x

Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Έλληνες ψηφοφόροι ευτυχείτε! Εγγυήθηκε ο Δραγασάκης στους Γερμανούς ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα τους είναι πιστά και υπάκουα σκυλάκια ένα πράμα δηλαδή όπως ο Σαμαράς κι ακόμα πιο υπάκουα...Καημένη Ελλάδα..από τη Σκύλλα στη Χάρυβδη

Δραγασάκης προς Γερμανούς βουλευτές: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα είναι αξιόπιστη

Δραγασάκης προς Γερμανούς βουλευτές: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα είναι αξιόπιστη«ΑΝ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΑΝΑΔΕΙΞΕΙ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΤΕ ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΛΑΟ ΌΤΙ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΙΑ ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ Η ΟΠΟΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΑΠΌ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ», ΔΗΛΩΣΕ Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ, ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΕ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ, ΕΝΩ ΣΗΜΕΙΩΣΕ ΟΤΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΕΙΧΕ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΕΠΡΟΚΕΙΤΟ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ.

«Εμείς έχουμε πλήρη επίγνωση ότι η κρίση είναι δική μας και ότι πρέπει να κάνουμε βαθιές αλλαγές στο φορολογικό σύστημα, στη δημόσια διοίκηση, στη λειτουργία του κράτους, στην αντιμετώπιση της διαφθοράς. Αλλά αυτά πρέπει να γίνουν όχι σε συνθήκες οικονομικής και κοινωνικής 
κατάρρευσης, πρέπει να βρούμε μια λύση στο πρόβλημα του χρέους και της λιτότητας», είπε ακόμη ο κ.Δραγασάκης.
Στο πλαίσιο αυτό, κάλεσε τους Γερμανούς βουλευτές αναλογιστούν τι σημαίνει ανεργία στο 60% και μάλιστα στους νέους, τι σημαίνει ύφεση 25%, τι σημαίνει μείωση των επενδύσεων 58%, τι σημαίνει διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων και των συλλογικών διαπραγματεύσεων. «Ανησυχούμε για το μέλλον της Ευρώπης αλλά δεν συμμεριζόμαστε φωνές που καλλιεργούν το μίσος ανάμεσα στους δύο λαούς» υπογράμμισε.
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής, Γιάννης Τραγάκης αναφέρθηκε στις τεράστιες θυσίες του ελληνικού λαού και στις μεταρρυθμίσεις για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας. Είπε ακόμη ότι η Ελλάδα παρουσίασε σημαντική μείωση του συνόλου των ελλειμμάτων της από το 2009, υπογράμμισε όμως ότι το ύψος του δημόσιου χρέους λειτουργεί αποτρεπτικά για τους πιθανούς επενδυτές και ότι χωρίς μια διεθνή ευρωπαϊκή ρύθμιση αντιμετώπισης του χρέους η Ελλάδα δεν μπορεί από μόνη της να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της.
«Ο ελληνικός λαός υποβλήθηκε σε τέτοιες θυσίες που κανένας άλλος λαός δεν έχει υποβληθεί σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα» ανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ Νίκος Υψηλάντης μη παραλείποντας να παρατηρήσει ότι η Ελλάδα υπό την οικονομική κρίση είδε με δυσπιστία πολλές ενέργειες της γερμανικής πλευράς.
«Πολλοί αισθάνονται σαν να βρίσκονται σε ένα σκοτεινό δωμάτιο, σε μια σκοτεινή σπηλιά. Αλλά στην πραγματικότητα είναι ένα μακρύ τούνελ που στην άκρη του διαφαίνεται το φως και που δείχνει ότι μετά από δύσκολες μεταρρυθμίσεις μπορεί να έχουμε αποτελέσματα» ανέφερε ο κ. Krichbaum και πρόσθεσε ότι η γερμανική κυβέρνηση έχει την πεποίθηση ότι η Ελλάδα έχει χαράξει σωστή πορεία και μάλιστα ίσως μπορέσει να τοποθετήσει ομόλογα στην ευρωπαϊκή αγορά για πρώτη φορά.
Ο Κώστας Τριαντάφυλλος (ΠΑΣΟΚ) ανέφερε ότι ήδη υπάρχουν τα πρώτα σημάδια που δείχνουν ότι η Ελλάδα έχει αφήσει πίσω την κρίση επισήμανε όμως τα σημαντικά ζητήματα που έχουν ανακύψει όπως η έκρηξη της ανεργίας και ζήτησε την επίδειξη αλληλεγγύης.
Εκ μέρους του Ντι Λίνκε, ο Γερμανός βουλευτής Αντρέι Χούνκο είπε ότι στη Γερμανία υπάρχουν και διαφορετικές απόψεις όσον αφορά στην κρίση και πρόσθεσε: «είμαστε πολύ περήφανοι που έχουμε τον Αλέξη Τσίπρα ως κύριο εκπρόσωπο της Αριστεράς για τις ευρωεκλογές». Είπε ακόμη ότι το κόμμα του απέρριψε τα πακέτα διάσωσης στη Γερμανική Βουλή επειδή πιστεύουν ότι οι προϋποθέσεις που έθεταν δεν ήταν σωστές και επειδή διαφωνούν με τις ιδιωτικοποιήσεις.
Εκ μέρους της ΔΗΜΑΡ, η Μαρία Γιαννακάκη αναφέρθηκε στο θέμα της ίδρυσης του Ελληνογερμανικού Οργανισμού Νεότητας επισημαίνοντας ότι «ο στόχος είναι διττός. Από τη μια υπάρχει ανάγκη εξωραϊσμού της εικόνας της Γερμανίας και από την άλλη η διαμόρφωση μιας Ευρωπαϊκής κοινωνίας πολιτών που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για μια ζωντανή ευρωπαϊκή δημοκρατία».
Ο βουλευτής της ΝΔ Ευριπίδης Στυλιανίδης αναφέρθηκε στα λάθη της Ευρώπης καθώς αποφάσισε τη νομισματική κρίση χωρίς να έχει τα όπλα για να αντιμετωπίσει την κρίση που ακολούθησε.
Η κρίση ανέδειξε της δομικές αδυναμίες της ευρωζώνης, είπε ο κ. Παπαδημούλης και πρόσθεσε πως η Ευρώπη για να προχωρήσει πρέπει να αλλάξει και για να αλλάξει η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει και η εικόνα της Γερμανίας και αντί για την προοπτική μιας Γερμανική Ευρώπης να ανακτηθεί η εικόνας μιας ευρωπαϊκής Γερμανίας.
Γερμανικές αποζημιώσεις
Τη συμβολή της χώρας του στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης, πρόταξε ο πρόεδρος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Ομοσπονδιακής Γερμανικής Βουλής, κυβερνητικός βουλευτής Γκούντερ Κριχμπάουμ, για το ζήτημα των αποζημιώσεων.
Ο κ. Κριχμπάουμ, ως επικεφαλής της αντιπροσωπείας της συγκεκριμένης επιτροπής άκουσε σήμερα Έλληνες βουλευτές να του θέτουν το ζήτημα των πολεμικών αποζημιώσεων και του αναγκαστικού δανείου.
Η απάντησή του, ωστόσο, ήταν πως η θέση της Γερμανίας πάνω στο συγκεκριμένο θέμα είναι γνωστή και ότι η συμφιλίωση των λαών περνάει μέσα από την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, στην οποία η χώρα του έχει επενδύσει πολλά. «Θα σας ζητήσω να στρέψετε το βλέμμα σας στο μέλλον, σε μια ενοποιημένη Ευρώπη, και τις προκλήσεις που έχουμε να αντιμετωπίσουμε», ανέφερε ο κ. Κριχμπάουμ, υπογραμμίζοντας ότι σε αντίθεση με τη γερμανική κοινή γνώμη, η γερμανική Βουλή έδειξε αλληλεγγύη στην Ελλάδα με την πεποίθηση ότι η Ευρώπη τους χρειάζεται όλους και όλοι χρειάζεται να είμαστε ενωμένοι.
Οι Γερμανοί βουλευτές συμμετείχαν στην κοινή συνεδρίαση της διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων και της ειδικής διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής, με θέμα την ίδρυση του Οργανισμού Νεότητας Ελλάδας-Γερμανίας.
Της αναφοράς του κ.Κριχμπάουμ στο ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων είχαν προηγηθεί επισημάνσεις βουλευτών, όπως του Νότη Μαριά (ΑΝΕΛ) ότι «η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στην οποία η Γερμανία δεν έχει καταλάβει τις πολεμικές αποζημιώσεις και το δάνειο που έδωσε αναγκαστικά η Ελλάδα στη ναζιστική Γερμανία το 1942». Αλλά και ο πρόεδρος της ειδικής διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Γιάννης Τραγάκης ενημέρωσε τους Γερμανούς βουλευτές ότι η ελληνική Βουλή έλαβε την απόφαση να συγκροτήσει επιτροπή για να εξετάσει το θέμα και να καταλήξει σε πόρισμα.
«Γνωρίζω ότι υπάρχει μια τέτοια συζήτηση στην Ελλάδα. Γνωρίζετε τη θέση της Γερμανίας και τη νομική θέση της, την οποία εξέφρασε και πρόεδρος της Δημοκρατίας μας ο κ. Γκάουκ, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Ελλάδα. Το ότι με τη «Συνθήκη δύο συν τέσσερις» έληξε αυτό το θέμα», είπε ο κ. Κριχμπάουμ.
«Εγώ πάντως δεν εισέπραξα την ίδια κατηγορηματική άρνηση», σχολίασε για την πρόσφατη επίσκεψη του Γερμανού Προέδρου στην Αθήνα Γιοακίμ Γκάουκ, ο πρόεδρος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Γιάννης Τραγάκης και προσέθεσε ότι «εντός της ημέρας κιόλας, η ελληνική Βουλή συνιστά επιτροπή για το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων το οποίο θα εξεταστεί σε βάθος και θα εκδώσει ένα πόρισμα».
Αλλά και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Δημήτρης Παπαδημούλης, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει το γερμανικό αριστερό κόμμα Die Linke, διότι πρόσφατα με ερώτησή του ανέδειξε το ιστορικό δίκαιο για τις πολεμικές επανορθώσεις και το αναγκαστικό δάνειο.
Τέλος, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κώστας Τριαντάφυλλος είπε ότι είναι σημαντικό να κλείσουμε τους λογαριασμούς μας με το παρελθόν.
απο oxafies.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: