x

Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

Ένα σκάνδαλο σοβαρό που βάζει σε κίνδυνο ζωές ανθρώπων !

.Η αρχή του κακού έγινε εδώhttp://isxys.blogspot.com/2013/07/brinks.htmlεπαναλαμβάνετε τα 3 τελευταία χρόνια ίδια εποχή αλλά φέτος το κακό έχει παραγίνει και έχει ξεφύγει.
H διεθνούς φήμης εταιρεία security Brink's άνοιξε στην Ελλάδα το 1982.Το 1994 ενώθηκε με την Ελληνική Hermes security και το 2007 μεταονομάστηκε σε Brink's Hellas.Aπό τότε έχει αναλάβει πολλά μεγάλα έργα δημόσια και μη όπως Βουλή των Ελλήνων γήπεδο Καραισκάκη Αττικό μετρό μεγάλο ποσοστό του αερολιμένα Αθηνών ΕλΒενιζέλος κ.λ.π.Το 2011 με μία απόφαση που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στα άλλα 2 μεγαθήρια του χώρου (G4S,ICTS) η ΥΠΑ(Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας) αποφάσισε να δώσει το έργο των 5 περιφερειακών αεροδρομίων-φιλέτων (Ηρακλείου,Ρόδου,Κω,Κέρκυρας,Θεσσαλονίκης,και ένα ποσοστό του αερολιμένα Αθηνών) εξαιτίας της απίστευτα χαμηλής προσφοράς της Brink's.
Στα ανωτέρω αεροδρόμια η Brink's απασχολεί περισσότερα από 1200 άτομα.
Τα άτομα αυτά είναι ελεγκτές ασφαλείας αερομεταφορών με κρατική εκπαίδευση από την ΥΠΑ (και δικά τους έξοδα περίπου 600 ευρώ) και έχουν αναλάβει το δύσκολο έργο της πρόληψης τρομοκρατικών ενεργειών,βομβιστικών επιθέσεων,έλενχο επιβατών χειραποσκευών-αποσκευών,μαγνητικές πύλες,έλενχο φορτίων,και όλα αυτά με το εξωφρενικό μισθό των.....600 ευρω.
Η σύμβαση της με το Ελληνικό δημόσιο έχει ισχύ για 3+1 χρόνια(αν το επιθυμεί το δημόσιο το 1 επιπλέον έτος)και χρονική διάρκεια από 2011 έως 2014.
Η εταιρεία προέβη σε στάση πληρωμών τον Σεπτέμβριο του 2011(15 ημέρες),τον Αύγουστο του 2012(7 ημέρες) τον Ιούλιο του 2013(22 ημέρες) και τον Αύγουστο του 2013( επ'αόριστον ανακοίνωσε η εταιρεία αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα της από την ΥΠΑ!).Σύμφωνα με την εταιρεία η ΥΠΑ όλες αυτές τις χρονιές είχε έναντι στην Brink's οφειλές 7 μηνών(δηλαδή κάθε χρόνο η ΥΠΑ χρώσταγε την αμοιβή της Brink's από Ιανουάριο έως Ιούλιο κάθε έτους) και κάθε χρονιά επέλεγε εν μέσω πλήρους τουριστικής σεζόν να αφήνει απλήρωτους τους εργαζομένους της για να πιέσει με αυτόν τον τρόπο την ΥΠΑ να την πληρώσει!!!Μάλιστα η Brink's έλεγε στους υπαλλήλους της όποτε συναντούν στέλεχος της ΥΠΑ να ζητούν τον λόγο(!) γιατί μένουν απλήρωτοι.
Φέτος το κακό παρά έγινε καθώς η ανωτέρω εταιρεία έδειξε ένα πρόσωπο πιο αμείλικτο από ποτέ με πρωτοφανείς απειλές κατά των εργαζομένων της. Από τα μέσα Ιουλίου πολλοί ήταν οι εργαζόμενοι της από όλη την Ελλάδα που έπρεπε να μεταβούν στην Σχολή Πολιτικής Αεροπορίας(Σ.ΠΟ.Α) στο παλαιό αεροδρόμιο Ελληνικού για την ανά διετία επαναξιολόγηση τους και ανανέωση των πτυχίων τους(http://et.diavgeia.gov.gr/f/yme/ada/%CE%92%CE%9B401-28%CE%9A
και πάλι με δικά τους έξοδα μετακίνησης και επιπρόσθετα παρακράτηση 70 ευρώ από τον μισθό τους παρ'ότι η εφημερίδα της κυβερνήσεως αναφέρει ότι τα έξοδα καλύπτονται από την εταιρεία(έγγραφο pdf στο άνωθεν link).
Oι εργαζόμενοι απευθύνθηκαν στην εταιρεία καθώς δεν είχαν χρήματα για να μεταβούν για την ανανέωση των πτυχίων τους και η απάντηση που έλαβαν ήταν ότι είναι καθαρά δικό τους θέμα και υποχρέωση και εφόσον δεν ανανεώσουν τα πτυχία τους θα αντικατασταθούν άμεσα.
Η συμβάσεις με τους εργαζομένους είναι επίσης ύποπτες καθώς αναφέρουν ότι εταιρεία έχει το δικαίωμα αν το θεωρήσει σκόπιμο(ορίστε?) να καθυστερήσει το μισθό των εργαζομένων της κατά 24 μέρες μέγιστο(ημερομηνία μισθοδοσίας κάθε 6 του επόμενου μήνα αλλά αν θέλει τα βάζει και στις 30).Επίσης μέσα στις συμβάσεις αναφέρετε ότι η κύρηξη απεργείας η η στάση εργασίας είναι αιτία άμεσης απόλυσης άνευ αποζημιώσεως και με την εταιρεία να κινείται νομικά ενάντια στους εργαζομένους που θα προβούν στα .....νόμιμα δικαιώματα τους.
Και άλλες ομορφιές όμως συναντάμε και σε άλλες ενέργειες της άνωθεν εταιρείας με συμμετοχή των παντελώς ανίκανων ελεγκτικών οργανισμών.Στις μισθοδοσίες αναφέρετε ξεκάθαρα ότι οι εργαζόμενοι δουλεύουν και Κυριακές και νύχτες και αργίες αλλά για τον Ο.Α.Ε.Δ το ΙΚΑ και λοιπούς συγγενείς οι εργαζόμενοι δουλεύουν από Δευτέρα έως Παρασκευή με ρεπό τα Σαββατοκύριακα!Περιττό να αναφέρουμε τα βαρδιολόγια με σφραγίδα επιθεώρησης εργασίας στα οποία απουσιάζει πολλές φορές το πενθήμερο αλλά το 6ήμερο 7ήμερο δεσπόζει όπως επίσης και το σχολάω τα χαράματα, έχω ρεπό αλλά τα επόμενα χαράματα είμαι πάλι στο πόστο μου.
Η εταιρεία δείχνει αποφασισμένη να μην ξαναπληρώσει τους εργαζομένους της εάν δεν δεχθεί το Ελληνικό δημόσιο να την προ-πληρώσει μέχρι τον Μαιο του 2014 και εντελώς τυχαία η Ευρωπαική ένωση στέλνει ελεγκτικό κλιμάκιο ασφαλείας σε όλα τα ανωτέρω αεροδρόμια εντός των επομένων ημερών με κίνδυνο να τα αποχαρακτηρίσει από διεθνή (στέλνοντας τον τουρισμό στον αγύριστο) εφόσον διαπιστώσει σοβαρά κενά ασφαλείας που δυστηχώς ήδη έκαναν την εμφάνιση τους.
Επίσης η εταιρεία συνηθύζει κατά κόρον να χρησιμοποιεί ελεγκτές σε άλλα έργα ενώ ταυτόχρονα τους δηλώνει ότι εργάζονται σε αερολιμένες κάτω απο την άγνοια της ΥΠΑ και έτσι πληρώνετε από δύο διαφορετικούς πελάτες που ο ένας έχει π.χ. φ΄λαξη και ο άλλος .....νομίζει ότι έχει!(π.χ. Ρόδος αλλα και αλλού http://parapona-rodou.blogspot.com/2011/05/blog-post_2256.html#.UgDYxNLwmyk).
Το Ελληνικό δημόσιο γνωρίζει αλλά σιωπά Υπάρχει όρος στην σύμβαση του δημοσίου με την Brink's ότι ανεξάρτητα από το πότε το δημόσιο θα εξοφλεί την Brink's αυτή είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ να πληρώνει τους εργαζομένους της μέσω του αποθεματικού της.Η παραβίαση αυτού του όρου είναι αρκετή για να απωλέσει το έργο η Brink's και μάλιστα καταβάλωντας αποζημίωση στο Ελληνικό δημόσιο αλλά η κυβέρνηση σιωπά!

Κανείς δεν γνωρίζει ποιος-ποιοι κρύβονται πίσω από αυτό.Το θέμα είναι ότι εκτός από τους 1200 εργαζομένους πλέον τίθεται και σε κίνδυνο η ασφάλεια πτήσεων σε ολόκληρη την χώρα και όχι μόνο.Γιατί άραγε όλα τα τοπικά ΜΜΕ σιωπούν αν και είναι ενήμερα για το θέμα?

Δεν υπάρχουν σχόλια: