x

Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Κλείνουν μυστηριωδώς πρεσβείες και προξενεία οι ΗΠΑ..

Αφήνουν να διαρρεύσει ότι πρόκειται για «λόγους ασφαλείας» την Κυριακή που τελειώνει το ραμαζάνι.. 

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι πολλές από τις αμερικανικές πρεσβείες και τα προξενεία της δεν θα λειτουργήσουν την Κυριακή, για λόγους ασφαλείας.

Η Μέρι Χαρφ, εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ διευκρίνισε ότι πρόκειται για...
μέτρο «προληπτικού χαρακτήρα» και δεν έδωσε καμία περαιτέρω πληροφορία σχετικά με το αν υπάρχει συγκεκριμένη απειλή ή ποιά προξενεία και ποιες πρεσβείες θα κλείσουν.

"Το υπουργείο Εξωτερικών έδωσε εντολή σε πολλές πρεσβείες και προξενεία να μην λειτουργήσουν ή να αναστείλουν τις δραστηριότητές τους την Κυριακή 4 Αυγούστου", είπε η Χαρφ που εξήγησε πως αυτό γίνεται «προληπτικά» για λόγους ασφαλείας με στόχο να προστατευθεί «το προσωπικό και οι επισκέπτες».
Μετά την 4η Αυγούστου, ημέρα κατά την οποία ολοκληρώνεται το ραμαζάνι, η αμερικανική κυβέρνηση θα μελετήσει την επαναλειτουργία των αντιπροσωπειών που θα έχουν κλείσει, είπε η Χαρφ που τόνισε όμως ότι είναι πιθανό ορισμένες από αυτές «να μείνουν κλειστές για πολλές ημέρες».
Να σημειώσουμε πως η Κυριακή είναι η πρώτη μέρα εργασίας στις μουσουλμανικές χώρες. Οι ΗΠΑ λαμβάνουν ιδιαίτερα μέτρα ασφαλείας στις πρεσβείες και στα προξενεία τους μετά την επίθεση στο προξενείο στη Βεγγάζη της Λιβύης την 11η Σεπτεμβρίου 2012, όταν είχαν χάσει τη ζωή τους ο πρεσβευτής και άλλοι τρεις Αμερικανοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: