x

Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Γερμανική οργή σε σχέση με τα παιχνίδια πολέμου της Τουρκίας στη Συρία

Η προσπάθεια της Τουρκικής κυβέρνησης να επιχειρήσει να δημιουργήσει προβοκάτσια στη Συρία και έπειτα να επιχειρήσει χερσαία επίθεση στο έδαφός της Συρίας επικρίθηκε έντονα από Γερμανούς πολιτικούς, αναφέρει ο γερμανικός τύπος .
«Το ΝΑΤΟ θα πρέπει να διευκρινίσει την υπόθεση. Επιπλέον , περιμένω ότι ο Ερντογάν θα αποστασιοποιηθεί σαφώς από τον σχεδιασμό ενός πολέμου », ανέφερε ο Rainer Arnold , ειδικός σε θέματα αμυντικής πολιτικής του SPD, δηλώνει στην γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung Και προσθέτει : « Αν επιβεβαιωθεί ότι το έκανε ( η Τουρκία) , δεν μπορεί πλέον να είναι ένας αξιόπιστος εταίρος για εμάς . Στη συνέχεια, το ΝΑΤΟ και η Γερμανία θα πρέπει να επανεξετάσουν την μορφή διάθεσης των στρατεύματα τους στα σύνορα με τη Συρία».
«Το γεγονός είναι ότι η τουρκική κυβέρνηση είχε προγραμματίσει εκεί ( τουρκο-συριακά σύνορα) - την απόλυτη τρέλα» , λέει ο ειδικός σε θέματα εξωτερικής πολιτικής από το Κόμμα των Πρασίνων Omid Nouripur .
«Αυτό δεν είναι μια εσωτερική υπόθεση των Τούρκων ,αλλά της διεθνούς κοινότητας» κατέληξε ο ίδιος . Σύμφωνα με τον ίδιο Γερμανό πολιτικό, «είναι παράλογο Γερμανοί στρατιώτες να υπερασπίζονται τους Τούρκους , ενώ , το τουρκικό κράτος να υλοποιεί συνωμοτικά σχέδια επίθεσης στη επικράτειά του». Ο Nouripur ζήτησε από την γερμανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση « να καταστήσει σαφές προς Ερντογάν ότι αυτό το παιχνίδι με τη φωτιά δεν θα γίνει ανεκτό».
Σχόλιο : Υπενθυμίζουμε ότι η Γερμανία και η Ολλανδία έχουν αποστείλει αντιπυραυλικά συστήματα στην Τουρκία. Η κάθε χώρα απέστειλε δύο συστοιχίες πυραύλων «Πάτριοτ» και έως 400 στρατιώτες.
Αμφότερες οι συστοιχίες βρίσκονται κοντά στα τουρκο-συριακά σύνορα, με αποστολή να διαφυλάξουν την Τουρκία σε ενδεχόμενη πυραυλική επίθεση από την Συρία. Μετά τις αποκαλύψεις, ο κίνδυνος εμπλοκής τους, σε μια ενδεχόμενη σύρραξη Τουρκίας –Συρίας είναι μεγάλος .
Επίσης διαφαίνεται ότι, η τουρκική κυβέρνηση βρίσκεται στο στόχαστρο Γερμανών πολιτικών, αν και δεν υπάρχει επίσημη αντίδραση από την Μέρκελ , η δυσαρέσκεια για τις αποκαλύψεις είναι μεγάλη .

Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

Δεν υπάρχουν σχόλια: