x

Πέμπτη, 27 Μαρτίου 2014

Ξαφνική σύγκλιση ρωσικών Στρατιών στην Δυτική Περιφέρεια: Έφεραν μέχρι και BMP-3! (vid)


Η Ρωσία, συνεχίζει να συγκεντρώνει στρατεύματα  «πρώτης γραμμής»  κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, στην περιοχή του Κουρσκ και στην περιοχή του Belgorod, όπου σύμφωνα με στρατιωτικούς αναλυτές «δείχνουν  επέμβαση» στην Ουκρανία.
 
Την ίδια στιγμή το ΥΠΑΜ της Ουκρανίας, θα πραγματοποιήσει στρατιωτικές ασκήσεις στην περιοχή του Χάρκοβο, που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τα ουκρανο-ρωσικά σύνορα, και θα ελέγξει την καταλληλότητα των καταφυγίων της περιοχής. 
 
Στις 26 Μαρτίου 2014, κατέφθασε μονάδα αλεξιπτωτιστών από το Kantemirovsky και μία μηχανοκίνητη ταξιαρχία από το  Ταμάν, ανέφερε η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Dumskaya.net.
 
Στον τομέα των περιοχών Amon και Kalynivka Khomutovskaya στο Κουρσκ ( 15 και 7 χλμ. από τα σύνορα της Ουκρανίας, αντίστοιχα, όπου διεξήχθη η γιγαντομαχία αρμάτων στον Β'ΠΠ) συγκεντρώνεται Τάγμα αλεξιπτωτιστών, η 2η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Πεζικού του Ταμάν, αλλά και κάτι άλλο που μέχρι στιγμής δεν είχε φανεί σε καμία ρωσική επιχείρηση ούτε το 2008 στην Γεωργία, ούτε στην πρόσφατη επέμβαση στην Κριμαία: ΤΟΜΑ BMP-3 τα οποία (κάπου 750 μονάδες) έχουν τοποθετηθεί στις επίλεκτες Μηχανοκίνητες ή Τεθωρακισμένες Ταξιαρχίες.
 
Τα οχήματα επανδρώνουν αποκλειστικά μονάδες της Δυτικής Στρατιωτικής Περιφέρειας και θεωρούνται ο "άσσος" του ρωσικού Στρατού σε περίπτωση που απαιτηθεί ταχεία προέλαση πεζικών δυνάμεων προς δυσμάς με ταυτόχρονη υποστήριξη από μεγάλο όγκο πυρός (το καλύτερα εξοπλισμένο ΤΟΜΑ σε παγκόσμιο επίπεδο).
 
Πηγές ανέφεραν την άφιξη τουλάχιστον 400 ατόμων προσωπικού σε 30 ΤΟΜΑ BMP-3 και BTR-80, καθώς και κλωβοί επικοινωνιών και οχήματα διοικήσεως.
 
Στον βορρά στο Μπέλγκοροντ, αφίχθηκαν  τρία τάγματα της 76ης Αερομεταφερόμενης Μεραρχίας του Pskov και δύο τάγματα της 106ης Αερομεταφερόμενης Μεραρχίας της Τούλα. Σύνολο  περίπου 1.100 άτομα με 120 τεθωρακισμένα οχήματα.
 
Όλοι οι παραπάνω σχηματισμοί είναι της Δυτικής Στρατιωτικής Περιφέρειας και είναι η πρώτη μεγάλη κινητοποίηση της γιγάντιας Στρατιωτικής Περιφέρειας, ίσως το μεγαλύτερου στρατιωτικού σχηματισμού του πλανήτη.
 
Στις 24 Μαρτίου νοτιοδυτικά της περιοχής του Μπριάνσκ, αφίχθηκε το  4ο τεθωρακισμένο σύνταγμα  φρουρών του Kantemirovsky (θεωρείται ο πλέον επίλεκτος τεθωρακισμένος σχηματισμός αρμάτων του ρωσικού στρατού καθώς , συμμετέχει τακτικά σε παρελάσεις στην Κόκκινη Πλατεία).
 
Ο συγκεκριμένος τεθωρακισμένος σχηματισμός αφίχθη  κοντά στην περιοχή μεταξύ  Novozybkov και  Klimov και σε όποια ενέργεια πραγματοποιηθεί προς τα δυτικά στην περιοχή του Κιέβου, το οποίο έτσι ή αλλιώς βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Ρωσία, θα αποτελέσει τον κεντρικό άξονα της ενέργειας μέσω της περιοχής Chernihiv.
 
Επίσης αφίχθηκαν στο  Μπέλγκοροντ 2 πολεμικές μοίρες ( 25 ελικόπτερα)  Mi - 24 .
 
Οι κινήσεις αυτές όμως επιβεβαιώνονται και από τους Ουκρανούς.
 
"Ο ρωσικός στρατός που βρίσκεται παρατεταγμένος κοντά στα ουκρανικά σύνορα, διοργανώνει επιχειρησιακό αρχηγείο και στρατιωτικές κλινικές." 
 
Αυτό ανακοινώθηκε σε συνέντευξη του διευθυντή της πολιτικής πληροφόρησης, του τμήματος του Υπουργείου Εξωτερικών της Ουκρανίας, Ευγκένι Περεμπιίνις.
 
"Σύμφωνα με τις υπηρεσίες παρακολούθησης συνεχίστηκε η αναδιάταξη των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, στις μεθοριακές περιοχές με την Ουκρανία. Συγκεκριμένα, στην περιοχή Μπριάνσκ, υπάρχει συσσώρευση στρατιωτικού εξοπλισμού. Ειδικότερα στην περιοχή του χωριού Τσουρόβιτσι Κλιμόφσκι [Чуровичи Климовского] της περοχής Μπριάνσκ, περίπου 18 χιλιόμετρα από τα σύνορα. Στις 25 Μαρτίου στο Κλίμοβο της περιοχής Μπριάνσκ αφίχθηκαν 60 φορτηγά με στρατιώτες και στρατιωτικό εξοπλισμό, σταθερής ανάπτυξης επικοινωνιών και πλατφόρμας ελέγχου, με τα απαραίτητα που χρειαζοται για τη στέγαση του προσωπικού, την κατασκευή επιτελείων, κέντρων υγείας στρατού και στρατοπέδων", είπε ο Περεμπιίνις
 
Επίσης η Ρωσία χρησιμοποιεί μη επανδρωμένα αεροσκάφη για την αναγνώριση και την εναέρια παρακολούθηση της κατάστασης στις παραμεθόριες περιοχές" κατέληξε.
 
Ο Περεμπιίνις είπε ότι "κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων ημερών στην περιοχή του συνοριακού ελέγχου καταγράφηκαν πάνω από 40 ρωσικές πτήσεις μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων"
 
Προηγούμενα είχε δημοσιευθεί βίντεο (κάτω) που επιβεβαιώνει την κίνηση μεγάλων ποσοτήτων στρατιωτικού εξοπλισμού στο έδαφος της περιοχής Μπριάνσκ.
 
 
Στο μεταξύ το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας, "ρίχνει λάδι στην φωτιά" ανακοινώνοντας ότι θα πραγματοποιήσει στρατιωτικές ασκήσεις στην ρωσόφωνη περιοχή του Χάρκοβο, που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τα ουκρανο-ρωσικά σύνορα.
 
Οι ασκήσεις, σύμφωνα με την πηγή, θα αρχίσουν τώρα, το Μάρτιο και θα συνεχίσουν και τον Απρίλιο στο Κράσνογκραντ, Νόβο Βοδολάζσκογκο, Βαλκόφσκι και στην περιοχή του Χάρκοφ.
 
Στην άσκηση θα λάβουν μέρος «μονάδες σχηματισμών και μονάδες των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας»,  σύμφωνα με την πηγή.
 
Νωρίτερα, στην περιοχή του Χάρκοβο, διεξήχθη έλεγχος ετοιμότητας στα καταφύγια.
 
«Στην περιοχή του Χάρκοβο υπάρχουν 427 καταφύγια. Τα 101 από αυτά είναι έτοιμα, 95 πρέπει να περιποιηθούν, ενώ 231 είναι μη διαθέσιμα και η διαδικασία συντήρησής τους βρίσκεται στο αρχικό στάδιο», δήλωσε ο αναπληρωτής επικεφαλής του Χάρκοβο της Περιφερειακής Δημόσιας Διοίκησης, Βασίλ Χόμα.
 
Όπως είπε πολλά καταφύγια έχουν δοκιμασθεί σε περίπτωση ραδιενεργού νέφους και για την προστασία από την ακτινοβολία.
 
Σύμφωνα με τον ίδιο, έχει προγραμματισθεί να δοκιμασθεί το περιφερειακό σύστημα προειδοποίησης για τους πολίτες σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, αλλά χωρίς τη συμπερίληψη των Σειρήνων.
 
Όλα συγκλίνουν στο γεγονός ότι η Κριμαία δεν ήταν το τέλος. Υπάρχει μεγάλη επιθυμία των απανταχού Ρώσων να ενωθούν με την "Μητέρα Ρωσια", και αυτό το αίσθημα

Δεν υπάρχουν σχόλια: