x

Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

ΟΙ ΔΥΤΙΚΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ Επικίνδυνη εξέλιξη: Κτύπησαν το ρωσικό έδαφος οι Ουκρανοί με μπαράζ πυροβολικού


To ρωσικό έδαφος κτύπησε το ουκρανικό πυροβολικό σε μιά άνευ προηγουμένου πρόκληση.
Περισσότερες από είκοσι οβίδες χτύπησαν το συνοριακό ρωσικό φυλάκιο «Ντονιέτσκ» στην περιφέρεια του Ροστόφ, που έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω της μεγάλης ροής προσφύγων από την Ουκρανία.
Το ουκρανικό πυροβολικό κτύπησε την ώρα που χιιάδες άμαχοι ρωσόφωνοι προσπαθούσαν να βρουν καταφύγιο μέσα στο ρωσικό έδαφος φεύγοντας από την περιοχή του Σλαβιάνσκ
Το φυλάκιο αμέσως έκλεισε και οι πρόσφυγες παγιδεύτηκαν στο ουκρανικό έδαφος. Πυρκαγιά ξέσπασε στην περιοχή από τς βολές του ουκρανικού πυροβολικού.
Κλαίγοντας πολλές από τις γυναίκες, που έτρεχαν να σωθούν από τα ουκρανικά πυρά, έκαναν λόγο για τραυματίες μεταξύ των τελωνειακών και των συνοριοφυλάκων, ωστόσο επισήμως οι ρωσικές Αρχές κρύβουν το ότι έχουν θύματα.
Είναι σαφές ότι οι δυτικοί θέλουν να προκαλέσουν την Μόσχα για να απαντήσει για λόγους που πιθανότατα έχουν σχέσεη με επιδιώκόμενη κλιμάκωση που επιθυμούν κέντρα των ΗΠΑ.
Οπως δήλωσε ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ρωσίας Βασίλι Μαλάγιεφστο ειδησεογραφικό πρακτορείο Itar Tass η πυρκαγιά προκλήθηκε από βολές πυροβολικού που προέρχονταν από την ουκρανική πόλη.
Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής βρέθηκαν πολλά άδεια κελύφη από βλήματα πυροβολικού που αποδεικνύουν στρατιωτική επίθεση η οποία προκάλεσε την πυρκαγιά. Πολλές υλικές ζημιές σημειώθηκαν στις εγκαταστάσεις στα ρωσικά σύνορα.
Η Επιτροπή Ερευνών άσκησε ποινική δίωξη για το βομβαρδισμό των ερευνητών από την ουκρανική πλευρά των συνόρων.
Χθες ένα τηλεοπτικό συνεργείο του ρωσικού Πέμπτου καναλιού δέχθηκε επίσης πυρά κοντά στο συνοριακό φυλάκιο «Ντονιέτσκ». Κατά την εκτίμηση των δημοσιογράφων στόχος του ουκρανικού πυροβολικού ήταν οι πυροτεχνουργοί και ανακριτές, που εξέταζαν οβίδες, που είχαν πέσει στην περιοχή.
Πάντως οι ρωσόφωνοι συνεχίσουν την επίθεση στα αεροδρόμια του Λουγκάνσκ και του Ντονέτσκ.
Στο πρώτο κατέστρεψαν μεταξύ άλλων ένα αεροσκάφος Ιλιούσιν 76, 7 τεθωρακισμένα οχήματα, αυτοκίνητα και αντιαεροπορικά συστήματα ZU 32-2.
To ρωσικό ΥΠΕΞ ανακοίνωσε ότι διακόπτεται - έως την πλήρη ειρήνευση και κατάπαυση πυρός από τον ουκρανικό στρατό - η παράδοση στην Ουκρανία τεθωρακισμένων οχημάτων και αρμάτων μάχης, από τον εξοπλισμό, που διατηρούσε ο ουκρανικός στρατός στην Κριμαία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: