x

Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Η Ουκρανία ζήτησε από τον ΟΗΕ να στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία και η Ρωσία απάντησε με εκτόξευση ICBM RS-24 Yars


Την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στην "αντιτρομοκρατική επιχείρηση στην Ανατολική Ουκρανία" υπό τον μανδύα του ΟΗΕ ζήτησε ο μεταβατικός «πρόεδρος» της Ουκρανίας Alexander Turchinov κατά τη διάρκεια συνάντησής της ουκρανικής αντιπροσωπείας με τον γ.γ. του ΟΗΕ Ban Ki-Μoon και η απάντηση της Ρωσίας που πληροφορήθηκε το αίτημα αυτό στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, ήρθε μέσα σε λίγες ώρες: Με νέα εκτόξευση βαλλιστικού διηπειρωτικού πυραύλου Yars RS-24!
 
Αποτέλεσμα ήταν να απορριφθεί το αίτημα από τον Ban Ki-Μoon με την δικαιολογία ότι θα απορριφθεί οπωσδήποτε από το Συμβούλιο Ασφαλείας. «Θέλω να εκφράσω την πλήρη μου υποστήριξη τόσο για εσάς προσωπικά όσο και για το λαό της Ουκρανίας. Μπορείτε να στηρίζεστε στον Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών ως ένα εταίρο. Από την πλευρά μου θα κάνω ότι μπορώ για να επιλυθεί η λύση ειρηνικά», ήταν η ευεγενική απόρριψη της πρότασης από τον ο γ.γ. του ΟΗΕ. αλλά ο απίθανος Turchinov δεν "παρέδωσε τα όπλα": Υπέγραψε το "διάταγμα έναρξης των επιχειρήσεων στην Α.Ουκρανία"!
 
Και διέταξε μάλιστα να προωθηθούν όλες οι διαθέσιμες δυνάμεις του ουκρανικού Στρατού στις ανατολικές περιοχές. Πέντε τρένα ήδη κατευθύνονται προ το Χάρκοβο και άλλα τρία προς την Μαριούποληξ έμφορτα με άρματα μάχης Τ-80 και ΤΟΜΑ BMP-1, πανικοβλημένος από τις εξελίξεις: Οι Δυνάμεις Αυτοάμυνας κατέλαβαν κι ένα ακόμα αεροδρόμιο αυτή την φορά αυτό της πρωτεύουσαν της Περιφέρειας του Ντονέτσκ και ελέγχουν σχεδόν όλη την περιφέρεια.
Από την πλευρά της η Ρωσία απάντησε σήμερα στις προκλήσεις του Κιέβου αλλά και στην στάση χωρών του ΝΑΤΟ με νέα εκτόξευση βαλλιστικού διηπειρωτικού πυραύλου Yars RS-24. Ο πύραυλος ο οποίος έφερε μια πολεμική κεφαλή εκτοξεύθηκε από το κέντρο δοκιμών του Plesetsk στις 10:40 ώρα Μόσχας σήμερα.
«Ο κύριος στόχος της εκτόξευσης ήταν να διαπιστώσουμε την αξιοπιστία παρτίδας πυραύλων η οποία κατασκευάστηκε στο εργοστάσιο του Votkinsk στην περιοχή της Udmurtia» είπε ο συνταγματάρχης Igor Yegorov εκπρόσωπος της διοίκησης των στρατηγικών πύραυλων της Ρωσίας. Ο ίδιος πρόσθεσε πως η κεφαλή του πυραύλου κτύπησε τον προγραμματισμένο στόχο της στο πεδίο βολής Kura της χερσονήσου της Kamchatka.
Ο πύραυλος RS-24 Yars σχεδιάστηκε με στόχο την υπερνίκηση της αντιβαλλιστικής ασπίδας του ΝΑΤΟ, η σχεδίασή του στηρίζεται στον Topol-M (RS -12M Topol), και εκτός από τον Topol ο RS-24 πρόκειται να αντικαταστήσει σε υπηρεσία και τον παλαιότερο Topol-M.
«Μελλοντικά συντάγματα πυραύλων SS-24 θα διαμορφώσουν τη βάση των στρατηγικών πυραυλικών δυνάμεων της Ρωσίας εγγυόμενοι την  ασφάλεια της Ρωσίας και των συμμάχων της μέχρι και το 2050», δήλωσε ακόμη ο Yegorov.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: