x

Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Πρωτοφανές: Αρνούνται να υποβάλλουν φορολογικές δηλώσεις οι Έλληνες - Aπειλές και εκβιασμοί από την κυβέρνηση


Σε μαζική «άρνηση» να υποβάλλουν φορολογικές δηλώσεις προβαίνουν οι Έλληνες φορολογούμενοι υπό το φόβο να τους γδάρει η Εφορία, καθώς η κυβέρνηση φρόντισε να τους κόψει κάθε απαλλαγή που είχαν και να δώσει έτσι τη χαριστική βολή στους μισθωτούς και στους συνταξιούχους, στα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα.
Δεν έχει ποτέ συμβεί, 6 ημέρες πριν τη λήξη της επίσημης προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων να μην έχουν κατατεθεί σχεδόν οι μισές. Σε σύνολο 5.800.000 φορολογικών δηλώσεων δεν έχουν υποβληθεί οι 2.500.000. Δηλαδή ένας στους δύο δεν έχει καταθέσει φορολογική δήλωση.
Σύμφωνα με λογιστές και φοροτέχνες, φέτος οι φορολογούμενοι, ιδιαίτερα οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα έρθουν αντιμέτωποι με πολύ υψηλότερη φορολογία σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια. Το φαινόμενο αυτό θα είναι πολύ πιο έντονο σε όσους δηλώνουν χαμηλά ή μεσαία εισοδήματα.
Τι θα μου κάνουν σου λένε; Αφού την ακίνητη περιουσία την έχουν κατασχέσει, τους λογαριασμούς τους έχουν δημεύσει, άνεργοι είναι το 30% και πλέον των Ελλήνων τι άλλο να κάνουν;
Η κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών έχει θορυβηθεί και μετά την παράταση της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων που θεωρείται δεδομένο ότι θα δώσει, θα αρχίσει τις απειλές περί προστίμων κ.α. Αν δεν υποβληθούν φορολογικές δηλώσεις τότε ο οικονομικός σχεδιασμός της κυβέρνησης οδηγείται σε εκτροχιασμό και ήδη η τρόικα παραμονεύει.
Ήδη, άρχισε να εκβιάζει και να τρομοκρατεί τους πολίτες. Πρώτος ο διοικητής του ΟΓΑ βγήκε και είπε πώς αν δεν υποβληθεί φορολογική δήλωση μέχρι τις 22 Ιουνίου δεν θα καταβληθούν τα οικογενειακά επιδόματα. Ακολούθησε ο υφυπουργός Εργασίας Β. Κεγκέρογλου, ο οποίος δήλωσε ότι όσοι θέλουν να λάβουν κοινωνικό μέρισμα με τα νέα διευρυμένα εισοδηματικά κριτήρια θα πρέπει να υποβάλουν φορολογική δήλωση και αίτηση ως τις 30 Ιουνίου.
Αυτή είναι η προσφιλής τακτική της κυβέρνησης. Να απειλεί με διακοπή κοινωνικών επιδομάτων, φόρους και πρόστιμα. Με αυτή την τακτική έχει οδηγήσει τους Έλληνες στην πλήρη εξαθλίωση, στη φτώχεια και την απελπισία.
Επιμένει μάλιστα στην πολιτική των μνημονίων και δεν παρέκλεινει στο ελάχιστο από τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει έναντι της τρόικας. Έχει έτοιμο το νομοσχέδιο που πετά στο δρόμο όσους έχουν πάρει στεγαστικό δάνειο και δεν μπορούν να το αποπληρώσουν.
Τα πρώτα χρόνια θα πληρώνουν ενοίκιο για το ίδιο τους το σπίτι και μετά οι τράπεζες θα τους κάνουν έξωση για να το ξεπουλήσουν. Αυτά στη χώρα που κυβερνούν οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος, αλλά και στη χώρα που κάποιοι εξακολουθούν και τους ψηφίζουν.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: