x

Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Δημήτρης Αντωνίου: Διαλύουμε τις εισπρακτικές: Τσίρκα του δρόμου (COMMEDIA DEL ARTE) ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΔΑΝΕΙΩΝ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΤΡΙΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ!... ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑ ΟΦΕΙΛΕΤΩΝ…κι άλλες εκπλήξεις

Από το "Στοχασμός-Πολιτική"

Α) Σύμφωνα με τον ν. 3758/2009 οι εισπρακτικές ΔΕΝ μπορούν: α) να αγοράσουν (ΑΚ 513 επ.)ή να αναδεχτούν (ΑΚ 471 επ.) ή να διαχειριστούν (ΑΚ 876 επ.)! δάνεια από τις τράπεζες ή να χορηγήσουν οι ίδιες δάνεια (διότι δεν είναι πιστωτικά ιδρύματα, ασφαλιστικές εταιρείες κλπ), β) δεν μπορούν να προβούν σε ΚΑΜΙΑ ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΗ πράξη εναντίον οφειλέτη που ασκείται αποκλειστικά από δικηγόρους ή δικαστικούς επιμελητές,  όπως εξώδικα, διαταγές πληρωμής, κατασχέσεις και πλειστηριασμούς! ή την συμμετοχή των σε πλειστηριασμούς!
Β) Σύμφωνα με τον... ν. 3758/2009 οι εισπρακτικές μπορούν ΜΟΝΟ: Να ενημερώνουν ΕΞΩΔΙΚΩΣ τους οφειλέτες για ληξιπρόθεσμα δάνεια (που έχουν καταγγελθεί από την τράπεζα)
Γ) Απαγορεύεται από τράπεζα η εκχώρηση ληξιπρόθεσμων απαιτήσεων προς είσπραξη, είτε προς τις Εισπρακτικές είτε προς άλλους τρίτους (ΑΚ 455 επ.).
Ιδού ο ν.3758/2009, ΦΕΚ Α` 68/5-5-2009 (για τις εισπρακτικές). Δείτε ειδικότερα τα άρθρα: 3 παρ.2, 3, 5, 4 παρ.2, 6 παρ.5 (+++), 8 παρ.3, 9 παρ.4 (+++).
α) Οι εισπρακτικές δεν μπορούν να γίνουν «δανειστές», δηλ. δεν μπορούν να πάρουν την θέση των τραπεζών απέναντι στους δανειστές, διότι  οι τράπεζες δεν επιτρέπεται να τους εκχωρήσουν, ή πουλήσουν ή μεταβιβάσουν για διαχείριση δάνεια, διότι οι εισπρακτικές ΔΕΝ έχουν άδεια για χορήγηση ή διαχείρισης δανείων, εφόσον δεν είναι πιστωτικά ιδρύματα, ασφαλιστικές εταιρείες κλπ (αρ.3 παρ.2 ν. 3758/2009).

Ιδού το γελοίο καταστατικό της EOS-MATRIX ΑΕ, Λεωφ. Βουλιαγμένης 270, Αθήνα, για να γελάσετε: 
Β) δεν υπάρχει ΟΥΤΕ ΜΙΑ περίπτωση δικαστικής διεκδίκησης δανείου, κατάσχεσης, πλειστ/σμού κλπ. από εισπρακτική εταιρεία, εσωτερικού ή εξωτερικού, εναντίον οφειλέτη. ΚΑΜΙΑ και ΠΟΤΕ.
Σκοποί της εταιρείας είναιOι οικονομικές συμβουλές, ενημέρωση οφειλετών, διαφημίσεις προιόντων πελατών, μελέτες οικονομικής διαχείρισης, σεμινάρια, διαλέξεις…και πάνω τούρλα (δείτε το στο πρώτο έγγραφο του 2001 στον πάτo της σελίδας αυτής (link):


Iδού και το γελοίο καταστατικό της ΚΥΚΛΟΣ ΑΕ, Ελ. Βενιζέλου 2 & Παναγή Τσαλδάρη, ΤΚ 176 76, Καλλιθέα.

Πιστεύω ότι μετά από ένα μακρύ και δύσκολο αγώνα, να αποβάλλατε τον ΦΟΒΟ απέναντι σε Τσίρκα, Αρλεκίνους, Πιδερότους, Παλιάτσους κι Αξιοθρήνητους Μαυραγορίτες και Δοσίλογους των Εισπρακτικών. Σύντομα θα κλείσουν, είτε οικοιοθελώς λόγω πτώχευσης όπως η EOS, είτε αναγκαστικά,  λόγω των εγκληματικών των πράξεων, από τις καταγγελίες που έχω κάνει στις αρμόδιες αρχές και σύντομα θα έχουμε αποτελέσματα.

Δημ. Αντωνίου, ιατρός, τηλ. 22210-62743


Links για σημαντικά νομικά θέματα ληξιπρόθεσμων δανείων, διαφόρων τραπεζών:
 
http://zoidosia.blogspot.gr/2012/12/blog-post.html (Ληξιπρόθεσμα Δάνεια και Ανακεφαλοποίση Τραπεζών, Eθνική, Πειραιώς, ΑlphaEurobank)



             
(ερευνα από τις αρχές, ΣΔΟΕ, ECBTτΕ, Εισαγγελέας,  για την ανακεφαλοποίηση και τα ληξιπρόθεσμα δάνεια)

http://stoxasmos-politikh.blogspot.gr/2013/07/h-funds-ena.html#.UfTOdo8og71.facebook (η δήθεν πώληση των δανείων σε ξένα funds)

Που θα με βρείτε:

www.zodiosia.blogspot.com (το blog μου)
https://www.elpida-politeias.gr (το site μου)


Δημ. Αντωνίου, ιατρός, τηλ. 22210-62743

Δεν υπάρχουν σχόλια: