x

Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Κλίμα ανωμαλίας στις εκλογές – οδηγούν σε μαζικές παραιτήσεις τους δικαστικούς αντιπροσώπους!

20140514-202357.jpg
Απαράδεκτη η συμπεριφορά του Υπουργού Εσωτερικών και του Υπουργού Οικονομικών.
Με την υπ. αριθ. 18989 Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και Εσωτερικών που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ με αριθμό φύλλου 1189/10.05.14, για πρώτη φορά στην ιστορία των ελληνικών εκλογών η εκλογική αποζημίωση των δικαστικών αντιπροσώπων και δικαστικών υπαλλήλων καθίσταται ασαφής σε ότι αφορά το χρόνο καταβολής της. 
Συγκεκριμένα στο άρθρο 8 της ως άνω υπουργικής Απόφασης ορίζεται ότι οι δικαστικοί αντιπρόσωποι συμπληρώνουν αίτηση την οποία και θα παραδώσουν στα Πρωτοδικεία της χώρας, τα οποία και θα αποστείλουν στη Γ.Γ.Π.Σ. μέχρι και την 13η Ιουνίου. Από εκεί και μετά ο χρόνος πληρωμής μέσω πίστωσης σε τραπεζικό λογαριασμό του δικαιούχου καθίσταται ασαφής, δεδομένου ότι καμία καταληκτική ημερομηνία δεν αναφέρεται στη σχετική Υπουργική Απόφαση σχετικά με το χρόνο που θα πιστωθούν οι λογαριασμοί των δικαιούχων. Επίσης δεν ξεκαθαρίζεται και ο χρόνος πληρωμής των δικαστικών γραμματέων.
Ο ΔΣΑ με το με υπ. αριθ. 10/12.05.14 έγγραφο που απέστειλε στον Υπουργό Επικρατείας Δημήτριο Σταμάτη, στον Υπουργό Οικονομικών Ι. Στουρνάρα, στον Υπουργό Εσωτερικών Ιωάννη Μιχελάκη και στον Υπουργό Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου, διαμαρτύρεται εντόνως για τις χαμηλές αποζημιώσεις, την παντελή έλλειψη οδοιπορικών, αλλά και τα όσα εξοργιστικά αναφέρθηκαν περί της πρωτοφανούς για τα εκλογικά χρονικά της χώρας σχετικά με την ασάφεια για το χρόνο καταβολής της εκλογικής αποζημίωσης. Μάλιστα καλεί τη κυβέρνηση να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να προβεί στις επιβεβλημένες ενέργειες. Άλλως οι δικηγόροι οφείλουν να σταθμίσουν τη συμπεριφορά τους εν όψει της συμπεριφοράς που τους επιφυλάσσει η Ελληνική Πολιτεία.
Τα ανωτέρω έχουν οδηγήσει σε αθρόες παραιτήσεις δικαστικών αντιπροσώπων που θα ενταθούν τις επόμενες μέρες καθώς ήδη στο ΔΣΑ σήμερα το μεσημέρι (14/05/14) είχαν συγκεντρωθεί εκατοντάδες δικηγόροι διαμαρτυρόμενοι για τα ανωτέρω. Ας σημειωθεί ότι πολλοί δικηγόροι δεν έχουν τα χρήματα να καλύψουν τα οδοιπορικά τους έξοδα. Εκτός του γεγονότος ότι τίθενται σε άμεσο κίνδυνο οι επικείμενες εκλογές, τίθενται και σε καθεστώς διακινδύνευσης, αλλά και αμφιβολίας, τυχόν επικείμενες βουλευτικές εκλογές, δεδομένου ότι κανείς δικαστικός αντιπρόσωπος δεν θα υποβάλλει αίτηση διορισμού με βάση την ως άνω απαράδεκτη συμπεριφορά των αρμοδίων υπουργών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: