x

Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Οι ΗΠΑ θεωρούν ότι επίκειται ρωσική επέμβαση στην Αν.Ουκρανία με προπομπό την GRU


Σύμφωνα με την αμερικανική υπηρεσία στρατιωτικών πληροφοριών DIA ( η έκθεση δημοσιεύεται στο αμερικανικό site Daily Beast) το περίφημο 45ο Σύνταγμα Ειδικού Σκοπού της ρωσικής Στρατιωτικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (GRU) έχει πραγματοποιήσει εκτεταμένη διείσδυση στην ανατολική Ουκρανία προκειμένου να προετοιμάσει επέμβαση στις ρωσόφωνες περιοχές.
 
Βάσει των πληροφοριών αυτών ο επικεφαλής της GRU, Igor Sergun έχει περιληφθεί στον κατάλογο των Ρώσων αξιωματούχων στους οποίους επιβλήθηκαν "κυρώσεις"δηλαδή να μην επισκέπτεται τις ΗΠΑ και να δεσμευθούν οι τραπεζικοί του λογαριασμοί στις ΗΠΑ (όχι ότι μπορεί να συμβεί το πρώτο ή να υπάρχει το δεύτερο...).
 
Από τον Φεβρουάριο, οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών είχαν παρατηρήσει ότι ρωσικές μονάδες «ειδικού σκοπού» μετακινήθηκαν προς τις νότιες και ανατολικές περιοχές της Ουκρανίας, "με αποκλειστική αποστολή την πρόκληση βίαιων συγκρούσεων, δωροδοκία Ουκρανών πολιτικών και στρατιωτικών , και την  ηθική αυτουργία  σε αποσχιστικές ενέργειες".
 
Σύμφωνα με έναν πρώην υπάλληλο της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας ( NSA ) των ΗΠΑ John Schindler , "η ρωσική  GRU χρησιμοποιεί τις ίδιες μεθόδους που χρησιμοποίησε μετά την « Επανάσταση των Ρόδων» στη Γεωργία το 2005 και κατέληξε στον πόλεμο του 2008 όπου είχε διαβρωθεί ολόκληρο το γεωργιανό οικοδόμημα".
 
Σύμφωνα με την DIA "Όπου εμφανίζεται η GRU ακολουθεί ο ρωσικός Στρατός. Αυτό συνέβαινε επί Σοβιετικής Ένωσης, το ίδιο συμβαίναι και τώρα. Άρα είναι θέμα χρόνου η επέμβαση της Ρωσίας στην Ανατολική Ουκρανία. Πόσου χρόνου; Αυτό μόνο ο B.Πούτιν το γνωρίζει".
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: