x

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

ΤΙΘΕΝΤΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Πόλεμος "μέχρις εσχάτων" Ε.Μαρινάκη και Δ.Μελισσανίδη για τον ΟΠΑΠ


Μετωπική σύγκρουση του εφοπλιστή Ευάγγελο Μαρινάκη, με τον άλλο εφοπλιστή και ιδιοκτήτη εταιρείας πετρελαιοειδών Δημήτρη Μελισσανίδη ιδοκτήτων του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ αντίστοιχα.
Με μία ανακοίνωση από αυτές που όχι μόνο δεν εκδίδονται "κάθε μέρα", αλλά για την ακρίβεια ουδέποτε έχει εκδοθεί ανάλογη ανακοίνωση ή υπήρξε κάποτε διαρροή ε τέτοιο περιεχόμενο και ουδέποτε έχουν εκφραστεί τέτοιες κατηγορίες ακόμα στον χώρο του ποδοσφαίρου, αλλά και γενικότερα στον επιχειρηματικό χώρο τα τελευταία 40 χρόνια, ο Ολυμπιακος, δηλαδή ο Ε.Μαρινάκης, απευθύνεται στον Δ,Μελισσανίδη με εκφράσεις που ούτε η "17 Νοέμβρη" δεν χρησιμοποιούσε στις προκηρύξεις της μετά από τις δολοφονίες της για τα θύματά της.
Να πούμε ότι ο μεν Ε.Μαρινάκης είναι στενός φίλος της Ν.Μπακογιάννη, ο δε Δ.Μελισσανίδης στηρίζει Α.Σαμαρά και εκ των δικηγόρων του είναι ο Φ.Κρανιδιώτης, στενός πολιτικός φίλος του πρωθυπουργού.
Το ότι η Ντόρα Μπακογιάννη δεν δέχθηκε να ψηφίσει την σύμβαση για τον ΟΠΑΠ που κατέληξε σε σχήμα στο οποίο ηγετικό ρόλο έχει ο Δ.Μελισσανίδης, σίγουρα μόνο τυχαίο δεν είναι. Η Ν.Μπακογιάννη ζήτησε να αντικατασταθεί από το θερινό τμήμα το οποίο θα ψήφιζε την τελική σύμβαση "Για να μην αναγκαστεί να καταψηφίσει την σύμβαση" όπως διέρρευσαν οι συνεργάτες της.
Και η υπόθεση του ΟΠΑΠ αποτέλεσε και πάλι την αφορμή για να κηρυχθεί Γ'ΠΠ στο ελληνικό ποσδόσφαιρο.
Να δούμε κατ'αρχήν τι μεταδόθηκε από μια συνομιλία του Δ.Μελισσανίδη με δημοσιογράφους.
Το ότι όσα τα μεταδόθηκαν ως δηλώσεις Μελισσανίδη δεν ήταν επίσημα κάνει την (επίσημη) "διαρροή" του Ολυμπιακού να μοιάζει ακόμα πιο έντονη.
Στο περιθώριο της παρουσίασης της νέας φανέλας της ΑΕΚ και μιλώντας σε «πηγαδάκια» που στήθηκαν μετά το τέλος της εκδήλωσης, ο ηγέτης της «Ένωσης» φέρεται να ανέφερε: 
«Αυτά που ήξεραν να τα ξεχάσουν. Αυτά που έκαναν τα τελευταία 15 χρόνια να τα ξεχάσουν. Έχουν καταστρέψει το ποδόσφαιρο. Αυτοί φοράνε φουρό. Εμείς δεν ασχολούμαστε με κανέναν, οι άλλοι ασχολούνται με μας». 
Κι αφού αναρωτήθηκε «Αν είναι δυνατόν να ασχολούνται με την ΑΕΚ στην Γ’ Εθνική, με τον Μανδραϊκό θα παίζουμε», είπε ανάμεσα σε άλλα: «Δεν ανοίγω καμία βεντέτα. Βεντέτα ανοίγω μόνο με μάγκες. Αυτοί τελειώσανε»
Η πλευρά του Ε.Μαρινάκη έσπευσε να απαντήσει με τα ακόλουθα λόγια  και 100% επί προσωπικού στον Ε.Μελισσανίδη.
«Το περιεχόμενο των γελοίων δηλώσεων Μελισσανίδη, είναι προφανώς ανάξιο σχολιασμού. Ο κ. Μελισσανίδης δεν δικαιούται δια να ομιλεί. Άλλωστε και όταν το κάνει, τα ελληνικά του, που είναι επιπέδου Νηπιαγωγείου, ούτε καν Δημοτικού, δεν τον βοηθούν να γίνει κατανοητός. Προφανώς και δεν θα πέσουμε στο επίπεδο ενός ανθρώπου, του οποίου η ποδοσφαιρική διαδρομή είναι γεμάτη με βρωμιά, απειλές, τραμπουκισμούς, ξυλοδαρμούς και νυχτερινές εισβολές σε σπίτια ποδοσφαιριστών, παραγόντων και διαιτητών», τόνιζαν οι διοικούντες και συνέχιζαν: 
«Προφανέστατα δεν θα σχολιάσουμε τα ανερμάτιστα λόγια ενός ανθρώπου, που η επιχειρηματική του διαδρομή είναι στρωμένη με καταδίκες και κατηγορίες για λαθρεμπόριο κατά συρροή, για εκβιασμούς και απειλές κατά ζωής, με κατασχέσεις και φοροδιαφυγή κατ’ εξακολούθηση, αλλά κατά έναν περίεργο τρόπο κυκλοφορεί ακόμα ελεύθερος ανάμεσα μας. Και έχει και το θράσος να δηλώνει ότι θα βοηθήσει την Ελλάδα. 
Επειδή μάλιστα φαίνεται ότι τον καίνε τα τελευταία 15 χρόνια, που εκείνος πλούτιζε το ποινικό του μητρώο μακριά από το ποδόσφαιρο, να τον ενημερώσουμε ότι στον Ολυμπιακό υπήρξαν και υπάρχουν άνθρωποι που έβαλαν και βάζουν εκατοντάδες εκατομμύρια για την αγαπημένη τους ομάδα.  Δεν τη διέλυσαν, δεν την σκότωσαν, δεν την άφησαν να πέσει στα Τάρταρα για να παραστήσουν μετά τον τζάμπα Μεσσία.  Όσο για το μέλλον εδώ είμαστε. 
Και να είναι σίγουρος ο κ Μελισσανίδης ότι από δω και στο εξής, φωτά σε γήπεδο που παίζει Ολυμπιακός δεν θα τον αφήσουμε να ξανακλείσει. Τα μόνα φώτα που ίσως χρειαστεί να κλείσει είναι τα φώτα ενός κελιού».
 
Η υπόθεση είχε ξεκινήσει από διαρροές του κύκλων του Ολυμπιακού ότι "Για τον Ολυμπιακό προκύπτει μέγα ζήτημα όταν οι ΠΑΕ Σούπερ Λίγκας και Football League στενάζουν οικονομικά παίρνοντας λιγότερα χρήματα από τον ΟΠΑΠ, ενώ η ΑΕΚ κλείνει «συμφωνία» που ξεπερνά τα δύο εκατομμύρια.
Αναρωτιούνται πώς η ΑΕΚ ως ομάδα της Football League2 θα πάρει αυτό το ποσό, όταν συνολικά 28 ομάδες της Football League θα μοιραστούν σύμφωνα με τις επιθυμίες της νέας ιδιοκτησίας του οργανισμού 5,5 εκατομμύρια, ενώ ομάδες της Football League2 θα παίρνουν μετά βίας 20.000-30.000 ευρώ". 
Για να δούμε που θα καταλήξει αυτή η ιστορία. Πίσω της κρύβονται τεράστια επιχειρηματικά, αλλά και πολιτικά-κομματικά συμφέροντα,.
Το θέμα είναι ότι και οι δύο πλευρές έχουν προσωπικούς οπαδικούς "στρατούς" στην διάθεσή τους και κατ'αυτό τον τρόπο η υπόθεση αφορά άμεσα και την εσωτερική ασφάλεια της χώρας....

Δεν υπάρχουν σχόλια: