x

Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Kίνα: Επικύρωσε την ένωση Κριμαίας-Ρωσίας - Σ.Λαβρόφ: Απαιτούμε η Ουκρανία να πάψει να στέλνει δυνάμεις στα νοτιοανατολικά


Aπόλυτη στήριξη φαίνεται να παρέχει η Κίνα στο στρατηγικό της έταιρο, την Ρωσία. Ενώ από την αρχή δεν καταδίκασε την ένωση της Κριμαίας με τη Ρωσία και αρκέσθηκε σε εκκλήσεις για "αυτοσυγκράτηση" και για "πολιτική λύση", πλέον η επίσημη εφημερίδα που αποτελεί τη "φωνή" του Πεκίνου επικύρωσε με άρθρο αυτή την ένωση.
Συγκεκριμένα, σε κύριο άρθρο της η εφημερίδα "Γκλόμπαλ Τάιμς" επικύρωσε de facto την ένωση Κριμαίας-Ρωσίας γράφοντας "Υποστηρίζουμε τη διατήρηση της εδαφικής ακεραιότητας στην εποχή μετά την Κριμαία"
Επιπλέον, ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ προειδοποίησε από το Πεκίνο πως οποιαδήποτε "εγκληματική" διαταγή των ουκρανικών αρχών για προσφυγή στη βία εναντίον των φιλορώσων εξεγερμένων στην ανατολική Ουκρανία θα οδηγούσε σε αποτυχία το διάλογο που προγραμματίζεται για την Πέμπτη στη Γενεύη.
"Δεν μπορείτε να στέλνετε τα άρματα μάχης και την ίδια στιγμή να διεξάγετε διάλογο",δήλωσε ο Λαβρόφ. "Η προσφυγή στη βία θα εκμηδένιζε την ευκαιρία που προσφέρεται από την τετραμερή συνάντηση στη Γενεύη" ανάμεσα στην Ουκρανία, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ και την ΕΕ για να επιχειρηθεί η διευθέτηση της ουκρανικής κρίσης.
"Η Ρωσία απαιτεί άμεσα (η Ουκρανία) να πάψει να στέλνει δυνάμεις στα νοτιοανατολικά για να συντρίψει τις διαδηλώσεις", πρόσθεσε ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον κινέζο ομόλογό του Ουάνγκ Γι.
"Η Ουκρανία διαδίδει ψεύδη σύμφωνα με τα οποία η Ρωσία βρίσκεται πίσω από τα γεγονότα στις νοτιοανατολικές περιοχές (της χώρας). Είναι ένα επαίσχυντο ψεύδος", συνέχισε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: