x

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑΣ ΚΑΤΑ ΑΣΑΝΤ "Oι ισλαμιστές θα χτυπήσουν το Ισραήλ με χημικά" - Έχουν αρπάξει SCUD-B


Ρωσικές πηγές από τις υπηρεσίες πληροφοριών, ανέφεραν στο Russia Today ότι "Οι ισλαμιστές, που μάχονται κατά των κυβερνητικών στρατευμάτων της Συρίας, είναι έτοιμοι να επιφέρουν πλήγμα κατά του Ισραήλ κάνοντας χρήση χημικών όπλων από περιοχή ελεγχόμενη από τις συριακές αρχές. Σκοπός τους είναι να προκαλέσουν προβοκάτσια μεγάλης κλίμακας".
Οι ισλαμιστές έχουν καταφέρει να αρπάξουν από αποθήκες 1 ή 2 εκτοξευτές με ισάριθμα βλήματα SCUD-B και έχουν ήδη τοποθετήσει αυτοσχέδια χημική κεφαλή. ΟΙ συγκεκριμένοι πύραυλοι έχουν ακτίνα δράσης 480 χλμ.
Τη Δευτέρα, ο Υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, πρότεινε στη Δαμασκό να παραδώσει τα χημικά όπλα σε διεθνή έλεγχο. Αργότερα, ο Υπουργός Εξωτερικών της Συρίας, Ουαλίντ Μουαλέμ, δήλωσε ότι η Δαμασκός χαιρετίζει την πρόταση της Ρωσίας, κάτι που έχει δεχθεί κατ'αρχήν ο ΟΗΕ μέσ δήλωσης του γραμματέα του Μπαν Κι Μουν.
Η ενέργεια αυτή σχετίζεται με απειλές που έχει διατυπώσει η αλ Κάϊντα ότι "Σύντομα θα υπάρξει κτύπημα από τους μάρτυρες του Ισλάμ κάπου στον κόσμο που θα αλλάξει την Ιστορία"...
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: