x

Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Το Κίεβο ανακοίνωσε «αντιτρομοκρατική επιχείρηση στο Σλαβιάνσκ» - Οι κάτοικοι κάνουν μπλόκα στις εισόδους της πόλης


H διορισμένη ουκρανική κυβέρνηση του Κιέβου αποφάσισε να ξεκινήσει στρατιωτικού τύπου επιχειρήσεις κατά των ρωσόφωνων δυνάμεων Αυτοάμυνας που εχουν καταλάβει κυβερνητικά κτίρια στο Σλαβιάνσκ σύμφωνα με τον μεταβατικό υπουργό Εσωτερικών, Αρσεν Αβάκοφ.Οι κάτοικοι της πόλης κάνουν μπλοκά σ εκάθε είσοδο για να εμποδίσουν άφιξη ειδικών δυναμεων που θα έρθουν από το Κίεβο. Μεχρι αυτή την ώρα δεν έχει επιβεβαιωθεί κάποια σύγκρουση από τους κατοίκους της πόλης, αλλά η Ρωσία ειναι έτοιμη να επέμβει εάν υπάρξει χρήση βίας εναντίον ρωσόφωνων.
 
Οι δυνάμεις αυτές θα προέλθουν από την Δυτική Ουκρανία, για να μην έχουν ρωσικό αίμα και εντοπιότητα με την περιοχή, θα είναι δηλαδή γερμανοχαζαρικής καταγωγής, και είναι πολύ πιθανό ανάμε΄σα τους να β΄ρισκονται και μισθοφόροι της Blackwater.
 
Σύμφωνα με κείμενο που ανήρτησε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, όπως συνηθίζει, ο μεταβατικός υπουργός Εσωτερικών, Αρσεν Αβάκοφ, η ουκρανική κυβέρνηση ξεκινάει «αντιτρομοκρατική επιχείρηση» στην πόλη Σλαβιάνσκ.
 
«Μία αντιτρομοκρατική επιχείρηση ξεκίνησε στην Σλαβιάνσκ. Πραγματοποιείται υπό τις εντολές του κέντρου αντιτρομοκρατίας των Υπηρεσιών Ασφαλείας της χώρας. Οι δυνάμεις από όλες τις μονάδες ασφαλείας από ολόκληρη τη χώρα έχουν κινητοποιηθεί», αναφέρει το κείμενο του Αβάκοφ.
 
Προειδοποίησε, μάλιστα, πως υπάρχει «πολιτική μηδενικής ανοχής σε ένοπλους τρομοκράτες», αν και μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί κινήσεις των δυνάμεων ασφαλείας στην περιοχή, οι ρωσικές δυνάμεις αυοάμυνας έχουν εμπλακεί ήδη με δυνάμεις ασφαλείας της Ουκρανίας σε άλλη πόλη. Αυτό ήταν ήδη γνωστό για την πόλη Kramatorsk κάτι που σας έχουμε ενημερώσει από το defencenet.gr
 
Σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax ο υπουργός κάλεσε τους κατοίκους του Σλαβιάνσκ να παραμείνουν στις κατοικίες τους και να απομακρυνθούν από τα παράθυρα.
 
«Πείτε σε όλους τους πολίτες να εγκαταλείψουν το κέντρο της πόλης. Μη φύγετε από τα διαμερίσματά σας και μην πάτε στα παράθυρα. Οι αυτονομιστές άνοιξαν πυρ κατά των ειδικών δυνάμεων χωρίς διαπραγματεύσεις», φέρεται να δήλωσε ο υπουργός.
 
Σύμφωνα όμως με τους κατοίκους της περιοχής, δεν έχει υπάρξει ακόμα ουδεμία "εχθρική" ενέργεια από το Κίεβο, οπότε ουδέις γνω΄ριζει κατά πόσο μπορεί να πραγματοποιηθεί η απειλή αυτή.
 
Νωρίτερα, η Ρωσία είχε προειδοποιήσει πως αν το Κίεβο κάνει χρήση βίας κατά φιλορώσων διαδηλωτών στην ανατολική Ουκρανία, θα οδηγούσε σε αποτυχία των προσπαθειών για συνομιλίες ανάμεσα στις δύο πλευρές, με τη συμμετοχή των ΗΠΑ και της ΕΕ, σε μία προσπάθεια αποκλιμάκωσης της κρίσης.
 
Όλα αυτά τη στιγμή που οι ρωσόφιλοι εξακολουθούν να καταλαμβάνουν δημόσια κτίρια, παραμένουν σε επιφυλακή και στήνουν οδοφράγματα.
 
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών της Σουηδίας, Καρλ Μπιλτ, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Οδησσό, έκανε λόγο για «ντε φάκτο χρεοκοπία της Ουκρανίας». 
 
Επισήμανε, μάλιστα πως η χώρα υποφέρει από «εκτεταμένη διαφθορά», εκφράζοντας ελπίδα ότι η οικονομική ενίσχυση του ΔΝΤ θα βοηθήσει την οικονομία της Ουκρανίας, αν και προειδοποίησε ότι η Δύση δε θα ανεχθεί «τα χρήματα να καταλήξουν στα χέρια ιδιωτών».
 
Κάλεσε, δε, τη Ρωσία να σταματήσει να θέτει όρους στην Ουκρανία και τη ρωσική κυβέρνηση να αποσύρει τα στρατεύματά της από τα ουκρανικά σύνορα. 
 
Στο μεταξύ έχει καταληφθεί το δημαρχιακό μέγαρο της περιοχής Κραματόρτσκ του Ντόνετσκ από φιλορώσους διαδηλωτές, ενώ έχει δοθεί εντολή στους πολίτες να μην εγκαταλείψουν τις κατοικίες τους. 
 
Aκολουθουν βίντεο με την δημιουργία σημείων ελέγχου στις κύριες οδούς από ρωσόφωνες δυνάμεις Αυτοάμυνας και την κατάληψη του κτιρίου της αστυνομίας χθες τα ξημερώματα από ένοπλους ρωσόφωνους.
 
Από την κατάληψη θα δέιτε και πλούσιο φωτογραφικό υλικό.
 

 
 
 
 
 
 
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: