x

Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Eπιχείρηση ανάκτησης της Ανατολικής Ουκρανίας ετοιμάζει η Ρωσία (Vid)


Aναδιάταξη των ρωσικών δυνάμεων που βρίσκονται στα σύνορα με την Ουκρανία, είχαμε το τελευταίο χρονικό διάστημα. Ποιο συγκεκριμένα τα ρωσικά στρατεύματα αποσύρθηκαν από την περιοχή του Λούγκανσγκ, και συγκεντρώθηκαν στα σύνορα κοντά στις πόλεις Χάρκιβ και Τσέρνιχιβ της Ουκρανίας.
 
Επίσης, ρωσική στρατιωτική μονάδα, στην Κριμαία, ενισχύεται στα διοικητικά σύνορα του Χέρσον. Ο όλος σχεδιασμός δείχνει επέμβαση των ρωσικών ΕΔ από δύο σημεία στην Ανατολική Ουκρανία, και επιπλέον δημιουργια μετώπου από την Χερσόνησο της Κριμαίας. Όλες οι δυνάμεις θα συγκλείνουν κατόπιν προελάσεως σε σημείο στον Δνείπερο ποταμό.
 
Αυτό έγινεε γνωστό  από τον διευθυντή της πολιτικής ενημέρωσης του ΥΠΕΞ της Ουκρανίας, Ευγένι Περεμπίινις.
 
Ο Περεμπίινις ανέφερε στοιχεία από τις μυστικές υπηρεσίες, σύμφωνα με τα οποία η FSB της Ρωσίας, προγραμματίζει την περαιτέρω αποσταθεροποίηση της κατάστασης στις νοτιο-ανατολικές περιοχές, όπου υπάρχει συμπαγής ρωσικός πληθυσμός.
 
Μην ξεχναμε ότι σύμφωνα με τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες και δημοσίευμα στον αμερικανικό Τύπο, ήδη στην Ανατολική Ουκρανία βρίσκεται το 45ο Σύνταγμα "ειδικού σκοπού" της GRU.
 
Συνεχίζεται, ωστόσο,  η συγκέντρωση και η αναδιάταξη των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στις παραμεθόριες περιοχές με την Ουκρανία.
 
Οι υπηρεσίες ασφλείας της  Ρωσικής Ομοσπονδίας έχουν εντατικοποιήσει την προσπάθειά τους για τη συλλογή πληροφοριών στις παραμεθόριες περιοχές. 
 
Σημειώνεται ότι μόλις χθες διευθυντής της FSB(διαδόχου της KGB) ο Alexander Malevany δήλωσε"Υπάρχει αύξηση στις ξένες απειλές κατά του ρωσικού κράτους. Η νόμιμη επιθυμία του λαού της Κριμαίας και αυτών που κατοικούν στις ΑΝΑΤΟΛΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ της Ουκρανίας να ενωθούν με την Ρωσία έχει προκαλέσει υστερία στις ΗΠΑ και τους συμμάχους της".
 
Όλα δείχνουν ότι θα υπάρξει κίνηση από την ρωσική πλευρά για την αποκατάσταση του ρωσικού εδάφους, που χάθηκε λόγω του ανεκδιηγητου, μακαρίτη πλέον Γιέλτσιν. Ο χρόνος που αυτό θα συμβεί εναπόκειται στον ίδιο τον Β.Πούτιν, του οποίου την σκέψη οι Αμερικανοί δυσκολέυονται να "διαβάσουν" αφού δεν χρησιμοποιεί ούτε τηλέφωνο, ούτε υπολογιστή!
 
 
 
 
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: