x

Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

"Βόμβα" για το ΕΣΠΑ! Παγώνει η ένταξη έργων!

- Με απόιφαση Χατζηδάκη σταματά το πανηγύρι των έργων!
- Αιτία η υπερδέσμευση έργων!
- Δεύτερη στην κακιά αυτή συνήθεια η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονάς!

Μετά την έκδοση εγκυκλίου από τον υπουργό Ανάπτυξης, που απαγορεύει την ένταξη έργων στο ΕΣΠΑ λόγω υπερδέσμευσης (overbooking),...
από τον συνδυασμό «Περιφέρεια Πρωταθλήτρια» ανακοινώνονται τα εξής: «Είχαμε προειδοποιήσει από την αρχή της προεκλογικής εκστρατείας για τους κινδύνους που εγκυμονεί η ανεπίτρεπτη πρακτική της υπερδέσμευσης.
Δυστυχώς δικαιωνόμαστε με τον πλέον τραγικό τρόπο. 
Ο πολιτικαντισμός και η ρητορική που ακολούθησε η απερχόμενη Διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας του «εντάσσω τα πάντα στο ΕΣΠΑ τάζοντας τα πάντα στους πάντες», οδήγησε σε ένα πρωτοφανές φιάσκο.
Η ΠΚΜ είναι η δεύτερη Περιφέρεια της χώρας στο overbooking, κάτι που μαρτυρά το μέγεθος της ελαφρότητας που επικράτησε. Η εντολή που έλαβε με τη συγκεκριμένη εγκύκλιο, είναι πολύ ενδεικτική των ευθυνών της. 
Τώρα θα πρέπει κάποιοι να δώσουν εξηγήσεις και απαντήσεις. Τους καλούμε λοιπόν: να ανακοινώσουν πριν την 18η Μαΐου ποια έργα πρέπει να εξέλθουν από το ΕΣΠΑ, ενημερώνοντας τις τοπικές κοινωνίες που αυτά αφορούν για τους λόγους της απένταξης. Αλλά και να ανακοινώνουν επίσημα με ποιον τρόπο θα καλύψουν τα κονδύλια αποπεράτωσης όλων των έργων τα οποία έχουν εντάξει στο ΕΣΠΑ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: