x

Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Euroworking Group: Μετά το πλεόνασμα-απάτη ετοιμάζονται να "αλυσοδέσουν" τους Έλληνες για 50 χρόνια


Μετά το κάλπικο πρωτογενές πλεόνασμα που ανακοινώθηκε χθες από τη Eurostat όταν το έλλειμμα της χώρας είναι 23,1 δισ. και το χρέος στο 175% του ΑΕΠ η ελληνική κυβέρνηση ετοιμάζεται για το επόμενο προεκλογικό βήμα που ακούει στο όνομα «ελάφρυνση του χρέους». Επί της ουσίας ωστόσο πρόκειται για μία δέσμευση του ελληνικού λαού για 50 χρόνια και εξαναγκασμό στο να πληρώνει τόκους και πανοτόκια.
Σήμερα, στην συνεδρίαση του EuroWoking Group, που συνεδριάζει επισήμως για τη δόση των 6,3 δισ. ευρώ που θα δοθεί στη χώρα μας, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης σκοπεύει να βάλει στην ατζέντα τα μέτρα μείωσης του ελληνικού χρέους, προετοιμάζοντας τη σύνοδο του Eurogroup της 5ης Μαΐου.
Στις «κεκλεισμένων των θυρών» συζητήσεις που ήδη διεξάγονται, η συζήτηση για μέτρα περαιτέρω ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους μπορεί να σκιαστούν από προεκλογικές σκοπιμότητες στα κράτη-μέλη. Για τον ίδιο λόγο θέτει το θέμα αυτό άλλωστε και η ελληνική κυβέρνηση, παραμονές των Αυτοδιοικητικών εκλογών και των Ευρωεκλογών.
Στην κυβέρνηση θεωρούν πως όλα είναι ακόμα εύθραυστα και η πολιτική πρωτοβουλία του υπουργού Οικονομικών για να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση δεν πρέπει να συνοδεύεται από φανφάρες, ούτε εντός, ούτε εκτός Ελλάδος. Στο εξωτερικό η συζήτηση «αβαντάρει» τους ευρωσκεπτικιστές και η Ελλάδα θα μπορούσε να εξελιχθεί σε πολιτικό διακύβευμα για την Ευρώπη.
Στο εσωτερικό αντιθέτως, η θριαμβολογία περιττεύει, καθώς οι δανειστές έχουν «και το μαχαίρι και το πεπόνι», με συνέπεια να διατρέχει η κυβέρνηση και τον κίνδυνο να εκτεθεί πολιτικά, αν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι τής «τραβήξουν το χαλί» με άκομψες δηλώσεις, όπως κατά καιρούς στο παρελθόν έχουν πολλές φορές κάνει (με αναφορές περί χρεοκοπίας, εξόδου της Ελλάδος από την ευρωζώνη κλπ).
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: