x

Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

Όραμα με σχέδιο Ελληνικό. (Μέρος 1ο)


»Στὸ αἷμα αὐτό, ποὺ δὲν πονεῖτε,
γιὰ πατρίδα, γιὰ θρησκειά,
σᾶς ὁρκίζω, ἀγκαλιασθῆτε
σὰν ἀδέλφια γκαρδιακά.


»Πόσον λείπει, στοχασθῆτε,
πόσο ἀκόμη νὰ παρθῇ
πάντα ἡ νίκη, ἂν ἑνωθῆτε,
πάντα ἐσᾶς θ᾿ ἀκολουθῇ.      ( Δ. Σολωμός )


Οι 158 στροφές του «Ύμνου προς την Ελευθερίαν» περιγράφουν τους αγώνες, τις θυσίες, τα πάθη, τα μίση, τις προδοσίες, τις ανδραγαθίες, τις αγωνίες, τους πόνους, τους φόβους και την ανδρεία ενός λαού που διακατέχεται μόνο από έναν πόθο, ... να σταθεί στα πόδια του και από έναν έρωτα, ... προς την Λευτεριά του.

Όλοι εμείς, οι άνεργοι, οι εργάτες, οι φτωχοί, οι πλούσιοι, οι πολιτικοί, οι επιχειρηματίες, οι αγρότες, οι κληρικοί, οι άστεγοι, οι ανασφάλιστοι, οι δικαστικοί, οι ένστολοι και οι λοιποί επίορκοι, διεφθαρμένοι, κλέφτες, προδότες και μη, μαζί με όλα τα καλά, τα στραβά και τα ανάποδα που μας συνοδεύουν συγκροτούμε την ψυχή και το σώμα αυτού του λαού, που, χάρην των υπεράνθρωπων αγώνων, θυσιών και επιτευγμάτων των προγόνων μας, τιμήθηκε από την ιστορία με το όνομα «Έλληνες». Τα πάθη, τα μίση, η μισαλοδοξία, η αλαζονεία, η εγωπάθεια, ο φθόνος, η αδιαφορία, η διαφθορά, η προχειρότητα, το ψέμμα, η δουλοπρέπεια και η προδοσία ανδρώθηκαν μέσα στο πέρασμα της ιστορίας του νεοελληνικού κράτους με αποτέλεσμα, να μεγαλουργήσουν την περίοδο της μεταπολίτευσης, οδηγώντας μας στο χάος, στην καταστροφή, στην εξαθλίωση και στη Γερμανική κατοχή. 
Αν στα εκλογικά αποτελέσματα της 25ης Μαϊου 2014 συνυπολογιστεί η έλλειψη προγραμμάτων και θέσεων στα κόμματα που συμμετείχαν και μάλιστα σε εποχές κρίσης και κατοχής, που τα προβλήματα μαστίζουν ανελέητα πατρίδα και λαό, οδηγούμεθα στο συμπέρασμα, ότι δεν υπάρχει  πλέον σημείο επαφής μεταξύ του πολιτικού  κόσμου και του λαού.

Η «Νέα Φιλική Εταιρεία» αντιδρά στην ξένη κατοχή και στο σχεδιαζόμενο διαμελισμό της χώρας, στην πολιτική παρακμή, στην κοινωνική σήψη και στο οικονομικό αδιέξοδο, παίρνοντας άμεσες πρωτοβουλίες και αναλαμβάνοντας πολιτική δράση.

Η συμφιλίωση, η συσπείρωση και η ένωση των Ελλήνων. 

Η απελευθέρωση της Ελλάδος, η αποκατάσταση της συνταγματικής νομιμότητας και η δημιουργία ενός ανθρώπινου κράτους δικαίου. 

Το κτίσιμο ενός νέου «αύριο».
.... αποτελούν τους πυλώνες πάνω στους οποίους κτίσαμε με σχέδιο Ελληνικό, το όραμα των Φιλικών.

Το Ελληνικό σχέδιο.

Η συμφιλίωση του λαού.

Οι έριδες, τα πολιτικά πάθη και τα μίση του παρελθόντος οδήγησαν την Ελληνική κοινωνία στη σημερινή καταστροφή. Είναι εύκολο να στρέψει κάποιος  το όπλο κατά του συμπατριώτη και του πολιτικού αντιπάλου του και πιο εύκολο είναι να πιέσει τη σκανδάλη. Το δύσκολο θα ήταν να κάτσουν όλοι γύρω από ένα τραπέζι και να μιλήσουν για τα προβλήματα που τους απασχολούν και για τις λύσεις που προτείνουν και μόλις τότε θα διαπιστώσουν ότι αυτά που τους ενώνουν είναι περισσότερα από αυτά που τους χωρίζουν. 
Η πείνα, η ανεργία, η φτώχεια, η απόγνωση και η εξαθλίωση που μαστίζουν την Ελληνική κοινωνία δεν κάνουν διακρίσεις ανάμεσα σε δεξιούς ή αριστερούς. Ο Έλληνας είναι αυτός που υποφέρει στην κρίση και μόνο ο Έλληνας στην ψυχή και στη σκέψη σπεύδει να τον βοηθήσει. Οι «αριστεροί προοδευτικοί» και οι «δεξιοί πατριώτες» ανακαλύπτουν ανθρωπιά και ευαισθησίες μόνο μπροστά σε κάμερες και μικρόφωνα.

Η επένδυση στον αλληλοσεβασμό, στην αυτοκριτική, στην αλληλεγγύη και στην ανθρωπιά οπως και η επιστροφή στις εθνικές ρίζες και παραδόσεις θα βάλουν τα θεμέλια της εθνικής συμφιλίωσης. Όλοι εμείς, που σήμερα, για ψύλλου πήδημα, βγάζουμε τα μάτια μας, κάποτε, πολύ πριν τα κόμματα προλάβουν να δηλητηριάσουν μυαλό και ψυχή, παίζαμε παιδιά στην ίδια  γειτονιά και μοιραζόμασταν μεταξύ μας τα πάντα, ακόμη και τα όνειρά μας. 

Η αγνότητα στη σκέψη, στον λόγο και στα έργα του πολιτικού γίγνεσθαι είναι το ζητούμενο της εποχής μας, η δε κοινωνική εμπιστοσύνη, η αλληλεγγύη και η λαϊκή συμφιλίωση το επακόλουθό τους. 

Η απελευθέρωση της Ελλάδος.

Η Ελλάδα είναι υπό Γερμανική κατοχή και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό που τώρα το Βερολίνο δεν προσπαθεί πλέον να κρυφτεί αλλά μας κυβερνά φανερά μέσω των Γερμανικών ομοσπονδιακών υπουργείων, διαχειρίζεται κατά το δοκούν τους πόρους και τον πλούτο του δημοσίου, νομοθετεί χωρίς να ζητηθεί η γνώμη των Ελλήνων, ενώ στον χώρο της υγείας, από το 2012 μέχρι σήμερα, στέλνει στον θάνατο 40-45 χιλιάδες Ελλήνων ετησίως. Η Βουλή των Ελλήνων, η κυβέρνηση και οι υπηρεσίες του δημοσίου διακοσμούν αλλά δεν λειτουργούν και οι αρμοδιότητές τους περιορίζονται στο ... «ναι σε όλα» που διατάζουν οι Γερμανοί.  

Οι Γερμανοί παραβιάζουν ήδη το δικό τους σύνταγμα, πόσο μάλλον το Ελληνικό ή το ευρωπαϊκό, προκειμένου να μην παραδοθεί η Ελλάδα με ειρηνικά μέσα στους Έλληνες. Υπάρχουν ενδείξεις και αποδείξεις που στοιχειοθετούν ότι η οικονομική και η πολιτική κατοχή της χώρας επεκτείνεται και σε στρατιωτική. Οι δημόσιοι λειτουργοί, που φανερά πλέον δηλώνουν πλήρη υποταγή στους Γερμανούς, τρομοκρατώντας τον λαό και παραβιάζοντας σκόπιμα τον όρκο τους προς την πατρίδα, είναι μόνο κατ’ όνομα Έλληνες. 

Σε κατεχόμενη χώρα η πολιτική ανατροπή δεν επιτυγχάνεται "μόνο" δια της κάλπης. Η διεξαγωγή της πρόσφατης εκλογικής αναμέτρησης απέδειξε ότι το καθεστώς είναι ανέντιμο, εγκληματικά διεφθαρμένο και αντιδημοκρατικό. Το πνεύμα του νομοθέτη, που καταγράφεται στο άρθρο 120 του Ελληνικού Συντάγματος, δεν περιγράφει μόνο τους λόγους που αιτιολογούν την υποχρέωση και το καθήκον του λαού να επέμβει στα πολιτικά δρώμενα αλλά και τους τρόπους, μέσω των οποίων θα επιβληθεί η λαϊκή βούληση για την επαναφορά της χώρας στη συνταγματική νομιμότητα.

Ο Έλληνας που γνωρίζει την απάντηση στα ερωτήματα όπως, γιατί τα Ελληνικά κόμματα κωφεύουν στη Γερμανική κατοχή και γιατί οι πολιτικοί τους αντιμετωπίζουν με μια εγκληματική αδιαφορία τους θανάτους, την πείνα την εξαθλίωση και την φτωχοποίηση των Ελλήνων, είναι σε θέση να αναλάβει ευθύνες και να κάνει το καθήκον του, εφαρμόζοντας και υλοποιώντας  το άρθρο 120 του Συντάγματος.

Ο αφοπλισμός και η άμεση σύλληψη των Γερμανών «αξιωματούχων» «επιτρόπων», «συμβούλων»,κατασκόπων και των ξένων στρατιωτικών μονάδων που δρουν στην Ελλάδα όπως και εκείνων των «Ελλήνων» που υπηρετούν στις δυνάμεις κατοχής, αποτελεί πρωταρχικό καθήκον. Η Ελληνική δικαιοσύνη είναι η μόνη αρμόδια αρχή στην οποία πρέπει να λογοδοτήσουν οι γενοκτόνοι. Το ίδιο ισχύει και για τους Γερμανούς, που από τη Γερμανία ορμώμενοι, σχεδίασαν και εκτελούν ανενόχλητοι τηΓενοκτονία των Ελλήνων.

Στα σχολεία θα διδάσκεται πάλι ανόθευτη η Ελληνική ιστορία όπως και τα αρχαία Ελληνικά κείμενα, ενώ τα παιδιά μας δεν θα κινδυνεύουν να χαρακτηριστούν ως φασίστες ή ρατσιστές επειδή δηλώνουν την Ελληνική τους ταυτότητα. Διώκεται ποινικά όποιος προσπαθεί να αλλοιώσει, να αποσιωπήσει ή να λοιδορήσει πρόσωπα, γεγονότα και σύμβολα της ιστορίας, της γλώσσας ή της θρησκείας των Ελλήνων, ενώ επιτρέπεται πάλι η εθελοντική αναγραφή του θρησκεύματος στις ταυτότητες.

Σεβόμαστε όλα τα έθνη, τα κράτη, τις φυλές, τις θρησκείες, τις παραδόσεις, τους μύθους, τα ήθη και τα έθιμα όλου του κόσμου αλλά απαιτούμε να ισχύει το ίδιο για την Ελλάδα, την Ορθοδοξία και τους Έλληνες.

Η συνταγματική νομιμότητα.

Την 3η Φεβρουαρίου του 2010, κατά την επίσκεψη του Γεωργίου Α. Παπανδρέου στο Βερολίνο, παραδόθηκε η χώρα αμαχητί στους Γερμανούς και μαζί με την εθνική κυριαρχία, κατέληξε το Ελληνικό σύνταγμα στον κάλαθο των αχρήστων.  Ο σεβασμός, η τήρηση και η υπεράσπιση του Συντάγματος από όλους, τεκμηριώνουν την ύπαρξη νομιμότητας και ελευθερίας στον λόγο, στη σκέψη και στην διακίνηση ιδεών, στοιχεία απαραίτητα για τις διεργασίες και τις διαβουλεύσεις της συντακτικής Εθνοσυνέλευσης, η σύγκληση της οποίας αποσκοπεί στην εκπόνηση ενός νέου Συντάγματος.

Με βάση τη συνθήκη της Βιέννης και των συμφωνιών της Βασιλείας Ι, ΙΙ, και ΙΙΙ, καταγγέλλονται στα διεθνή δικαστήρια οι δανειακές συμβάσεις της Ελλάδος με την Ε.Ε., την Ε.Κ.Τ και το Δ.Ν.Τ. Με βάση το διεθνές δίκαιο και το δεδικασμένο, το Ελληνικό δημόσιο χρέος δεν υφίσταται πλέον διότι, ενώ επιβλήθηκε από του δανειστές με δόλιο, βίαιο και  εκβιαστικό τρόπο, εμπεριέχει επί πλέον παράνομους, καταχρηστικούς, άθλιους και απαγορευτικούς όρους, που όχι μόνον επιβαρύνουν μονομερώς τον δανειολήπτη αλλά κρίνονται τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη ως αντισυνταγματικοί.

Καταργείται το κατοχικό δίκαιο που επιβλήθηκε στους Έλληνες χάρην μνημονίου. Ακυρώνονταιαναδρομικά όλοι οι διαγωνισμοί και οι συμβάσεις του δημοσίου, χαρακτηρίζονται δε ως παράνομες και καταχρηστικές όλες οι πωλήσεις της δημόσιας περιουσίας προς τρίτους, εφόσον οι τιμές που επιτεύχθηκαν ήταν κατώτερες του 75% της αντικειμενικής τους αξίας. 
Με καταληκτική ημερομηνία την 01η Ιουνίου 2010, ακυρώνονται όλες οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί του δημοσίου και των τραπεζών, μειώνονται τα τραπεζικά δάνεια (κεφάλαιο συν τόκοι) των φυσικών προσώπων  και επιστρέφονται τα, λόγω PSI, κατασχεθέντα κεφάλαια των φυσικών προσώπων και των ασφαλιστικών ταμείων στους δικαιούχους τους. Παύει η ποινικοποίηση της φτώχειας.

Καταργούνται οι κατοχικοί φόροι και τα χαράτσια και εφαρμόζεται ένας νέος, απλός και δίκαιος φορολογικός νόμος, στον οποίον το αφορολόγητο ποσό ανά πολίτη θα κυμαίνεται πάνω από το επίπεδο του στατιστικού ορίου της φτώχειας (7.180.-€ ετησίως). Καταργείται η εργασιακή νομοθεσία της ζούγκλας και των μνημονίων και εφαρμόζεται ένα νέο, ανθρώπινο και δίκαιο εργασιακό πλαίσιο μέσα στο οποίο θα κινείται το «εργάζεσθαι» και το «επιχειρείν».  Η φοροκλοπή, η εισφοροκλοπή και το σκλαβεμπόριο θα τιμωρούνται τόσο αυστηρά που η τέλεσή τους θα θεωρείται ασύμφορη.
Επιστρέφονται τα «κλεμμένα» στα δημόσια ταμεία. 30.700 Ελληνικές «οικογένειες» θα υποχρεωθούν να επιστρέψουν όσα έκλεψαν στο παρελθόν, κατά μέσον όρο, 20 εκατομμύρια €υρώ εκάστη. 
Ελέγχονται αναδρομικά (από 01η Αυγούστου 1974) όλα τα «πόθεν έσχες» των δημοσίων λειτουργών και αξιωματούχων όπως και όλες οι συμβάσεις του δημοσίου με τρίτους, δημεύονται δε οι περιουσίες των κλεφτών και των επιόρκων. Διώκονται πονικά όλοι όσοι "λάδωσαν" Έλληνες αξιωματούχους, ώς μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης που στοχεύει στην διάλυση και στην υποδούλωση της χώρας.
  
Καταγγέλεται η συνθήκη του Δουβλίνου και αν ή Ε.Ε. δεν λύσει άμεσα το μεταναστευτικό πρόβλημα, 30 ημέρες αργότερα απελαύνονται οι λαθρομετανάστες, όλοι εκτός από εκείνους που έχουν συγγενείς σε άλλες χώρες της Ευρώπης, στις οποίες θα τους επιτραπεί να ταξιδέψουν και αυτούς που τεκμηριώνουν το δικαίωμα του ασύλου. 

Το δικαίωμα για την ψήφιση ενός νέου συντάγματος αποκτάται μόνο μέσω του σεβασμού, με τον οποίο τηρείται το παλαιό. Δημιουργείται ένα νέο κράτος δικαίου το οποίο μαθαίνει να σέβεται και να προστατεύει τον πολίτη, εξασφαλίζοντας του τα αυτονόητα, όπως ισονομία, δικαιοσύνη και αξιοκρατία.


Νέα Φιλική Εταιρεία


Η αναδημοσίευση επιτρέπεται μόνο με ταυτόχρονη αναφορά στον συγγραφέα και στο ιστολόγιο:   www.nea-filiki-eteria.blogspot.com



  Έπεται ...
Όραμα με σχέδιο Ελληνικό (μέρος 2ο)
Ελληνικό σχέδιο.
Κοινωνικό κράτος.
Άμυνα και διπλωματία.
Οικονομία.
Ανάπτυξη και ευημερία.   

Δεν υπάρχουν σχόλια: