x

Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

Με εντολή της τρόικας αρχίζει η αριθμοδότηση όλων > Απόλυτο έλεγχο στα προσωπικά περιουσιακά δεδομένα και στις δοσοληψίες των Ελλήνων πολιτών επιβάλλει το νέο μνημόνιο

Ένας «αόρατος» αριθμός θα παρακολουθεί όλες τις κινήσεις μας

Με εντολή της τρόικας αρχίζει η αριθμοδότηση όλων.Απόλυτο έλεγχο στα προσωπικά περιουσιακά δεδομένα και στις δοσοληψίες των Ελλήνων πολιτών επιβάλλει το νέο μνημόνιο. Οι αγοραπωλησίες με μετρητά περιορίζονται στο ελάχιστο, όλες οι χρηματοοικονομικές συναλλαγές θα περνάνε  και θα καταγράφονται από τις τράπεζες, κανένας Έλληνας δεν θα μπορεί να έχει ασφάλεια ή βοήθεια από το κράτος αν δεν χρησιμοποιήσει τον ειδικό αριθμό μητρώου που θα του αποδοθεί.
Ένας «αόρατος» αριθμός που θα δημιουργηθεί θα κρύβει από πίσω τα πάντα για κάθε πολίτη, σύμφωνα με το «
Πρώτο Θέμα». Χωρίς αυτόν δεν θα μπορεί να έχει και να κάνει τίποτα- εικόνες από το μέλλον που έχουν μπει ως όρος στο Μνημόνιο ΙΙΙ. Τα πάντα μοιάζουν προδιαγεγραμμένα και η τρόικα θα εξετάσει αν ολοκληρώθηκαν μέχρι τον επόμενο έλεγχο προόδου ου θα κάνει τον Αύγουστο:

-ήδη απαγορεύτηκε κάθε συναλλαγή μεταξύ ιδιωτών για μετρητά για ποσά από 1.500 ευρώ και πάνω, αλλά η κυβέρνηση εξετάζει και εισηγήσεις για μείωση του ορίου αυτού σε μόλις 500 ευρώ.

- οι ΔΟΥ δεν δέχονται πλέον πληρωμές σε μετρητά. Απαιτείται όλες οι πληρωμές να γίνονται στις τράπεζες

- τον Δεκέμβριο που πέρασε ενεργοποιήθηκε το Κεντρικό Μητρώο Τραπεζικών Λογαριασμών. Κάθε πολίτης που έχει καταθέσεις σε μία ή περισσότερες τράπεζες αντιστοιχίζεται σε έναν μοναδικό αριθμό. Κάθε συναλλαγή καταγράφεται και παρακολουθείται κεντρικά στη νέα βάση δεδομένων που θα δημιουργηθεί. Το σύστημα τον εμφανίζει σαν ένα «πορτοφόλι» και κάθε κίνηση των λογαριασμών του θα αφήνει τα ίχνη της: πότε και πόσα δόθηκαν ή λήφθηκαν και από ποιους. Τα στοιχεία αυτά διαβιβάζονται στη ΓΓΠΣ.

- για όλες τις συναλλαγές των πολιτών με όλα τα υπουργεία θα απαιτείται πλέον η χρήση του Αριθμού Φορολογικού Μητρώου. Καμία οικονομική συναλλαγή δεν θα μπορεί να έχει ένας πολίτης με το κράτος αν οι υπηρεσίες δεν γνωρίζουν το ΑΦΜ του.

- Από τον Ιούνιο του 2014 ένας κρατικός φορέας θα συνδέσει όλους τους διαφορετικούς αριθμούς αναγνώρισης που χρησιμοποιούνται σήμερα σε διάφορες κυβερνητικές υπηρεσίες. ΑΜΚΑ, ΑΔΤ, ΑΦΜ, όλοι οι αριθμοί θα γίνουν ένας.

Ακόμα δεν έχει καθοριστεί ποιο μοντέλο θα εφαρμοστεί για τη σύναψη όλων των αριθμών μητρώου αλλά επικρατέστερο θεωρείται το αυστριακό μοντέλο, σύμφωνα με το οποίο βγάινει ένας αρχικός αριθμός για κάθε πολίτη που δεν τον ξέρει κανένας και είναι μυστικός και κρυφός από όλους. Από τον αριθμό αυτό βγαίνουν δύο και τρεις άλλοι, όπως ο ΑΦΜ, ο ΑΜΚΑ και το δελτίο ταυτότητας
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: