεδο καλώντας σε μια πιο μεγάλη επαγρύπνηση. Όπως ανακοινώνει η Διεύθυνση Αστυνομικής Συνεργασίας σε δελτίο τύπου (03/08/13), 190 χώρες του Οργανισμού ενημερώνονται περί των αποδράσεων ισλαμιστών κρατουμένων ώστε να διερευνηθεί περεταίρω αν αυτές είναι συντονισμένες ή αλληλένδετες και να υπάρξει επαγρύπνηση από όλες τις χώρες για τυχόν εντοπισμό τους.
Η Interpol εκτιμά ότι υπεύθυνη για τις αποδράσεις είναι η Αλ Κάιντα και παραθέτει στο δελτίο τύπου τη διαβίβαση πληροφοριών από τις ΗΠΑ ότι περιμένουν χτύπημα από την ίδια οργάνωση πριν τις 31/08/13. Η αρμόδια Διεύθυνση δε δίνει τη λίστα των χωρών στις οποίες πραγματοποιήθηκαν οι αποδράσεις, προφανώς αναφέρεται στις εξής πρόσφατες οργανωμένες επιχειρήσεις :
• Στις 23/07/13, γύρω στους 500 με 1000 κρατούμενους απέδρασαν από τις φυλακές Τaj και Abou Graib του Ιράκ.
• Στις 27/07/13, 1.117 κρατούμενοι απέδρασαν από τις φυλακές Kouafia, περίχωρα της Βεγγάζης στη Λιβύη.
• Τη νύχτα της 29ης προς 30/07/13, 243 Ταλιμπάν απέδρασαν από την φυλακή της Dera Ismail Khan του Πακιστάν.
inter2
Ενώ επίσημα ύποπτη για συμμετοχή στις αποδράσεις θεωρείται η Αλ Κάιντα, αυτόπτες μάρτυρες δηλώνουν ότι οι αποδράσεις πραγματοποιήθηκαν με ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο εξειδικευμένων κομμάντο που παραπέμπουν περισσότερο σε μυστικές υπηρεσίες ειδικών αποστολών ( Voltaire.net) .
Σύμφωνα με το ίδιο γαλλικό δίκτυο, τα γραφεία στρατολόγησης των ιδιωτικών παραστρατιωτικών οργανώσεων δυσκολεύονται ολοένα και περισσότερο στο να διοχετεύσουν προσωπικό για τζιχάντ στη Συρία. Το πρόβλημα λύθηκε με τις ενορχηστρωμένες αποδράσεις σκληραγωγημένων Τζιχαιστών. Σύμφωνα με αξιόπιστη πηγή οι Ιρακινοί φυλακόβιοι έχουν ήδη αφιχθεί στα πεδία της μάχης. Σε μια χρονική περίοδο που η συγκυρία του πολέμου στη Συρία έχει αναδείξει το διπλό ρόλο των ΗΠΑ σε σχέση με την ισλαμική τρομοκρατία, το επιτελείο Ομπάμα στήνει σκηνικό έντασης με Αλ Κάιντα για να ανατροφοδοτήσει τον αμερικανικό μύθο του έθνους –στόχου της τρομοκρατίας. Να σημειώσουμε ότι το σλόγκαν κοινής γνώμης και στελεχών της αντιπολίτευσης στις ΗΠΑ είναι : « Δανειζόμαστε από την Κίνα, για να πληρώνουμε τους τρομοκράτες που θα μας χτυπήσουν ! »
Το copyright της αξιοποίησης θανατοποινιτών για στελέχωση του Τζιχάντ στη Συρία, είναι σαουδαραβικής προέλευσης. Σύμφωνα με έγγραφο απόρρητης διαβάθμισης του Υπουργείου Εσωτερικών της χώρας, αμνηστεύονται κατάδικοι υπό τον όρο της αποστολής τους στα πεδία των μαχών της Συρίας.
Παραθέτουμε αντίγραφο του εγγράφου με μετάφραση από την αραβική :
inter3
« Βασίλειο Σαουδικής Αραβίας Υπουργείο Εσωτερικών
Αρ. :71466/J /H
Συνημμένα :
Ημερομηνία 25/5/1433 Εγίρα [μ.Χ.17/Απριλίου/2012]
(Απόρρητο)
Στο όνομα της Aυτού Μεγαλειότης στρατηγού Suood Al Thnayyan
Γραφείο του Υπουργού Εσωτερικών
Ειρήνη σε σας και το Έλεος του Θεού και η ευλογία του
Σχετικά με το τηλεγράφημα της Βασιλικής Αυλής αρ.112 με ημερομηνία 19 /04/ 1433 Εγίρα
[3 Μαρτίου 2012] που αναφέρεται σε κρατουμένους στις φυλακές της Σαουδικής Αραβίας.
Κατηγορούμενοι για εγκλήματα που σύμφωνα με το Ισλαμικό Δίκαιο της Σαρία
αντιμετωπίζουν την θανατική ποινή δια αποκεφαλισμού.
Σας γνωστοποιούμε ότι διαμείφθηκε διάλογος με υπόδικους ποινικούς αποδεδειγμένα
ενόχους για διακίνηση ναρκωτικών, δολοφονίες, βιασμούς με τις κάτωθι υπηκοότητες:
110 Υεμένης, 96 Ιράν, 254 Συρίας, 82 Ιορδανίας, 68toncul, 32 Αφγανιστάν, 94 Αιγύπτου, 203
Πακιστάν, 23 Ιράκ, 44 Κουβέιτ, 21 Παλαιστίνης, 212 Σαουδικής Αραβίας.
Ήρθαμε σε συμφωνία μαζί τους που προβλέπει την άμεση απελευθέρωση και αμνήστευση αυτών από την θανατική ποινή καθώς και την καταβολή εκ μέρους μας μηνιαίου εισοδήματος στις οικογένειές τους υπό την προϋπόθεση να προωθηθούν αφού πρώτα εκπαιδευθούν κατάλληλα στη Συρία για να συμμετάσχουν στο Τζιχάντ και να επιστρέψουν ακωλύτως στη Σαουδική Αραβία.
Παρακαλούμε όπως εγκρίνετε τη συμφωνία.
Υπογραφή
Διευθυντής του Υπουργείου Εσωτερικών
Αbdullah bin Ali al-Rmezan »
Πηγές : Interpol, Voltaire κ.ά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: