x

Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Μπάχαλο ΤΩΡΑ στον ΣΥΡΙΖΑ! Λαφαζάνης εναντίον Τσίπρα: Όχι σε ψηφοδέλτιο Σημίτη-Να βγούμε από την ευρωζώνη


Αντιδράσεις από το Αριστερό Ρεύμα του Π. Λαφαζάνη για συγκεκριμένους υποψηφίους που προέρχονται απο το ΠΑΣΟΚ.

Μπάχαλο επικρατεί αυτή την ώρα στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ (στο Cine Κεραμεικός) με αντικείμενο τη διακήρυξη για τις ευρωεκλογές, καθώς η πρόθεση του Αλέξη Τσίπρα να τοποθετήσει στο ψηφοδέλτιο του κόμματος πρόσωπα που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις.

Συγκεκριμένα, το Αριστερό Ρεύμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη διαφωνεί με τις υποψηφιότητες της πρώην ευρωβουλευτού του ΠΑΣΟΚ Μυρσίνης Ζορμπά και του Πανεπιστημιακού Κωνσταντίνου Τσουκαλά, καθώς σύμφωνα με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούν πρόσωπα που συνδέθηκαν στο παρελθόν με τους εκσυγχρονιστές του Κώστα Σημίτη. «Πάμε να φτιάξουμε ψηφοδέλτιο ΠΑΣΟΚ» είναι η ατάκα που ακούγεται στη συνεδρίαση. Αντίστοιχες είναι και οι αντιδράσεις και για άλλη μια υποψηφιότητα. Πρόκειται για τον δημοσιογράφο Στέλιο Κούλογλου, που αρκετά στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν τον θέλουν στην λίστα για τις ευρωπαϊκές εκλογές.

"Να βγούμε από την ευρωζώνη"
Την ίδια ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας έλεγε από το βήμα της Κ.Ε πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένας και ενιαίος και έχει μία μόνο πρόταση, καλώντας τα στελέχη του να δώσουν πειστικές απαντήσεις στην κοινωνία για το αν είναι έτοιμος να κυβερνήσει, ήρθε μία πρόταση- βόμβα από τον Λαφαζάνη και την αριστερή πλατφόρμα που έβαλε μπουρλότο στην συνεδρίαση.
 Η Αριστερή πλατφόρμα κατέθεσε κείμενο με το οποίο ζητούσε την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, προβάλλοντας την θέση ότι η Ευρώπη δεν μεταρρυθμίζεται. Το κλίμα μάλιστα στην συνεδρίαση είναι τέτοιο που δεν αποκλείεται η παρουσίαση των υποψηφίων να πάρει παράταση για την Μεγάλη Τρίτη, υπό το βάρος των αντιδράσεων της Αριστερής Πλατφόρμας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: