x

Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Ένας πόλεμος, ένας πρόεδρος... έρχεται και το σκάνδαλο;

Δεν είναι κάτι άγνωστο και σίγουρα έχει ξαναγίνει. Η πλαστή δικαιολογία για να χρηστεί μια επιχείρηση με ηθικό πνεύμα.. είναι κάτι που είχα αναλύσει στο άρθρο για τις μοντέρνες σταυροφορίες ( http://iisca-blog.blogspot.gr/2013/08/blog-post_24.html )..
φωτογραφία 2003-Ιράκ, απο Marco Di Lauro
Όμως οι αποκαλύψεις σχεδόν πάντα γινόντουσαν μετά πράξης, ποτέ συγχρόνως και σίγουρα ποτέ προ πράξης. Εδώ έχουν σπάσει κάθε ρεκόρ οι ερασιτεχνισμοί των ΗΠΑ σε αυτό το επιπεδο. Από το γεγονός πως δεν έχουν στοιχεία παρά βίντεο και λογαριασμούς από κάποια κοινωνικά δίκτυα συν κάποιες υποκλοπές που δήθεν οδήγησαν στην χρήση χημικών από τον Μπασάρ Αλ Άσαντ μέχρι και στην γκάφα ( ;;;; ) του Αμερικανού Αξιωματούχου Κέρυ, με την φωτοραφία από το Ιράκ για να επισημάνουν τον αριθμό νεκρών στην Συρία, το όλο θέμα δείχνει ως φαρσοκωμωδία πλέον.

Ο Ομπάμα φαίνεται να τα έχει χαμένα και ζητά από το Κογκρέσσο να πάρει ευθύνη επίθεσης όταν οι Ρεμπουμπλικάνοι είναι ήδη με το τσεκούρι στην γωνία και τον περιμένουν στο επόμενο ατόπημα για καρατόμηση. Είναι γνωστό, άλλωστε, πως δημιούργησαν επιτροπή 140+ μελών του Κογκρέσσο που θα ορίσουν βέτο στην απόφαση επίθεσης ενώ την ίδια στιγμή ακόμα και μέλη των Δημοκρατικών εκφράζουν μέγιστες επιφυλάξεις για τις πράξεις του Ομπάμα.
Πράξεις που δημιούργησαν την εντύπωση στο εξωτερικό πως οι ΗΠΑ έχουν χάσει το παιχνίδι ισχύος και κάποιοι μπορούν πλέον και επισήμως να τους αγνοούν. Αυτό δεν θα το συγχωρήσει κανείς πολίτης των ΗΠΑ- η αίσθηση των αυτοκράτορων είναι πολύ ισχυρή για να περάσει στα ψιλά- και ήδη η κατρακύλα του Ομπάμα στις δημοσκοπήσεις είναι τεράστια.
Το ζήτημα πλέον για τους δημοκρατικούς είναι πως πρέπει να μειώσουν τις απώλειες γιατί σίγουρα αυτή η αρνητική τροπή των πραγμάτων θα επηρρεάσει και τον όποιον υποψήφιο ακολουθήσει (λέγε με Χ.Κλίντον) και θα τον "κάψει" πριν καν ακόμα θελήσει να δραστηριοποιηθεί.
Στο ερώτημα γιατί ασχολούμαι τόσο με τα όσα συμβαίνουν σε ΗΠΑ; Μα είναι ηλίου φαεινότερον σε όσους γνωρίζουν έστω και ελάχιστα από διεθνή γεγονότα. Η διπλωματία και η εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ προς όλους όσους συνεργάζεται και συμμαχεί , έχει να κάνει με το πως αντιμετωπίζεται το κλίμα εσωτερικά στην χώρα και πως πρέπει να εκτονωθεί εξωτερικά. Αν ο Ομπάμα στριμώχνεται με όλα αυτά , τίποτα δεν αποκλείει και την απόσυρση υποστήριξης προς Ελλάδα. Ή την στήριξη Τουρκίας με την αλλαγή κόμματος.
Το γεγονός είναι πως ο Ομπάμα βρίσκεται πλέον στο στόχαστρο. Ήδη άλλωστε έχει δημιουργήσει έχθρες με όλα τα λόμπι των ΗΠΑ, απο NRA και Φαρμακοβιομηχανίες , μέχρι και παραγωγικές εταιρίες πετρελαίων και ενέργειας. Απόδειξη είναι τα απίστευτης δυσκολίας εμπόδια που αντιμετωπίζει σε κάθε νομοσχέδιο που θέλει να περάσει (π.χ. περί μετανάστευσης) . Είναι και ένας από τους λόγους όπως έχω αναφέρει πολλές φορές, για το πώς η αποδόμηση και η αποκαθήλωση του προέδρου των ΗΠΑ χρειάζεται μιας μορφής "σκανδάλου" για να γίνει παραίτηση και αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση , προσωπική και μόνο θεωρία είναι πως σύντομα θα βρεθεί κάποιο σκάνδαλο στον δρόμο του.
Αλέξανδρος Νίκλαν
Σύμβουλος Θεμάτων Ασφαλείας
Owner of IISCA (www.iisca.eu )
STRANGER ..."ΣΚΑΝΔΑΛΟ,ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ"...ΧΜΜΜΜΜ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: