x

Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

Τα "νέα" από μια κατεχόμενη χώρα ...



Γερμανία: Σχέδια για το χρέος της αποικίας τους.

Ο Γερμανός υπουργός των Οικονομκών, Wolfgang Schäuble, έχει ήδη ετοιμάσει το πακέτο των προτάσεών του για τις επικείμενες διαβουλεύσεις της Τρόϊκας, τον Νοέμβριο του 2014, αναφορικά με το νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους ή με την επιμήκυνση του χρόνου και την «επαναδιαπραγμάτευση» των όρων αποπληρωμής του.

Ο Γερμανός υπουργός ακολουθεί και πάλι την προσφιλή του μέθοδο, σύμφωνα με την οποία συνηθίζει να προτείνει μέτρα, κατά της Ελλάδος, επικαλούμενος πάντα τις προτάσεις μιας κάποιας άλλης, ξένης προς το αντικείμενο και το θέμα της συζήτησης, οικονομικής έκθεσης, η οποία βέβαια προηγουμένως έχει διασκευαστεί και προσαρμοστεί «κατάλληλα» από τις υπηρεσίες του υπουργείου του, έτσι ώστε να εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνο τα σχέδια και τα συμφέροντα της Γερμανίας. 

Το „working paper“ των διεθνούς φήμης οικονομολόγων, Carmen Reinhart και Kenneth Rogoff, έγινε κατά παραγγελίαν και για λογαριασμό του ΔΝΤ και ασχολείται με τις δυνατότητες  αποπληρωμής του χρέους του συνόλου των ευρωπαϊκών κρατών από κοινού.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε από τη Γερμανική πρωτεύουσα, ο Γερμανός υπουργός των Οικονομικών προτίθεται, υπό προϋποθέσεις, να προτείνει την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του ελληνικού χρέους στα 50 έτη και ταυτόχρονα είναι πρόθυμος να μειώσει τους τόκους που το επιβαρύνουν κατά 348 εκ. € ετησίως.  Θα ισχυριστεί όμως ότι η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους δεν είναι πλέον εξασφαλισμένη αλλά κινδυνεύει λόγω μιας τεράστιας «τρύπας», ύψους έως και 120 δις. €, που δημιουργήθηκε στις ελληνικές τράπεζες από την μη εξυπηρέτηση των αντίστοιχων, «κόκκινων»  δανείων.

Ο Σόϊμπλε αναλύει τους κινδύνους και συμπεραίνει ότι η επιμήκυνση των ελληνικών δανείων είναι μόνο υπό προϋποθέσεις εφικτή. Απαιτεί την άμεση αποπληρωμή  ενός μέρους του σημερινού ελληνικού χρέους (κατά 15% που ισοδυναμεί με 48 δις. € ) όπως και την εκ νέου ανακεφαλοποίηση των ελληνικών τραπεζών με τουλάχιστον 20 δις. €προτείνοντας, τα απαιτούμενα κεφάλαια συνολικού ύψους 68 δις. € να αντληθούν εξ ολοκλήρου από τους ιδίους πόρους των Ελλήνων πολιτών και δη μέσω μιας έκτακτης φορολόγησης των καταθέσεων τους (Zwangsabgabe), απο το 1ο €υρώ, κατά 40%, όπως και την φορολόγηση των επιτοκίων κατά 50%, για μια τριετία, που αποφέρουν οι ελληνικές καταθέσεις  στις τράπεζες των λοιπών ευρωπαϊκών χωρών.  Υιοθετείται λοιπόν εν μέρει η πρόταση της αναφερθείσας έκθεσης του ΔΝΤ όπου γίνεται πρόβλεψη για μια έκτακτη φορολόγηση των ευρωπαϊκών καταθέσεων κατά 15%, στοχεύοντας στην άντληση κεφαλαίων που θα χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή ενός σημαντικού μέρους του συνολικού χρέους των ευρωπαϊκών κρατών.

Ο Γερμανός υπουργός των Οικονομικών έχει προετοιμάσει σχέδιο που επιδιώκει, αφενός τον καθησυχασμό των τυχόν φόβων, επενδυτών και εταίρων, που θα απορρέουν από την πρόταση του για την αναγκαστική φορολόγηση των καταθέσεων από το 1ο €υρώ και αφετέρου να πείσει το ΔΝΤ και τα κράτη της Ε.Ε ότι η Γερμανία είναι αποφασισμένη να παραμείνει στο €υρώ και να το στηρίξει, επιδεικνύοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη της προς τους «μεγάλους» εταίρους της στην Ευρωζώνη.

Η Γερμανία θα προτείνει τη σύσταση ενός Tilgungsfonds“ με συλλογικά εγγυημένο κεφάλαιο ύψους 2,3 τρις. €,  όπου θα συγκεντρωθούν, συν τοις άλλοις και κατ’ αναλογία, τα δημόσια χρέη της Ιταλίας (41%), της Γερμανίας (25%), της Γαλλίας (21%) και πιθανόν τηςΙσπανίας (4%). Ο στόχος του κοινού ομολόγου θα είναι η μείωση της επιβάρυνσης των κρατών σε τόκους, στοχεύοντας σε τιμές κατώτερες από τα 3,5 cent  (σήμερα κυμαίνεται στα 10 cent) ανά ένα (1) €υρώ που μπαίνει σαν έσοδο στα κρατικά ταμεία.
H Ελλάς, η Πορτογαλία και η Ιρλανδία θα αποκλειστούν από το Tilgungsfonds, θα εξυπηρετούν δε στο μέλλον τις οικονομκές τους ανάγκες μόνο μέσω των κεφαλαίων τουEFSF και του ESM

Η πλήρης Γερμανική κυριαρχία στην Ελλάδα έως το 2062 θεωρείται πλέον ως δεδομένη και απόλυτα βέβαιη. Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος της Ελλάδος έχει πλήρη επίγνωση του τι μέλλει γενέσθαι και των Γερμανικών σχεδιασμών αλλά το μόνο που φαίνεται να τον ενδιαφέρει πραγματικά είναι η εξασφάλιση ένός καλού κομματιού από την «τούρτα» (εξουσία) που θα διανεμηθεί εκ νέου από τις δυνάμεις κατοχής και μάλιστα την ίδια ιστορική στιγμή, που η Ευρώπη των δύο ταχυτήτων είναι εν τη γενέσει της.

Νέα Φιλική Εταιρεία




 Εταιρεία δολοφόνων ....

,,, κυβερνά αυτή την χώρα;.

Μόνο τα αρρωστημένα μυαλά ψυχασθενών και οι διχασμένες προσωπικότητες  εγκληματιών θα τολμούσαν να διανοηθούν να βάλουν ηλικιακά κριτήρια στο δικαίωμα ζωής των Ελλήνων.

Το "μπλαφόν" στη συνταγογράφηση των εξετάσεων για την διάγνωση του καρκίνου, και των λοιπών ασθενειών, με βάση την ηλικία του (της) εξεταζομένου (-ης) αποτελεί μια παλιά γερμανική πρόταση ( προτάθηκε από το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα της Μέρκελ το 2006 και από την βουλή του κράτους της Κάτω Σαξωνίας το 2008 και αφορά τον περιορισμό της δημόσιας ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης για όσους πολίτες έχουν υπερβεί το 68ο έτος της ηλικίας τους. Δεν εφαρμόστηκε όμως  λόγω της αντισυνταγματικότητας του μέτρου).

Το πείραμα των Γερμανών πραγματοποιείται κατ' εντολή της ομοσπονδιακής κρατικής γερμανικής εταιρείας "GIZ GmbH", που έχει από το 2012, το γενικό πρόσταγμα στο "ελληνικό" υπουργείο Υγείας. Οι 17 Γερμανοί επίτροποι έχουν αναλάβει από τα τέλη του 2012 το υπουργείο Υγείας, στο οποίο ο εκάστοτε υπουργός παίζει απλά τον ρόλο του  καλλωπιστικού φυτού!

Το νέο πείραμα των Γερμανών θα κοστίσει πάλι τις ζωές  χιλιάδων Ελλήνων ανασφάλιστων και  ασφαλισμένων που δεν θα διαθέτουν την οικονομική ευχέρεια ώστε να μπορούν να καλύψουν τα έξοδα των διαγνωστικών εξετάσεων και θα έρθουν να προστεθούν στους ήδη 120.000 θανάτους ( με βάση τις επίσημες εκθέσεις του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου και του ΟΗΕ) που θρηνούμε από το 2012 μέχρι σήμερα, λόγω, με το έτσι θέλω των Γερμανών, της κατάργησης του συνταγματικού δικαιώματος του πολίτη για μια αξιοπρεπή, πλήρη και ανελλιπή περίθαλψη και εξ αιτίας της εσκεμμένης διάλυσης του θεσμού της δημοσίας Υγείας από τις δυνάμεις κατοχής.  

Το σκεπτικό των Γερμανών ταυτίζεται με την λογική του γνωμικού που λέει, ότι ... "όπου δεν υπάρχει καταγγελία, δεν υπάρχει και δικαστής" ( που σημαίνει ... "όπου δεν υπάρχει διάγνωση καρκίνου, τότε δεν υπάρχει και η ανάγκη θεραπείας του")

Η οριστική βολή την ώρα της εκτέλεσης του, ήταν πάντα νόμιμο δικαίωμα του κάθε καταδικασμένου εις θάνατον. Ακόμη και οι ναζιστές εγκληματίες οδηγούσαν τα θύματά τους  κατ' ευθείαν στα κρεματόρια για να έχουν ακόμη και αυτά τα απάνθρωπα βασανιστήρια που υπέστησαν  ένα τέλος. Σήμερα τα εγγόνια αυτών των ναζιστών μισανθρώπων  υποχρεώνουν τους φτωχούς Έλληνες, που πάσχουν από χρόνιες παθήσεις ή τις κρύβουν ακόμη μέσα τους, να πεθαίνουν  με δόσεις και με βάση το μαρτύριο της σταγόνας ....;;; Προς τι άραγε ένα τέτοιο μίσος;
Σύσσωμη η αντιπολίτευση σιωπεί ή αδιαφορεί μπροστά στο νέο γερμανικό έγκλημα.  Αντί ο Αλέξης Τσίπρας να πάρει σβάρνα όλα  τα νοσοκομεία και τα κοινωνικά ιατρεία προκειμένου να μηνύσει τουλάχιστον στους δυστυχισμένους και στις οικογένειές τους ότι αυτός θα τους υποστηρίξει και θα σταθεί στο πλευρό τους και αντί ταυτόχρονα να απαιτήσει από την τρόϊκα και την κυβέρνηση να πάρουν πίσω τα απάνθρωπα μέτρα τους, .... αυτός προετοιμάζει στην Ιταλία μαζί με το "Club Bildeberg" και την τρόϊκα την επόμενη "εταιρεία .... " που προορίζεται να αναλάβει στο άμεσα προσεχές μέλλον την διακυβέρνηση αυτής της χώρας!


Αντιδράστε!

Νέα Φιλική Εταιρεία

 

  


Κόμματα και ΜΜΕ ...

προσπαθούν να χτίσουν τα μαγαζάκια τους στην Ελλάδα επάνω σε θεμέλια που βασίζονται στα μίση και στα πάθη του παρελθόντος.

Τα απομεινάρια της "δεξιάς και της αριστεράς", μη σεβόμενα την πείνα, την ανεργία και την εξαθλίωση που μαστίζουν σήμερα εκατομμύρια Ελλήνων συμπατριωτών τους και μη αναλογιζόμενα ότι στα ξένα κέντρα σχεδιάζεται ο διαμελισμός της πατρίδος, επενδύουν, μετά μανίας, πάλι στα ιδεολογικά χάσματα και στα κονσερβοκούτια του εμφυλίου προκειμένου να πάρουν ή να κρατήσουν την εξουσία στα χέρια τους.

Μπορεί βέβαια να μην διαθέτει κανείς από δαύτους κάποιο εφαρμοστέο και ρεαλιστικό πρόγραμμα και η πολιτική τους να στηρίζεται στις μυστικές συμφωνίες τους με την "Τρόϊκα", στην ανάσταση του παλαιοκομματισμού, στην περελθοντολογία και στην υποσχολογία αλλά είναι απολύτως βέβαιοι ότι οι ψηφοφόροι θα ¨τσιμπήσουν" ξανά το δόλωμα και θα πιστέψουν ότι η σημερινή νεοφιλελεύθερη δεξιά δυστυχία τους δεν συγκρίνεται με την λαμπρότητα της μελλοντικής αριστερής και προοδευτικής εξαθλίωσης τους  ή, στην ανάγκη και ... τανάπαλιν.

Η δεξιά, η αριστερά και όσοι "χορτάτοι" και βολεμένοι υποστηρικτές τους απέμειναν ακόμη, θα καταλήξουν, αργά ή γρήγορα, να εκθέτονται στα μουσεία και στο χρονοντούλαπο της ιστορίας ή στην χειρότερη των περιπτώσεων, θα αναγκαστούν να συμμαχήσουν ανοικτά με τον κατακτητή προκειμένου να εκτονώσουν το μίσος, τον εθνομηδενισμό και το καταστροφικό μένος τους, μαχαιρώνοντας, στην πρώτη ευκαιρία, πατρίδα και λαό πισώπλατα.

Εμείς οι Έλληνες πρωτοτυπούμε ακόμη και στους  εχθρούς μας. Έχουμε τρεις, που ήδη συμμάχησαν μεταξύ τους εναντίον μας, ... τους Γερμανούς, τους γενιτσάρους τους και τους πολύξερους "Εαυτούληδές" μας.

Αντιδράστε!

Νέα Φιλική Εταιρεία


  


   Οι "αδέκαρες" και καταχρεωμένες  Τράπεζες ....



...των Ελλήνων "Τραπεζιτών" λειτουργούν στην κατεχόμενη Ελλάδα ως "κράτος εν κράτει". Με εργαλεία όπως τους τοκογλυφικούς όρους και τους ληστρικούς τόκους των τραπεζιτικών συμβολαίων που προτείνουν στον κάθε άτυχο κακομοίρη που τους έχει ανάγκη, περιφρονούν κατά το δοκούν το σύνταγμα και τους νόμους του κράτους και της Ε.Ε., στρεβλώνουν τις ισοροπίες στην αγορά, στραγγαλίζουν εσκεμμένα την οικονομία, απαξιώνουν και εξευτελίζουν τους πελάτες εκείνους που αντιδρούν και δεν σκύβουν το κεφάλι  τους, ενώ έχουν εξαφανίσει, μέσω της παροχής  θαλασσοδανείων στους αεριτζήδες ημετέρους τους, ένα μεγάλο ποσοστό των ιδιωτικών καταθέσεων.
Τα γιαουρτάκια και το κολατσιό των τραπεζιτικών υπαλλήλων βρίσκουν καταφύγιο και την πρέπουσα προστασία από τις ορέξεις των άλλων "πεινασμένων" συναδέλφων τους ... στα άδεια χρηματοκιβώτια πολλών υποκαταστημάτων ....!

Πελάτης  υποκαταστήματος ενός πειραιώτικου τραπεζιτικού ιδρύματος στην Πάτρα προσπάθησε να "σηκώσει" προ ημερών 30.000.-€ από τον λογαριασμό του (είχε ειδοποιήσει εγκαίρως την τράπεζα για την ανάληψη). Τον ανάγκασαν να περιμένει εντός της Τραπέζης πάνω από 4 ώρες, μέχρι να κατορθώσουν να "μαζώξουν" το ποσόν από τους άλλους πελάτες που επήγαν να πληρώσουν δικούς τους  λογαριασμούς....!  Εκατοντάδες πανομοιότυπες σκηνές συμβαίνουν ημερησίως σε όλη την χώρα, όπου πελάτες τραπεζών (με όνομα και διεύθυνση) βίωσαν ήδη στο πετσί τους την ίδια αγωνία κάνοντας παρόμοιες εμπειρίες.

Η "Τράπεζα Πειραιώς" κάνει τους τελευταίους μήνες πρωταθλητισμό και μάλλον έναν ανελέητο αγώνα κατά μιας τυχόν ανάπτυξης αφού έχει  εξαπολύσει έναν πρωτόγνωρο διωγμό κατά των επενδυτών εκείνων που είναι αφενός Έλληνες, μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικού και αφετέρου διέθεταν τραπεζιτικό λογαριασμό στην πρώην "Τράπεζα Κύπρου" η οποία αγοράστηκε από τους πειραιώτες τραπεζίτες. 

Η "Πειραιώς" αντιμετώπισε όλους αυτούς τους πελάτες της πρώην "Τράπεζας Κύπρου" που κληρονόμησε, σαν ύποπτους για "ξέπλυμα βρώμικου χρήματος". Οι υπάλληλοί της και ειδικά αυτοί του "νομικού τμήματος" της φαίνεται ότι δεν έχουν "γρι-ιδέα" και γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους ότι θεσμοθέτησε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αναφορικά με τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις όλων των τραπεζών όπως και το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα που προστατεύει τα προσωπικά δεδομένα των ευρωπαίων πολιτών ακόμη και αν αυτοί είναι πελάτες της Τράπεζας Πειραιώς.  Απαίτησαν λοιπόν  για όλα τα επίσημα έγγραφα (Ευρωπαϊκά, πιστοποιημένα έγγραφα ξένων οικονομικών εφοριών και λοιπών αρχών) που προσκόμισαν οι πελάτες τους από την εκάστοτε ευρωπαϊκή χώρα διαμονής τους (αναγνωρίζονται επίσημα από όλες τις ελληνικές εφορίες και τις λοιπές κρατικές υπηρεσίες όπως έχουν, δηλαδή αμετάφραστα) επίσημες επικυρώσεις (αποστίλη) και μεταφράσεις επικυρωμένες από τις κατά τόπου ελληνικές προξενικές αρχές που συνεπάγεται ότι απαιτούνται συνολικά έξοδα 700.- € ανά πελάτη (τουλάχιστον 1.400.- € ανά κοινό λογαριασμό) προκειμένου ο Έλληνας του εξωτερικού να αποκτήσει το "προνόμιο" και την "τιμή" ώστε να στέλνει τα λεφτουδάκια που απέκτησε με τους κόπους του στην "Πειραιώς"....!.

Η "Τράπεζα Πειραιώς" και οι υπάλληλοί της, προβάλλοντας πάντα το "σύστημά" σαν δικαιολογία, βρίζουν διαρκώς  κατάμουτρα τους πελάτες (που κληρονόμησαν από την Τρ. Κύπρου) που αρνούνται να κάνουν τόσα έξοδα .... και τους κατηγορούν ότι είναι ύποπτοι για την παραχάραξη όλων των εγγράφων ακόμη και των διαβατηρίων ή των ταυτοτήτων που προσκόμισαν στην Τράπεζα προκειμένου να αποδείξουν ότι δεν είναι "ελέφαντες"!!!   Ακόμη και οι αλλοδαποί σύζυγοι αυτών  των Ελλήνων του εξωτερικού που είχαν την ατυχία να διατηρούν μαζί τους κοινούς τραπεζιτικούς λογαριασμούς θεωρούνται από την Τράπεζα Πειραιώς ύποπτοι όπως λ,χ. η αλλοδαπή σύζυγος ενός Έλληνα, ανώτατο στέλεχος μιας ευρωπαϊκής αστυνομίας που κατηγορήθηκε μπροστά σε δεκάδες άλλους πελάτες από την υπάλληλο της "Πειραιώς" ότι τα ταξιδιωτικά έγγραφα και τα πιστοποιητικά της εφορίας που είχε προσκομίσει ήταν πλαστά! 

Άμα λάβουμε σαν δεδομένο ότι σχεδόν το 100% των Ελλήνων του εξωτερικού, δεν έχουν ανάγκη να πάρουν δάνειο από μια κάποια ελληνική τράπεζα που δουλεύει ως συνήθως με όρους και τόκους που θυμίζουν μαυραγορίτες αλλά στέλνουν στην πατρίδα τα δικά τους λεφτά και μάλιστα ουκ ολίγα προκειμένου να βοηθήσουν στην κρίση συγγενείς και φίλους ή για να πληρώσουν τις υποχρεώσεις  τους (ένα δάνειο σήμερα από αλλοδαπή τράπεζα, με ενυπόθηκη εξασφάλιση, ύψους 100.000.-€, στοιχίζει  σε τόκο ετησίως 1,84% , σταθερό επί 10 έτη, συν 1% απόσβεση επί του κεφαλαίου .... αν δε, δεν είναι ενυπόθηκο και συμφωνηθεί να επιστραφεί εντός λ.χ. έξη (6) ετών, τότε στοιχίζει το ίδιο ποσό περίπου 4,75% τόκο ετησίως), τότε είναι απορίας άξιον ποιούς "αναπτυξιακούς"  σκοπούς εξυπηρετεί η Τράπεζα Πειραιώς που κατάφερε ήδη να "πείσει" χιλιάδες Έλληνες του εξωτερικού όχι μόνο να κλείσουν τους λογαριασμούς τους στην πατρίδα αλλά και να βάλουν ταφόπετρα πάνω στα επενδυτικά σχέδιά τους στην Ελλάδα.
 Διαθέτει  μήπως η Τράπεζα Πειραιώς τις δυνατότητες ώστε να αντιπαραθέσει στα προγράμματα δανείων των ευρωπαϊκών τραπεζών, που συν τοις άλλοις θεωρούν φυσιολογικό να έχουν και Έλληνες σαν πελάτες, κάποια καλύτερη πρόταση  ή μήπως έχει την φερεγγυότητα και τους απαιτούμενους "cojones" για να εγγυηθεί τις καταθέσεις των πελατών της στο σύνολό τους και μάλιστα ακόμη και  στην περίπτωση  εκείνη που  αυτοί αποφασίσουν να άρουν την εμπιστοσύνη τους προς αυτήν;

Υ.Γ.: .... προετοιμάζεται ήδη η κατάθεση μήνυσης σε ευρωπαϊκό δικαστήριο κατά της Τραπέζης Πειραιώς, η οποία, συν τοις άλλοις, θα κληθεί να απολογηθεί και για την απαράδεκτη ρατσιστική συμπεριφορά των υπαλλήλων της!  
Η χρηματική αποζημίωση που θα ζητηθεί ( 10 εκ. € ανα άτομο) προορίζεται να δωθεί από τους 173 κατήγορους εξ ολοκλήρου  για φιλανθρωπικούς σκοπούς στην Ελλάδα.

Νέα Φιλική Εταιρεία



Η αναδημοσίευση επιτρέπεται μόνο με ταυτόχρονη αναφορά στον συγγραφέα και στο ιστολόγιο:   www.nea-filiki-eteria.blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια: