x

Κυριακή 6 Απριλίου 2014

Σφοδρές συγκρούσεις σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ανατολικής Ουκρανίας (vid)


Σφοδρές συγκρούσεις βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή την στιγμή στις ρωσικές περιοχές που περιήλθαν στο νέο ουκρανικό κράτος το 1991, μεταξύ των πολιτών και ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας που έστειλε το καθεστώς του Κιέβου για να καταστείλει την αναταραχή.
Η νέα αναταραχή προκλήθηκε από την χθεσινή σύλληψη 15 αυτονομιστών στο Λουγκάνσκ.
Εν συνεχεία στην ίδια την πόλη φιλορώσοι διαδηλωτές κατέλαβαν επίσης την έδρα των υπηρεσιών ασφαλείας (SBU) αφού οι αστυνομικοί δεν κατάφεραν να τους απωθήσουν αν και προχώρησαν σε χρήση δακρυγόνων, πλαστικών σφαιρών και χημικών.
Σήμερα χιλιάδες πολίτες μπήκαν στα κυβερνητικά κτίρια στο Χάρκοβο και το Ντόνετσκ και επίσης ύψωσαν την ρωσική σημαία.
Ενδεικτικό της κατάστασης είναι το γεγονός ότι ο μεταβατικός πρόεδρος της Ουκρανίας Αλεξάντρ Τουρτσίνοφ ματαίωσε την επίσκεψη που επρόκειτο να πραγματοποιήσει τη Δευτέρα στη Λιθουανία προκειμένου να παραμείνει στο Κίεβο και να χειριστεί την κατάσταση, όπως ανακοίνωσε το γραφείο Τύπου του Κοινοβουλίου.
Ο Τουρτσίνοφ, που είναι επίσης και πρόεδρος του κοινοβουλίου, συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη με τους επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας.
Νωρίτερα διαδηλωτές εισέβαλαν στην έδρα του κυβερνείου στην πόλη Ντονέτσκ, σπάζοντας τον αστυνομικό κλοιό, με ορισμένους να κατεβάζουν την ουκρανική σημαία που κυμάτιζε στο δεκαώροφο κτίριο και να υψώνουν στη θέση της τη ρωσική. 

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: