x

Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

.. μεταξύ Σκύλλας και Χάρυβδης!




Την ώρα που, ενόψει εκλογών, στην Ελλάδα παίζεται για τους ιθαγενείς της το μονόπρακτο με τον τίτλο ...«Υποσχόμαστε τα πάντα ... αρκεί να μας ψηφίσετε»,στη Γερμανία, τα πραγματικά αφεντικά της, λέγεται ότι τυπώνουν χαρτονομίσματα και κόβουν νομίσματα με σήμα την Αθηνά, τον Ερμή και την κουκουβάγια .... 

Η «νέα δραχμή» για τη «Νέα Ελλάδα»ψιθυρίζεται, ότι γεννιέται  στο γερμανικό τρίγωνο Βερολίνου-Μονάχου-Καρλσρούης, εν γνώσει και με την έγκριση όλων των συστημικών πολιτικών της μεταπολίτευσης, μνημονιακών και μη. Μόνο ο Ελληνικός λαός δεν έχει το δικαίωμα ή την δυνατότητα να γνωρίζει, να εκφέρει ιδίαν γνώμη και να αποφασίζει.   Μας είναι βέβαια ήδη γνωστό, από την εποχή της κατοχής του 1940-44, πόσο οι Γερμανοί «αγαπούν» τους Έλληνες και θέλουν μάλιστα σε τέτοιο βαθμό το καλό τους, που δεν θεωρούν πια σκόπιμο να τους ταλαιπωρούν  με την αντιμετώπιση και την λύση επίκαιρων και κρίσιμων προβλημάτων  ή με την λήψη αποφάσεων. 

Η ιδέα σχετικά με το νέο «μαλακό» νόμισμα εντός της ευροζώνης, λέγεται ότι προτάθηκε στη Γερμανική κυβέρνηση το 2011 από τους «πέντε σοφούς συμβούλους της», ώς λύση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων (αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων, εσωτερική αγοραστική υποτίμηση,  «στέγνωμα» της αγοράς), που θα ανέκυπταν μετά  το «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων, το PSI. Η πληρωμή μισθών και συντάξεων, η ρευστότητα των τραπεζών και της αγοράς γενικά, η επιστροφή των οφειλών του κράτους προς στους φορολογούμενους και στους προμηθευτές του όπως και η έλλειψη κεφαλαίων, που απαιτούνται  για ένα μεγάλο ποσοστό των δημοσίων επενδύσεων,  θα μπορούσαν  να αντιμετωπισθούν άμεσα αλλά και μακροπρόθεσμα με την έκδοση ενός νέου νομίσματος,αποκλειστικά, μόνο για την εγχώρια χρήση.  

 Όλες οι ελληνικές συναλλαγές με το εξωτερικό, λέγεται ότι θα γίνονται μέσω €υρώ, το οποίο θα προμηθεύονται οι ελληνικές τράπεζες από κάποια  συγκεκριμένη γερμανική κρατική τράπεζα, πιθανόν την Commerzbank, όπως ακριβώς αυτό εφαρμόζεται, εδώ και χρόνια,  στην προμήθεια της οικονομίας του  «Μοντενέγκρο» με €υρώ. Η αξία του νέου νομίσματος λέγεται ότι θα προσανατολιστεί αρχικά στο πολωνικό «Ζλότυ» η δε ισοδυναμία του με τα λοιπά νομίσματα θα διαπραγματεύεται από κοινού μόνο στα χρηματιστήρια του Λονδίνου και της Φρανκφούρτης, θα ανταλλάσσεται δε μόνο μέσω του €υρώ. Η γερμανική ομοσπονδιακή κυβέρνησημέσω της κεντρικής της τράπεζας,  θα είναι ο αποκλειστικός εκδότης του νέου νομίσματος και ταυτόχρονα ο μόνος που θα μπορεί να αποφασίζει για τα μεγέθη και τα ποσά με τα οποία θα τροφοδοτείται η ελληνική αγορά και όχι βάσει των πραγματικών αναγκών της.

Η κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου συμφώνησε δια της υπογραφής της, συν τοις άλλοις,μαζί με την αποδοχή της δανειακής  σύμβασης, στην έκδοση ενός νέου νομίσματος υπό την αιγίδα της Γερμανίας.  Αυτός ήταν και ο λόγος, που ανάγκασε κάποιον  Υπουργό των Οικονομικών .... να «ξεχαστεί»  και να υποσχεθεί, αναφερόμενος στην αποκατάσταση της αδικίας που υπέστησαν, λόγω PSI, οι Έλληνες μικρομολογιούχοι, ότι θα τους επιστραφούν οι χαμένες αποταμιεύσεις τους. Ξέχασε όμως εντέχνως να τους εξηγήσει, σε ποιό νόμισμα σκοπεύει να τους πληρώσει.

Ο πολιτικός κόσμος φρόντισε ήδη να δημιουργήσει στην ζωή μας έναν πραγματικό οχετό από τραγικά οικονομικά «αδιέξοδα», έτσι ώστε η εισαγωγή ενός «νέου νομίσματος» να θεωρηθεί επιβεβλημένη και αναγκαία, με το λογικό επακόλουθο, στην κατάλληλη για τους κρατούντες στιγμή, να αντιμετωπισθεί η εισαγωγή της  «νέας δραχμής» από την πλειονότητα του Ελληνικού λαού ως το «μάννα εξ ουρανού», από τους δε κυβερνώντες ως πολιτική επιτυχία  επειδή δήθεν η χώρα παραμένει στον χώρο της ευροζώνης.
Το «σύστημα» επένδυσε ήδη μεγάλα ποσά στα  κόμματα, στις οργανώσεις και στους οικονομολόγους της «δραχμής» προκειμένου να προετοιμάσει  την ελληνική κοινωνία μέσω της προπαγάνδας των φαινομενικά «πολιτικών εχθρών» του, (τις αντιμνημονιακές δυνάμεις), για την αναγκαιότητα της εισαγωγής ενός νέου νομίσματος στην«αναπτυσσόμενη» ελληνική αγορά. Το ίδιο τέχνασμα  χρησιμοποιείται εκτενώς και με την χρηματοδότηση εκείνων των πολιτικών κινημάτων που υποστηρίζουν ... τη σύσταση της«συντακτικής εθνοσυνέλευσης» και υιοθετούν την νομοθέτηση ενός νέου Συντάγματος.
Σε μια κατεχόμενη χώρα, οι οποιεσδήποτε «διαβουλεύσεις» ή «εκλογές» υπό την αιγίδα μιας χούντας και δυνάμεων κατοχής, αποσκοπούν μόνο στην νομιμοποίηση του καθεστώτος, στην παραγραφή των διαπραχθέντων εγκλημάτων του και στην εξασφάλιση της παράνομης ύπαρξής του τόσο στο παρόν όσο και στο μέλλον. 

Η έκδοση της «νέας δραχμής», υπό αυτούς τους γερμανικούς όρους και τις προϋποθέσεις που ορίζουν οι τοκογλύφοι δανειστές, ισοδυναμεί με την τέλεση ενός νέου προμελετημένου εγκλήματος  κατά του Ελληνικού λαού. Η γερμανοκρατία, η κλεπτοκρατία και η σκλαβιά των Ελλήνων θα διαιωνίζεται με αυτό τον τρόπο εσαεί. 

Σύσσωμος ο πολιτικός, ο δημοσιογραφικός και ο επιχειρηματικός κόσμος είναι απόλυτα γνώστης όλων όσων έχουν συμφωνηθεί με το Βερολίνο και τους δανειστές αλλά κανείς από αυτούς δεν τολμά να μιλήσει στον λαό και να του πει την αλήθεια αλλά τουναντίον σιωπά και του την αποκρύπτει φοβούμενος μήπως υπάρξει λαϊκή αντίδραση.   Η Cosa Nostra, οι «Τριάδες», η Kosher Nostra και η Russkaya Mafiya μοιάζουν με σωματεία συνταξιούχων άμα τις συγκρίνουμε με κάποια από τα ελληνικά κόμματα του κοινοβουλίου που διαθέτουν τους πολιτικούς εκείνους  με την εμπειρία, την δυναμική και το ανάλογο εγκληματικόDNA σε αφθονία έτσι ώστε να τους επιτρέπει να διαπρέπουν στην απάτη, στην κλεψιά και στην προδοσία. Είναι αυτοί οι ίδιοι πάλι που από το 2011  κατάφεραν να καταστήσουν την «νέα δραχμή» με τις γερμανικές προδιαγραφές στο  «επτασφράγιστο» κοινό μυστικό όλων των πολιτικών φατριών!  Μόνο ο αφελής λαός αρνείται πεισματικά να καταλάβει σε ποιό βούρκο τον έχουν πετάξει και συνεχίζει  τον χαββά του, να  «βόσκει» δηλαδή ακόμη ανέμελα στον κόσμο του! 

Το ντόπιο λαθρεμπόριο των ψευδοδιλημμάτων, των -ευαισθησιών, της υποκρισίας, της ιδεολογικής γενικούρας, των καταγγελιών και των υποσχέσεων, συνεχίζεται αδιάντροπα. Η αλήθεια θυσιάστηκε προ πολλού στον βωμό της εξουσίας και των κομματικών ή των προσωπικών συμφερόντων. Οι υποψήφιοι των κομμάτων ενδιαφέρονται μόνο για το«πως» θα βάλουν χέρι σε μια  καλοπληρωμένη «θεσούλα» του συστήματος. Όλα τ’ άλλα, που λέγονται κατά κόρον από τους πολιτικούς μας,  εξυπηρετούν μόνο την δημιουργία εντυπώσεων  και είναι άσχετα  με την ουσία που αφορούν τα πραγματικά προβλήματα, τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς του λαού. 

Η ελληνική κοινωνία συνεχίζει ακάθεκτη την πορεία της προς την καταστροφή και ενώ το ελληνικό κράτος έχει ήδη διαλυθεί, η Ελλάδα μας, ανενόχλητα και χωρίς να τολμά κάποιος να τους εμποδίσει, οδηγείται από τις δυνάμεις κατοχής προς τον διαμελισμό της.


Νέα Φιλική Εταιρεία




Η αναδημοσίευση επιτρέπεται μόνο με ταυτόχρονη αναφορά στον συγγραφέα και στο ιστολόγιο:   www.nea-filiki-eteria.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: